[]

Kuru Hurma

Merhaba,

Güzel kalite ve içine glikoz şurubu, şu bu eklenmemiş kuru hurma arıyorum. Nerden satın alıyorsunuz siz, nereye güvenebilirim? Malatya Pazarı falan güvenilir midir ki bu konuda? Güvenilirse de sanki aşırı pahalı gibi, kilosuna 78 TL dedi geçende. Normal mi?

Bir de bunlar bizim ülkemizde üretilmiyor di mi? Yani illa ki Medine, Kudüs, İran vs bir yerden ithal geliyorlar?

 
peymanın satılıyor fiyatını bilmiyorum ama.
www.peyman.com.tr

edit: evet genelde dışardan geliyor ama mersin tarafında üretiyorlarmış. onu bulmak biraz zor olabilir.

edit2: www.makarnalutfen.com
kilosu 57tlye geliyor.
  • yue  (17.10.16 11:52:55 ~ 11:57:24) 
@yue, teşekkürler öncelikle. Ben de Mersin'liyim, bir sordurayım madem bizim oralarda.
bu paketli kuru meyve ve yemişleri de pek önermiyorlar. hatta hamile bir arkadaşıma yasaklamıştı doktoru, bozulmasın diye içine koruyucu koyuyorlarmış. kuruyemişi o yüzden hep kabuklu alıyoruz artık ama kuru meyveyi ne yapacağız bilmiyorum. aktarlar da haftada bir ilaçlama yapıyorlarmış.

  • vejeteryanvampir  (17.10.16 12:08:49) 
vejeteryanvampir
rica ederim. ben de genelde paket tercih etmiyorum ama makarnalütfen'de gördüğüm için aklımda kaldı bunun sahibi gıda müh. bir anne genelde zararlı şeyleri kendi uyarıyor o yüzden alınabilir gözüyle baktım. belki bunun içinde ilaç yoktur. mail atıp sorarsan kesinlikle yanıt alırsın kendisinden.

  • yue  (17.10.16 12:31:13 ~ 12:32:30) 
evet valla ne yiyeceğimizi bilemez olduk. özellikle aktarların böceklenme olmasın diye haftalık ilaçlama yaptığını öğrendiğimden beri ıhlamur bile içemez oldum. poşet ıhlamur desen bu defa da poşetiydi, ipiydi, ayrıca onların da poşetlenmeden önce ilaca maruz kalıp kalmadığı belli değil.
kurutma makinesi kayısı falan için iyi de, hurmanın meyvesini nerden bulacağız. :)

bu arada o haberi ben de gördüm, benim de canım sıkıldı bir. resmen haybeye yaşıyoruz bu ülkede.
  • vejeteryanvampir  (17.10.16 14:12:06) 
ithal ettiğimiz fındık öyleyse içerde satın aldıklarımız nasıldır kim bilir. sonuçta ürünün en kalitelisi ilk önce hep dışarı gider :/


  • yue  (17.10.16 14:59:56) 
ya ben bu peymanın paketinden aldım bildiğin un gibi bir şeye bulanmıştı hurmalar yüksek ihtimal koruyucu bir ilaç. Yıkayıp yedik biz ama bir daha almam artık. Denedin mi bilmiyorum ama uyarayım dedim.


  • yue  (10.12.16 19:54:59) 
@yue, hurma için antikkuruyemis.com'dan siparis verdim en son. fena değil gibi ama bilemiyorum tabii tam olarak içinde bir şey var mı, yok mu... :/ tadı lezzetli ve fiyatı normaldi (indirimdeydi), tam güvenebileceğim hiçbir yer olmadığından burdan siparişi vermiştim. bir bakın isterseniz.


  • vejeteryanvampir  (12.12.16 10:33:55 ~ 10:37:40) 
vejeteryanvampir

teşekkür ederim bir bakayım. bizim burdaki kuruyemişciye sordum ilaçlama yapıyor musunuz diye yok ilk defa duyduk dediler. kilosu pahalı ama 70tl mi ne kudüs hurması. genelde medineyi tercih edin diyorlar hurmada, peymanınkinde menşei filistin yazıyordu.

senin aldığın hurmada ıslak veya parlak bir görüntü var mıydı genelde glikoz şekeri olursa parlak oluyormuş.
  • yue  (12.12.16 11:26:28) 
ay sanırım ıslak ve parlak. tadı da epey şekerli :(( valla fiyatı da acayip düşmüştü, ondan mı ki acaba :(
Emin olmanın başka bir yolu var mı ki? :(

  • vejeteryanvampir  (12.12.16 19:24:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.