[]

Garaj Girişine Bırakılmış Araca Zarar Verme Hk.

Merhaba,
Cumartesi gecesi aracımı işlek bir caddenin ara sokağına park etmişim (şehir Ankara), garaj girişini kısmen engellemiş. Hiç fark etmedim, park edip çıktım baya geç bir saatti, bilmediğim bir mahalle. Ertesi gün öğlen saatlerinde arabamın başına geldiğinde arabanın yol ortasına kadar çekildiğini; sağ tarafın komple çizildiğini (5-6 yer birden), arka sileceğin kırıldığını, sağ ön lastiğinin inik olduğunu gördüm.Apartmanda oturan kimliğini bilmediğim şahıs aracını çıkarabilmek için kendi imkanlarıyla 5 6 kişi toplayıp arabayı çekmiş, üstüne de baya zarar vermiş; bunu da arabanın başına geldiğimde orda oynayan küçük çocuklar anlattı. Ben orasının garaj girişi olduğunu fark etmedim, etsem asla oraya bırakmam çok çok acil durumdaysa numara bırakırım ki böyle bi şey hiç yapmadım. Bu durumda polis çağırmak durumunda kaldım, elinizde kanıt yoksa hiç bi şey yapılamaz dediler; kamera kaydı, tanık vs.
Ben yanlış yere park ettiğim için hatalıyım bedeli neyse öderdim; ama bu ödetilen bedel çok ağır geldi, böyle bir şekilde cezalandırılmak- böyle bir vandallıkla hiç karşılaşmadım.
Siz bu durumda ne yapardınız veya buna benzer bir olay yaşadınız mı?
Yorumlarınız için teşekkürler.

 
Bence sen yine de dava aç, iyi bir avukatla muhakkak bir delil, ispat, itiraf yakalarsınız. Sonuçta olay kanıtlandığında sonuna kadar haklı olacaksınız.


  • lordoz  (17.10.16 11:04:48) 
hocam birincisi savcılığa suç duyurusu ve etrafta ki mobese kameralarının incelenmesi için de dilekçe vermen lazım

bişey çıkar yada çıkmaz bilmiyorum ama bunları yapmak şart.

polisler bişey çıkmaz deyip sallıyorda , savcılık kanadıyla intikal etti mi olay, seve seve araştırcaklar

üstüne zarar vermek falan bildiğin çıkıp tepinmiş, öyle insanca kenara çekmek değil o sileceklerine kadar kırmış
  • killerbee  (17.10.16 11:11:13 ~ 11:15:22) 
Bence de sonuna kadar uğraş. Apartmandaki herkesin ifadesine başvurulsun. İllaki komşular korkup yapanı söyleyeceklerdir. Çocuklar bile tanırlar kimin yaptığını.

Ben de çok sinirlendim. Polis çağırıp çektirebilir aracını..zarar vermeye hakkı yok.
  • gonulcelen87  (17.10.16 11:11:44 ~ 11:12:50) 
Ben olsam suc duyurusunda bulunurum. Karsi taraf haksiz. Garaj girisini ister farketmis ister farketmemis olun.


  • stavro  (17.10.16 11:28:00) 
Arkadaşlar hepinize çok teşekkürler yorumlarınız için.
Aslında çocuklar yapanın kim olduğunu söylediler bize; ama polis elinde kanıt olmadığı için o adamı hedef gösterirsen adam ben yapmadım diyip işin içinden çıkar ve hatta daha sonra sana tazminat davası bile açabilir dedi ifademe şüphelendiğim kişileri bile yazamadım. Apartmandaki insanlar camdan bakıp beni kınadılar, hatta bağıran bile oldu. O kadar sinirli ve üzgünken hiç birine cevap vermek istemedim.
Etraftaki apartmanların dükkanların kamerasına baktık ama hiç biri o noktayı görmüyor; elimiz kolumuz bağlandı o yüzden, insanlar da tepkili olduğu için tanık asla bulunamaz.
Savcılığa suç duyurunda bulunsam dahi çok çok büyük ihtimal kovuşturmaya yer olmadığından sonucunu alıp uğraştığınızla kalırsınız diyorlar.
Okuyan bir avukat varsa belki süreç hakkında bilgi verebilir, çok müteşekkir olurum.
  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 11:32:12) 
bedeli neyse öderdim" demişsin ama bedeli nedir bu işin? nasıl ödeyecektin bu bedeli? en fazla farketmedim kusura bakmayın falan derdin yani onun da kimseye bir faydası yok. sorun bu. sen aracını oraya koyarak bir hata yapmışsın ama bunun yüzünden karşıdaki kişinin sadece kaybettiği zamanı bile telafi etme şansın yok. o da kendince adaleti böyle bir hayvanlık ile sağlamaya çalışmış. öyle olduğunu sanmıyorum ama karşı taraf hastaneye falan yetişme gibi acil bir durumda olsa o yoğun stres anında az bile yapmış diyebilirdim bu arada. aracın görünür bir yerine telefon numaranı bırakırsan bu tarz durumlarda arayıp çağırmalarını sağlayabilirsin.

