[]

Kopenhagta yasamis olan sozlukculer

selam duyuru,

sizden kisaca biraz kopenhagtan bahsetmenizi istiyorum. ozellikle finansal acidan. bir oda kirasi ortalama ne kadardir, isinmasi yemegi pahali midir, ayda 1000 euro acliktan olmemek icin yeterli midir gibi sorularim var.


 
Kopenhag'ta yaşamadım ancak yakın yaşıyorum. Öncelikle epey pahalı bir yer. kiralar falan baya pahalıymış. Kopenhag'ta çalışıp Malmö'de yaşayan çok insan var, çünkü maaşlar orada daha iyi, yaşam İsveç'te daha ucuz. 1000 euro ile açlıktan ölmezsin ama nasıl yaşadığına ve ne için gittiğine de bağlı. Tek başına stüdyo dairede biraz zor yaşarsın muhtemelen.

şunu da şöyle bırakayım,
www.numbeo.com

bu civarlarda genel olarak fiyatlar.

bir de bakayım dedim bir tane emlak sitesi buldum, Kopenhag'ta kiralıklar www.boligportal.dk "Husleje" kira, 10000 danimarka kronu 4580 tl

şu Malmö'de yaşama olayına kaynak da vereyim dedim
www.quora.com

www.thelocal.se
  • senolll  (17.10.16 16:13:37 ~ 16:31:40) 
bende direk merkezde kalmadim ama yakin bi suburbandaydim.
550 eur sirf yurda gitti ama icinde banyosu mutfagi vardi, 1+0 studyo daire diyebilirim.
elektrik su isinma vs dahildi kiraya.
diger buyuk masraf yiyecek. ama onun icinde fakta,lidl vs gibi indirim marketleri var. temel seyleri oradan alabilirsin daha ucuza.

1000 eur'dan az harciyordum sanirim aylik, tam hesap yapmadim.
  • jedilance  (17.10.16 18:44:41) 
cok tesekkurler cevaplar icin. bi staj mevzusu var kopenhagta ama verecekleri para 540€. gorunuse gore sadece barinmaya yetecek bu para. 1000 eurodan az harcaniyorsa iyi, cepten karsilamaya calisacagim bir sekilde.


  • xfestos  (17.10.16 18:52:45) 
Danimarka'da nasıl bilmiyorum ama muhtemelen İsveç'le aynıdır, burada işyerleri öğle yemeği vermiyorlar :) insanlar ya evden getiriyor mikro dalgalarda ısıtıyor işyerinde ya da dışarıda yiyor. Bunu da belirtmek istedim, öğle yemeği masrafları da olur yani.


  • senolll  (17.10.16 20:44:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.