[]

dijital piyanonun midi bağlantısını yapamadım

yamaha np30 dijital piyano aldım. ayrıca 10 liraya usb-midi kablo aldım. synthesia programını yükledim. in ve outu sokuyorum piyanoya sonra usbyi takıyorum ama sadece kablonun enerji ışığı yanıyor. sonra bi kaç kere çekip taktım ya in ya da out yanıyor. bunların 2 si aynı anda mı yanması gerekiyor? synthesia'ya usb 2.0 diye gördürdüm kabloyu sonra bişey çalayım dedim tuşlar ekranda akacakken duruyor -basmamı bekliyor- basıyorum bilgisayarda tuşlar akması gerekirken dijital piyanodan sesler geliyor. baya karışık bişey. bide piyanoyu 2. el aldım piyanoda mı sorun var 10 liralık kabloda mı sorun var anlayamadım. ne yapabilirim?

merak ettiğim şeyler:

bu kablonun in ve out ışığı aynı anda mı yanması gerekiyor?
bu piyanoyu bilgisayara nasıl gördüreceğim?

 
  • killerbee  (17.10.16 15:43:58) 
in i out a, out u in e baglayacaksiniz. bunu dogru yaptiniz mi?


  • la traviata  (17.10.16 16:14:51) 
onu doğru yaptım fakat 2si aynı anda yanmıyor

edit: onu yapmamışım ben ya. mal gibi in i ine outu outa bağlamışım ve yukarıda da bunu okudum şimdi tekrar okuyunca yaptım. bu arada o driverı yükleyemedim ama klavye çalışıyor.
  • freetakilir  (17.10.16 17:59:20 ~ 18.10.16 01:13:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.