elbette hakkını ara ama bir sonuç da bekleme. kimse kilimcinin kör oğlu için aynı apartmanda/sokakta yaşadığı kişinin aleyhinde kendini de çocuğunu da tanık olarak yazdırmaz. ara sokakta olduğundan mobese de zor, etraftaki dükkanların kameralarını kovalaman lazım.
  • nrmnm  (17.10.16 11:34:00) 
Yazık olmuş... Yapacağınız tek şey nereye olursa olsun park ettikten sonra telefon numarası yazmak. Ben evimin önüne çektiğim zaman bile numaramı bırakıyorum. Belki arabanız yanacak biri arayacak sizi ya da dün yaptığım mallık gibi camı açık bırakıp evime gidecem...

Mahkeme vs. sonuç çıkacağını sanmıyorum. Çünkü orada size karşı bir tepki oluşmuş ve şahit olacaklarını sanmam.

Tekrar geçmiş olsun.
  • teknikekip  (17.10.16 11:36:04) 
bedeli neyse öderim demissiniz de bedeli bu işte. yoksa kac saat nasıl ugrastılar ya da ne oldu da o kadar acıl cıkmaları gerektı vs bunların para olarak bedel karsılıgı yok.

işlek bir caddede oturuyorum, sizin gibi insanlar yüzünden arabanın içinde oturup baya bildiğin ağladığımı, arkadan basılan kornalar yüzünden araç sahibi geri gelir mi diye sıkıntı ile tur atarken arabayı carpıp zarar verdigimi, bır keresınde de sahıbını bekleyıp bekleyıp gelmeyınce kendım cıkmaya calısırken adamın arabasına caprmayayım dıye demır kapıya carptıgımı bilirim.

her seferınde biri ilk defa bıraktım asla normalde bırakmam vs diyor. ama her hafta baska bırının ılk defa bırakmasının ceremesını ceken bız oluyoruz.

arabanı park etmıs gıtmıssın, 'fark etmedım' deme luksun yok.park ettıkten sonra cıkıp onune arkasına bakacaksın. ustelık oglen gelmıssın, adam ıse gıdecek belkı hastası var derdı var, çekici 4 kere arıyorsun gelmiyor şerefsizler ne yapsın adamlar kendıleri halletmeye calısmıslar.

yaptıkları hos degıl evet ama bılmeden ve ıstemeden de olsa sız sebebıyet vermıssınız. bu dertten cok sıkıntı cektıgım ıcın bu durumda empatı yaptıgım taraf karsı taraf oluyor kusura bakmayın. şikayet etseniz de bisey cıkacagını sanmam, bır daha dıkkat ederek park edersınız
  • hopp  (17.10.16 11:36:46 ~ 11:45:47) 
@nrmnm ben aracımın görünür yerine normalde numaramı bırakıyorum; yalnız bilmediğim bi muhit ve orayı hiç görmediğim normal bir yere park ettiğimi düşündüğüm için yani anormal bi durum olmaz diye bırakmadım. Adamın hastaneye yetişmek gibi bi derdi olmadığını öğrendim bu arada; ne olursa olsun ben o apartmanın önünde 8 saat durdum polis geldi lastik inik onunla uğraştım vs o zaman yaptığının arkasında dursun. Ben bedelini öderim derken beşer şaşar özrümü dilerim para cezası neyse uzlaşılmayacak bi insan değilim ama o da yaptığının arkasında dursun ve bunun bedelini ödesin istiyorum. Bu durumda ben de yoğun stres altında dün onun aracına zarar vereyim ve böyle bir kısırdöngüye girsin böyle mi olmalı?


