[]

Duyurunun hatunları - evlilik teklifi

Kızlar selam, enteresan bir sorum var.

Diyelim ki sevdiğiniz adama evlilik teklif etmek düşüncesindesiniz.

1. Bunu yapar mısınız yapmaz mısınız?
2. Neden?
3. Yaparsanız nasıl yaparsınız?

 
1. Yapmam.
2. Cunku evlilik teklifini bana gore erkek yapmali.

  • matilda  (16.10.16 20:09:12) 
1- yapmam.

2- kimseyi evlenecek kadar sevebileceğimi düşünmüyorum. sevdiğim takdirde neler yapabileceğimi bilmiyorum, o yüzden büyük konuşmak istemiyorum ama kendimi evlilik gibi bir kurumun içine atmazdım sanırım.
  • köstebek kurabiye  (16.10.16 20:11:07 ~ 20:17:02) 
@matilda,

2 numaralı soru bunu da sorguluyor aslında, yani açarsan sevinirim.
  • yaren  (16.10.16 20:14:39) 
eğer bir gün evlenmek istersem;

1. yaparim, neden yapmayayim.
2. çünkü istiyorumdur.
3. bu su an ' hayallerimde olan' bir şey olmadığı için nasıl olacağı konusunda bir fikrim yok. olursa düşünürüm.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (16.10.16 20:17:41) 
tam olarak köstebek kurabiye'nin dediği: DEV +1


  • neynep  (16.10.16 20:18:12) 
1-yaparım
2-neden yapmayayım :)
3-insan gibi söylerim, atraksiyonlara girmem
  • kül  (16.10.16 20:26:31) 
Yaparim,
Kadin ile erkegi esit goruyorsam yapmamam icin bir neden yok,
Millete sov yapar gibi hikayeli/videolu/ortalik yerde yapilan evlilik tekliflerinden tek kelime ile tiksiniyorum, aslinda o insan icin degil bircok sey gibi baskalarini etkilemek icin/baskalarina anlatmak icin yapiliyor. muhtemelen basbasa oldugumuz bir zamanda, sadece ikimiz icin ozel olacak sekilde yapardim.
  • kassiopeia  (16.10.16 20:36:32) 
Evlilik teklifinin sürpriz olması bana saçma geliyor. İki tarafın da üzerine düşünerek ve hazır hissettiğinde vermesi gereken bir karar. Dolayısıyla aklımda evlilik düşüncesi varsa karşımdakine bunu söylerim, bir anlamda teklif bu zaten. Sonrasında da başka bir "teklif" beklemem.


  • fotrsapka  (16.10.16 20:38:30) 
kabul edip etmeyeceği az çok belli olur. kabul edecekse de zaten o sana yapar er geç. ama benimle ilgilenmeyen birine benimle evlenir misin dersem kendime saygısız olurum. aşkımdan deliriyorsam belki derim.


  • for day to break  (16.10.16 20:48:05) 
Teklif olarak degil ama evlenmek istedigimi soylerim. Seviyosam neden yapmayayim diye dusunuyorum. Satafatli seyleri sevmiyorum. Basbasa oldugumuz uygun bi ortamda soylerdim.


  • turuncu sufle  (16.10.16 20:50:08) 
bugünlerde gittiğim her mekanda/ortamda adamlar kadına evlenme teklif ediyor
hayır öyle lüks romantik akşam yemeği mekanlarına da gitmiyorum, sanırım organizasyonsuz teklif, teklifsiz düğün olmuyor, racon olmuş.
erkek etmeli diye değil de öyle çok özellikli, tantanalı evlilik teklifi olayı (etmek veya öye teklif almak) benlik bir şey değil.
ilişki içinde de yapım gereği ses edemeyen, uyan, edilgen olan taraf oluyorum, evlenmek istesem bile evlensek ya biz diyebileceğmi sanmıyorum, diyebilsem de anca o kadar derdim sanırım.
  • niye ama  (16.10.16 21:02:32 ~ 21:04:21) 
1. Yaptım. Tekrar yapar mıyım? Tekrar çok seversem yaparım.
2. Yaptım çünkü çok aşıktım. Yaptım çünkü kadın evlenme teklif eder miymiş aaa diyecek bir insan değilim.
3. Nasıl yapmış olduğumu anlatmak istemiyorum.
  • inawen  (16.10.16 21:04:15) 
1-yaparım.

