[]

Esnaf araclarina cozum

Sokagimiz merkezi bir ana caddenin paralel 3. Solagi. Ana caddeye baya mesafe var aslinda. Ama ana cadde tek serit genisletilmis kaldirimli oldugundan, ilk iki paralel sokak da dar oldugundan esnafin alayi bizim sokagi otoparki gibi kullanmaya basladi. Oyle ki adamlar artik bizim silecekleri kaldirir oldu.

Bizim sokak sakinleri de genelde mulayim insanlar, ses etmiyorlar. Bir tek silecek kaldiram, not birakam benim. Adamlar silecegi indirip ayni yerde tutmaya devam ediyorlar arabalarini.

10 dk disari cikip gelmeye firsat yok. Gece 11-12'ye kadar da dukkanlari acik oldugundan gec saatlerw kadar park yeri bulamiyoruz.

Ya da bunlar ilk iki sokagi isgal ettiginden o sokak sakinleri de gelip bizim sokaga parkediyoe yine biz acikta kaliyoruz.

Bu isin bir cozumu olmali. Oyle silecek kirip, araba cizmek, lastik patlatmak gibi seylere vicdanim el vermiyor. Fazlasini da hakediyorlar ama ben kendime yakistirmiyorum onu.

Her gun sirayla tum yabanci arabalarin sileceklerini kaldiriyorum.

Ama artik balyoz ile girisecek noktaya geldim bu arabalara.

Bu isin nasil bir cozumunu bulmak lazim?

 
sokaklar ortak kullanım alanı. kimsenin evinin önündeki sokak kendi arabasına ait değil. kim erken gelirse o koyar. esnaf da koyar, ev sahibi de koyar, gelen misafir de koyar, bambaşka birisi de koyar.

gelip apartmanınıza ait otoparkın içine ya da giriş-çıkışı engelleyecek şekilde kapısına koyuyorlarsa, ya da sokağa kukaları dizip kendine yer parselliyor, başkalarına araba park ettirmyiorlarsa o zaman tamam da, sokağınıza yabancı araba park edilmesinde bir yanlışlık yok. yanlışı, araba sayısı ile orantılı otopark yeri yapmayan inşaat sektöründe arayacaksınız.
  • kibritsuyu  (17.10.16 12:33:57 ~ 12:35:29) 
sokak sizin degil, butun kamunun? haksizlik nerede?


  • redlinetheturk  (17.10.16 12:34:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.