  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 11:41:03) 
@hopp
haklısınız, kendi evimin etrafında ben de çok karşılaşıyorum böyle olaylarla. Ben bir kere böyle bir hata yaptım diye sürekli bunu yapan kişi olarak algılanmak istemem ben de işlek bir caddedeyim sizin yaşadıklarınızı yaşıyorum ama en fazla silecek kaldırırım not bırakırım ama bu yapılan fazla geldi ve bu yüzden de çok üzgünüm.

  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 11:44:47) 
adamlar "yaptıklarının arkasında dursa" belki de bir de dayak yerdin. bir de öyle düşünmek lazım.


  • paranoyak kedi  (17.10.16 11:48:29 ~ 11:49:03) 
@krem peynir.
O şekilde bir yanılsama içinde değilim.
Üzgünüm sonuç alamasam da meşgul etmek durumundayım kimse kimsenin cezasını bu şekilde vandallıkla ödemesin istiyorum derdim bu. Tutanak olay için tutturdum kaskoya mı giderim bilmiyorum ama, zaten maddiyat değil problem.
  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 11:49:41) 
yapılan fazla zaten üzülmeniz çok normal. her şerde bir hayır vardır, böyle şeyler için adam öldürüyorlar bizim ülkede belki daha büyük bir olayı önlediniz bundan sonra dikkatli olarak. olmuş bitmiş canınızı sıkmayın, bundan sonrası için dikkatli olun.


  • hopp  (17.10.16 11:49:42) 
@paranoyak kedi.
Haklısınız orda durduğum süre boyunca endişeliydim.

  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 11:50:26) 
Ben bir yere park ettiğimde çıkmamı engelleyecek şekilde ve park yerine park etmek değil de boşluğa araba bırakmak modunda olan ve numara bırakmayan birini gördüğümde arabasını vurup iterek çıkmak istiyorum ama benim arabam zarar görür diye yapmıyorum. Kaldı ki acele bir işim olmasına da gerek yok.

Tartışmasız olarak haksızsın fakat karşıdakiler kanunen suçlu. Tabii şikayet falan olayına girersen çıkmama ihtimali yüksek. Çünkü arabayı çekecek o 5-6 kişi zaten ı apartmandandır muhtemelen. Ortada kayıt yok, olaya karışmayıp da senin için komşusu aleyhinde ifade vermelerinin ihtimali de çok az. İşin kolay değil.

Şöyle yapabilirsin, park ettiğin ara sokağı gören kamera varsa -otoparkimı görmek zorunda değil- o kamera ile oradan çıkan arabalara bakarsın, o apartmanın arabaları ile karşılaştırırsın. Belki 1 belki 3-4 tane çıkar bilmem ama bir başlangıç en nihayetinde. Orada oynayan çocuklardan saati öğrenmişsindir zaten.

Bir de yanlış yere park etmenin bedelini nasıl ödeyecektin? "Siz sabah çıkacaktınız ama ben sizi öğlene kadar beklettim özür dilerim" ile mi yoksa çekici çağırıp arabanı çektirilince orada otoparktan çıkarma bedeli mi? Oradan çıkamayan adamın zaman kaybını telafi etmiyor bunlar. Acil durum ihtimali de cabası. Tabii karşı tarafın yaptığının hayvanlık moduna girmiş olması başka konu.
  • nawar  (17.10.16 11:52:50) 
Tartışmasız sorgusuz sualsiz %100 haksız olduğun için, bir de üzerine dayak yememek adına bence daha uğraşma, bunu bir ders olarak kaydet kenara koy. Adamların yaptığı doğru değil ama senin yaptığın hiç doğru olmadığı için bence bulaşma tekrardan.

Keşke her hatalı park edene bu tarz cezalar verilse diye düşünüyorum şahsen. Her boşluğu kendi arabasını koyacak bir park yeri olarak değerlendiren bu tarz insanlar yüzünden istanbulda trafiğin hali alt üst olmuş durumda, itfaiye gelse ambulans gelse geçecek yer yok. Bunun hiç bir mazereti, açıklaması olamaz yani. İstanbul / Gaziosmanpaşa'da oturuyorum, bir sürü arabanın üzerinde sprey boya falan var, artık olağan bir durum bizim burada bu, kimse de bir şey diyemiyor.
  • roket adam  (17.10.16 11:56:30 ~ 12:02:09) 
yaptığın iş yanlışmış, ki suçunu zaten kabul ediyorsun.
buradaki yorumlara bakınca "ah ben de olsam ben de öyle yapardım, yok arabamla iterdim falan" saçmalıktan başka şey değil. acil durumlar (hastalık, yangın gibi) dışında böyle bir şey yapmak suçtur. ha çağırırsın çekici veya polis, medeni (!) insanların yapacağı da budur. ne zaman adam oluruz? vandallığı savunmadığımız zaman.

  • burya  (17.10.16 11:59:22) 
cezayı haklı bulan mallar adalete uygun olmayan bir şey yapmamaya özen göstersin. herkes kendi adaletini uygulayacaksa işimiz var ha. ben de gelip ağzınızı burnunuzu kırayım madem, benim adaletime göre siz şu an baya adaletsiz davranıyorsunuz. olur mu öyle?

buralarda da işte "parkımın önüne çekilse şöyle çizerim, böyle kırarım." diyenlere ders niteliğinde bir duyuru. işte şöyle çekip, böyle kırdığınız adam da bizim duyurudaşımız, bizden biri aslında. hala çizer misiniz, kırar mısınız? çekici çağırıp arabayı çektirse, araba sahibi gelince de çekicinin parasını alsa başka çözüme ihtiyaç var mı? pratik, zararsız, temiz bir işlem işte.
  • ebonni eth atc  (17.10.16 12:05:22) 
Arkadaşlar ben suçumu zaten kabul ediyorum bu alışkanlık haline getirdiğim bi şey değil, otopark demir kapıyla kapatılmış gerçekten fark edemedim gece yarısı. Hayatımda ilk defa yaşadığım bi şey, umarsızca insanların park yerine bırakıp aracımı gitmek gibi bir alışkanlığım yok öyle bir insan gibi algılanmak istemiyorum. Benim başıma da çok sık geliyor ve çok sinirleniyorum. Bunu hak ettiğimi düşünürsem karşı tarafa ben de böyle yaklaşmalıyım o halde.


  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 12:05:31) 
@ebonni eth atc
Beni anladığınız için çok teşekkür ederim.

  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 12:10:04) 
hak etmişsin
park yaptığın yerin önüne arkasına bakmak zorundasın kusura bakma ama hatalı olduğu kbul edip bir daha park ederken dikkat etmelisin. ülkede trafik polisleri düzgün çalışmadığı için insanlar kendi adaletlerini kendileri veriyor evet yanlış ama böyle.

  • fasulyek  (17.10.16 12:12:14) 
yahu siz benden farklı şeyler mi görüyorsunuz yukarıdaki cevaplarda? kim yapılanı savunmuş ya da ben de aynısını yapardım demiş bir gösteriverin bana da.

nasıl ki duyuru sahibinin arabasına yapılan şey vandallıksa garaj kapısına parkedip insanları engellemek de aynı derecede vandallıktır. yukarıda arabaya yapılanı savunan kimse yok ama karşılıklı yapılan 2 hatadan birini görmezden gelen çok kişi var. normalde numara bırakıyor ya da ilk defa böyle bir hata yapıyor olması duyuru sahibinin hatasını hafifletmiyor. diğer adam da gelsin "ilk defa böyle bir hayvanlık yapıyorum yaptığım hatayı sonradan farkettim özür dilerim" desin madem, o zaman çözülecek mi sorun?

@noexpectationsnodisappointments, "normal bir yere park ettiğimi düşündüğüm için" dediğine göre numaranı anormal yerlere parkedince koyuyormuşsun. birincisi anormal yerlere parketme, ikincisi numaranı her parkettiğinde koy ki sadece hata yaptığında değil, yukarıda bir kaç kişi de örneklendirmiş, farklı durumlarda da ihtiyaç duyan kişiler direk sana ulaşabilsin. üzülmen normal, hatalı olman arabana yapılanı haklı çıkarmaz elbette. geçmiş olsun.
  • nrmnm  (17.10.16 12:26:17) 
@nrmnm

Arabamı anormal yerlere park etmiyorum yahu, nasıl sonuçlar çıkarıyorsunuz anlayamadım. Yani şu duyurumdan karakter analizi yapıldı, insanlara olan saygısızlığım mı kalmadı her yere kendimde park etme hakkı gördüğüm söylendi. Öyle bi şey olsa kendimi savunmaya çalışırım yapmayın yahu hatalıyım diyorum,biliyorum farkındayım normalde çok dikkat ediyorum dalgınlık mı park yerinin tam belli olmaması mı bilmiyorum böyle bir HATA yaptım arkadaşlar.
Bedeli bu hak etmişsin diyenler umarım yaptıklar, kabullendikleri bir HATA karşılığında bu tür vandallıklarla ödemezler bedelini.
  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 12:31:44) 
mustehak. ben ne zaman park yeri bulsam sokakta, ulan nasil bos yer bulurum diyip iyice saga sola bakiyorum garaj mi giris mi hasta cikisi mi vb. ellerine saglik diyip yutman lazim.


  • redlinetheturk  (17.10.16 12:42:19) 
Garaj önüne park etmeniz, evet hatalı bir davranış ama zaten üzgün olduğunuz belli, acil bir durum olmamış ama siz hanzolara denk gelmişsiniz. Birinin aracını çizmek nedir ya? Hadi sileceğini kaldırdın, lastiklerinin de havalarını indirirsin bu güzel bir ceza olur ama zarar vermişler.

Besbelli ki orada bu adamın yandaşları var, ola ki biri çıkar kamera kaydı vs. vermeye kalkarsa ona da engel olurlar. Hukuken elinize birşey geçmeyecek, bir de sinir harbi yaşayacaksınız. Ben olsam o garaj sahibinin aracına zarar vermenin planlarını kurardım, olaylar soğuyup unutulunca intikam alırdım.

Daha önce bir kere böyle bir sorun yaşamıştım. Aracımın önüne park etmişlerdi ve hiç çıkacak bir yerim yoktu, bunu yapmalarındaki amaç da orası birinin park yeriymiş, özellikle aracımın önünü kesmişler, ben de buna aldırış etmiyor gibi gözüktüm,hiç sesimi çıkarmadım, o gün işe minibüsle gitmek zorunda kaldım, işyerine geç kaldım. Bana gelip söyleseydiler, dert etmezdim, haklısın bir daha park etmem derdim ama vatandaş kendince çözmüş olayı. Neyse olay unutulunca, bir ay kadar sonra tenhada bu aracın kapısını çizdim, içimin yağları eridi resmen. Adam kendince bana ceza kesiyorsa benim cezamı da kabul edecek.

Bir defa da dayım aracına alarm taktırmış, ama yanından geçsen öten bir alarm, bazen takılıp kalıyor, bizim arka sokakta boş bir arazi var, oraya çekmiş aracını, araç gece ötünce millet rahatsız olmuş dört tekerinin de havasını indirmişlerdi. Tabii ki sesimizi çıkarmadık, alarmı gidip söktürdük.
  • Tutkun  (17.10.16 13:08:28) 
Adamın garajinin önüne park ettiğin için yaptı bunu deme. Yani adamın arabasının yerini biliyorsun. Erişimin var. Kusura bakma ama madem yasal yollardan bir şey çıkmayacak ben de işi kendim çözerim. Benim arabama ne olduysa onunkinede olur. Bir operasyon yaparım gece. O da ispatlasin bakim. O bedeli ödetirim ona her türlü. Fazlasını yaparım eksiği olmaz. Madem magandalikla işini görüyor herkes bende o şekilde çözerim. Kesinlikle gaz vermek falan filan diye düşünme. Benim arabama yapılsa ben bunu yaparım. Altında kalmam.


  • tayfun27  (17.10.16 13:16:51) 
Olm manyak misiniz, her yanlis park edenin arabasi mi parcalanir, gta mi bu?


  • baldur2  (17.10.16 13:16:55) 
oo linç tayfa da gelmiş. "Birinin aracını çizmek nedir ya?" ile "tenhada bu aracın kapısını çizdim, içimin yağları eridi resmen" cümleleri aynı cevap içinde kullanılıyor, kafaya gel.

@noexpectationsnodisappointments, çıkarım falan yaptığım yok yahu. yukarıda bizzat sen söylemişsin normal bir yere koyduğumu düşündüğüm için numara bırakmadım diye. ne zaman bırakıyorsun o zaman numarayı?
  • nrmnm  (17.10.16 13:29:25 ~ 13:29:39) 
@nrmnm
Sizin için demedim genel anlamda karakterimle ilgili bazı çıkarımlar yapıldı, ondan bahsettim.
Bilmediğim bir yerde sakınca olabileceğini düşündüğüm yerlerde bırakıyorum ama burdan da yine yanlış yerlere bıraktığım sonucunu çıkarmayın lütfen rica ediyorum; numaramı zaten bu olaydan sonra hep bırakıcam o ayrı bir konu. tavsiyeniz için teşekkür ediyorum.

İnsanlar bu tarz olaylardan çok muzdarip olduğu için şu an acayip yargılanıyorum ama yapıcak bi şey yok böyle bir duyuru açtım tanımadan etmeden linç kültürü.
  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 14:06:27) 
@tutkun, @tayfun27 intikam olayını hiç düşünmedim inanın. Şimdi insanlar adam trafik polisiyle çözemediği için kendi çözüyor diyor ben hatalıyım çünkü kırsın parçalasın, ben de çözemediğim için buna başvuruyor olucam bu yıpratıcı bir kısırdöngü. teşekkür ederim düşüncelerinizi paylaştığınız için.


  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 14:09:33) 
@baldur2 haklısınız tam anlamıyla gta.
Benim adamın ordan çıkma özgürlüğünü bilmeden kısıtlamamla bu HATAMLA (asla küçümsemiyorum) adamın benim arabamı parçalaması bir tutuluyor, aynı vandallıkmış.
Ben çıkamadım bu işin içinden, teşekkür ederim.
  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 14:11:51 ~ 14:14:07) 
@nrmnm +1

Kendi başına gelene kadar herkes başkalarının, çalışmayan sistem yüzünden kendince adaleti sağlamalarını eleştirir. Bak arabasının çıkmasını engellemiş sadece. En ufak bir zarar yok. Sonra gidip çizmiş arabayı, hasar vermiş ve içinin yağları erimiş. Sorsan kendisine yapılınca hukuksuzluk. Arkadaş o zaman sen de çizmek gibi magandalık yapacağına arabayı çektirseydin? Onu beklerken işe geç kalacaktın ama değil mi? Yazık. Herkes geç kalsın sen kalma ama. Tamam soğuk yediğin intikam için sen de onun önünü kesseydin, çıkmasına engel olsaydın. Mis gibi kısas. Yok olmaz. İçinin yağları etmezdi.

Bir başkası da demiş arabayı çektirir sonra sahibi geldiğinde ona fatura ettiririm çekiciyi. Süper fikir. Çünkü hazırda bekliyordu herkes arabasını çektiren kişiye fatura ödemek için. Çünkü daha birkaç ay önce otoparktan çıkmayınca, arabasını çektirdiği tarafından kendisi ve eşi öldürülüp, çocukları ortada kalmadı bir ailenin. Ha şimdi de vurmaz mıydı? Vurabilirdi tabii.

Bir tane de "bak o da aramızdan biri" örneği var. Sanki biz bir aile ya da tarikatız. Bir de o zaman "benim adaletime uymuyorsunuz diye gelip sizi döveyim" diyor. Kabul eğer sana biri burası gibi hukukun yardımcı olmadığı geri kalmış ülkelerde sıkça olan şekilde, hukukun seni yüz üstü bırakacağı bir şey yaparsa, git döv. Örnek bol. Sokakta laf atmadan, yol kesmeye, küfür etmeye falan neye örnek vermek istersen. Çıkar birileri sana mal der ama burada mal dediklerin seni haklı bulur. Kaldı ki hayatında bir kere bile biri ile kavga ettiysen, sen de zaten kendi adaletini uygulamışsın demek. Tabii hiçbir zaman kavga etmediysen ama sorunları çözebildiysen gerçekten saygı duyarım ve şanslı olduğuna inanırım. Şurada en ufak bir hatada, hatta onu geç takılıp/kayıp düşerken ya da sendelerken iten ve/veya ana avrat dediğimiz şekilde küfür edenler varken kolay değil.

Fakat bu olayda etki tepki var. Durduk yerde gelip birini dövmek ya da dövmekle tehdit etmek tepki degil, hastalıklı ruh hali olur. E haliyle o durduk yerde saldırdığın kişi seni döver, dövdürür veya bir şekilde zarar verirse o zaman "iyi o zaman ben de gelip sizi döveyim..." diyenin söz hakkı olmaz.

Ayrıca hukuk ve adalet aynı şeyler değildir. Kendi hukukun sağlamak diye bir şey yoktur. Hukuki olarak çözüm sağlanması, her zaman adaletin yerini bulduğu anlamına gelmez. Kendi adaletini sağlamak vardır fakat kendi adaletini sağlamak ise hukuki değildir. Suçtur. Kavramları karıştırmayın.

Tekrarlamakta fayda var, anlamakta sorun yaşayanlar var çünkü. "helal olsun, bomba koysaymış keşke" diyen yok yapılan da vandallık ama trafik polisinin kanun değil prim ve kota için ceza kestiği, hukukun hiçbir üstünlüğünün kalmadığı ortamda bu tip şeyler oluyor, olacaktır.
  • nawar  (17.10.16 14:25:38) 
@nawar
sizin mantığınıza göre bu bir tepki, o halde ben de bu tepkiyi fazla bulduğum için buna karşılık ben de bunu cezalandırayım.
Benim tek derdim bu döngünün yanlışlığı; hukuk adalet işlemiyor evet ama ben bunu alışkanlık haline mi getirdim adama ne yaptım da benim arabamı parçalıyor?
Bugüne kadar kimseyi dinlemeden etmeden kendi kendime ceza vermedim gelip hele şiddet içerikli asla, ki başıma gelen şeyler az buz değil. Kendi adaletini sağlamaya çalışırsın eyvallah ya beni bi dinle bana bi bak, noluyoruz?
Zaten yolda trafikte orda burda yaptığın en ufak bi hatada linç edilebilirsin, öldürülebilirsin bunu hepimiz biliyoruz ve ben de kendi kendine verilen bu cezaların boyutunu şiddetini ayarlayabilecekleri konusunda emin olamıyorum, kantarın topuzu kaçınca noluyor hepimiz şahit oluyoruz. O yüzden bu tarz olaylar oluyor olacaktır deyip geçemedim üzgünüm.
  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 15:01:16 ~ 15:03:51) 
bende ankara'da oturuyorum; evin kendi otoparki var, bina sakinleri olarak kullaniyoruz. Ama inanin yabanci araclarin bizim cikamayacak sekilde araclarini koymalarindan, bizim otoparki kullanmalarindan bir hal olduk! ancak bina olarak boyle bir sey yapmiyoruz elbette, en fazla silecekleri kaldirip birakiyoruz; ancak inatla koymaya devam edenler oluyor; onlara da not yaziyoruz ama inanin 365 gunun en az 250 gunu bu durum yasaniyor; kapi no ya da telefon no yazani ariyoruz cagiriyoruz; ancak insan evinin onunde otopark oldugu halde surekli bunlarla ugrasmaktan kafayi yiyor inanin! 1 hamlede cikabilecekken 7-8 manevra yapmak, surekli telefon edip koyanlari cagirmak vb.

siz belki istemeyerek koydunuz oraya ama iste her gun bir sekilde oraya birileri o araci koyuyor ama cikamayan, ugrasan insan da kafayi yiyor

cok gecmis olsun...
  • kamyonsans  (17.10.16 15:06:38) 
@kamyonsans çok teşekkür ederim.
Haklısınız çok çok yorucu bunlarla uğraşmak.
Asla öyle bi şey yapmadım bile bile bırakıp gitmek vs burdaki park yeri demir kapı şeklindeydi ve çok karanlıktı gerçekten hiç fark edemedim etrafa bakarım genelde;ama o kadar çok bu şekilde davranan var ki bilmeden yapanla bilhassa bırakıp gideni ayırt etmek zor; ki bilmeden yapanın bile affı yok burdan da anladığım kadarıyla.
  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 15:16:15) 
@noexpectationsnodisappointments senin durumun için düşüncemi belirttim. Bu son yazdığım senin için değildi zaten.

Bunun dışında hukuk konuşacaksak "ilk defa yaptım" demek af sebebi değildir. Hafifletici sebep olur. Tabii senin ilkin olması, @kamyonsans'ın dediği gibi oradakilerin sıkça yaşadığı ve belki de canına tak ettiği an olmuş olması ihtimalini barındıran gerçeği değiştirmiyor.

"Arabanı bir parçalamadıkları kalmış. Bu yaptığının cezası da bu" demedim ya da yapılanın çok doğru ve medeni bir hareket olduğunu söylemedim. Nedensellik açısından yaklaşıyorum sadece.

Yoksa bak bu yapılanı vandallık, hayvanlık olarak görüp senin başına gelmiş, sen de yerini kim olduğunu biliyorsun, arabasına zarar ver diyen var. Yine bunu yanlış görüp, bir gün arabasını çıkaramadı diye gidip o kişinin arabasını çizince içinin yağları eriyen de var. Yani kendi başlarına gelene kadar bütün o "hukuk var" olayı.
  • nawar  (17.10.16 15:20:20) 
noexpectationsnodisappointments; oturdugum semtte park buyuk sorun; insanlar kaldirimlara bile cekinmeden araclarini koyuyorlar; her gun benzer olaylar yasaniyor; ben dediginiz gibi bir suru manyak insan dolu ulde, sirf basit bir park yuzunden birbirini olduren insanlar var! evimin onu oldugu icin sadece silecekleri kaldiriyorum ama inan ona bile kavga cikiyor bazen :) ama cevremde cok goruyorum, bastan sona araci cizenler, sileceklerini kiranlar vb. nereye gidiyoruz ulke olarak inanin bilmiyorum :)


  • kamyonsans  (17.10.16 15:22:22) 
@nawar
bakın ben hafifletici bi sebep aramıyorum zaten; yaa ben ilk defa yaptım ama niye arabama zarar verdiniz şimdi diye sormuyorum.
Benimle bi husumet yaşar, ben ısrar ederim arabayı oraya koyarım bilhassa üstüne giderim adam o zaman çığrından çıkar çizer parçalar; ki o da kesinlikle doğru bir tepki olmaz sadece nedensellik açısından belki ben de bu kadar büyük bi tepkiyi anlamaya çalışırım.
Neyse bu konu çok uzayıp gider ben meramımı anlatmaya çalıştım buradaki bütün yorumlara da saygım var bazıları üzdü sadece o kadar.
Teşekkür ederim.
  • noexpectationsnodisappointments  (17.10.16 15:24:20 ~ 15:26:46) 
bir cok kisi yazmis ancak ben de yazmak istedim. oncelikle cok gecmis olsun, yapilan cok yanlis.
ankara'nin en en islek caddelerinden birine cok yakin bir sokakta oturuyordum [belki de sizin gittiginiz cadde/sokak] ve sizin gibi 'gormeyen' 'iki dakkaya gelirim' diyen, gorup 'cok az engelliyorum, cikabilir/girebilir' diyen onlarca arac park ediyor surekli, surekli, surekli. bu bir degil iki degil, yillarca surekli oluyor. siz adet haline getirmemis olabilirsiniz, ama yaptiginiz yanlis. sorun bu zaten, ben bir kere yaptim! herkes bir kere yapiyor zaten, sistem onun icin b.ka donmus durumda. olan da herkesin bir keresine maruz kalan insanlara oluyor.
isten her dondugumde o kesmekes icinde otoparka girmek icin turlu taklalar attim, yeri geldi trafigi beklettim arkamda kendini cok iyi sofor sanan kornaya abanan mallar yuzunden gerildim. kimsenin arabasina zarar vermedim cunku bu yanlis, hukuka aykiri ama ettigim kufuleri saydirdigim laflari tahmin edemezsiniz. kaldi ki bunlar yuzunden yeri geldi benim arabam zarar gordu. insanlarin arabasina zarar vermek vandallik evet, ancak bir apartmanin otoparkinin onune park etmek de vandalligin daniskasi emin olun.
cekici cagirsaymis diyen zeki arkadaslar varmis, otoparklarinin onunu park edilebilir yapip hafta ici 6-7 gibi 7.caddeye ya da tunali hilmi'ye cekici cagirsinlar o zaman.
edit: bir de eklemek isterim bu surede allahtan ki hic hastam/hastaligim vs. olmadi.
  • kassiopeia  (17.10.16 15:42:26 ~ 15:45:55) 
Araca zarar vermek yerine polis ve çekici çağırıp çektireceklerdi. Yapılan eşkiyalıktır.
Park cezası ve çekici ücretini ödeyince bu size ders olacaktı. Olması gereken buydu. Hatalı da olsanız karşılaştığınız bu durum bence kabul edilemez.

  • gonulcelen87  (19.10.16 23:02:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.