2-because why not

3-özel bi girişimim olmaz. evlensene benle derim. ben de böyle bir teklif bekliyorum. bence teklifin bir anlam ve önemi yok. kastırılmış işler hoşuma gitmiyor. bi araba bile alırken sorun çıktı çıkıyor diye arabadan soğuyan insanım, benim bulacağım adam da muhtemelen teklif aşamasında böyle nedenlerden benden soğur. lol. o yüzden düz teklif almak veya yapmak <3 diyorum.
  • shotgunwoman  (16.10.16 21:26:38) 
1. Yaparım ya da yapmayabilirim.
2. Teklif bana komik geliyor. shotgun kastırılmış dedi ya, öyle geliyor. Yani eğer birbirimizin niyetini teklifle anlayacak haldeysek veya böyle bir beklentimiz var ve olmuyorsa, o bile garip; o zaman evlenme niyetimi bile gözden geçirebilirim. Teklif ihtiyacı, teklifin hiç bilmediği bir şeymiş gibi hazırlanması değişik geliyor.
3. Hazırlanmam büyük olasılıkla; yemekli, mum ışıklı olmazdı. Hissettiğim, romantik bir an 'Benimle evlenir misin' de diyebilirim; birlikte yemek yaparken geyiğe vurup 'Sen beni kirlettin, alacan artık. Amcama Jet Remzi derler, yanına komaz' diyerek bile olabilir.
Dipnot: Rahmetli amcamın o taraklarda hiç bezi olmadı.
  • aychovsky  (16.10.16 21:30:04 ~ 21:32:44) 
1. yapmam, çünkü evlenme teklifi erkekten gelmeli.

2. aslında onu kadın yapmalı, bunu erkek yapmalı diye düşünen, geleneklere göreneklere uygun yaşayan, geri kafalı biri değilim.
fakat ilişkilerde bazı aşılmaması gereken sınırlar var.
o sınırları aştığında, o an "önemli değil, seviyorum" diyorsun.
"olsun, ne fark eder?" diye düşünüyorsun.
ama fark ediyor işte.
yani evet, geleneksel olmayalım, artık dünya değişti falan filan, ama bazı fikirler de boşuna oluşmamış, bazı şeyler boşuna oldukları gibi değil.
çünkü her şey değişse de, insan doğası değişmiyor.

erkek kadına gelecek.
evlenme teklifinde de, başka konularda da.
öbür türlü olduğunda işlerin dinamiği bozuluyor.

ha, ilişkisi bozulmamış olan vardır, sevgilisine evlenme teklif etmiş, evlenmiş ve mutlu olmuş kadınlar da vardır.
ama bu çok küçük bir yüzde.
  • blatta hiberna  (16.10.16 21:48:05 ~ 21:49:58) 
1- yapmam
2- evlilik teklifi bekliyorum hiç ben mi etsem diye düşünmedim. beklerim hazır olunca eder herhalde daha önce ben edersem muhtelemen acayipleşir adam. bir de ne gerek var? adam teklifine evet diyecek kıvamdaysa kendisi eder ki zaten. böyle bir "yea kadın etsin ne var ki" aksiyonuna girmeye hiç gerek yok bence.

  • sanguine mcqaer  (16.10.16 21:49:36) 
evlilik teklifi türkiye'de sırıtıyor bence. gereksiz görüyorum. zaten ilişkiler bir şekilde oraya gidiyor. ee haliyle evlenince şöyle yaparız ederizler de konuşuluyor. zaten herkesin bildiği bir şeyi bir de eksrta dillendirmek nedense bana yapmacık geliyor. zaten bizde asla "şok" etkisi yaratmaz. yaratan rol yapıyordur. ama yurt dışında öyle değil. örnek videolar görüyoruz da. (sinemada teklif eden vs) ve ilginçtir ki o adamların şok olması bana samimi geliyor. çünkü onlar ilişkileri daha "anda kalarak" yaşıyorlar. adamlarda seni seviyorum demek bile bilmem kaç gün sonra oluyor. bizde genelde seni seviyorum denildikten sonra ilişkiler başlıyor. :) onlar önce hoşlanıyorlar, flört ediyorlar. yemeğe falan çıkıp tanışıklığı artırıyorlar. hatta belki de sevişiyorlar. ve artık emin olduktan sonra da "seni seviyorum" diyorlar. ve onun gerçekten bir anlamı olmuş oluyor. ilerde de aynı şekilde evlilik teklifine geçiyorlar. bizdeki insanlar içten pazarlıklı. ilişkiye "kesin evleniriz, evlenmeliyiz" gözünde başlıyorlar. garantici zihniyet. hep "şimdiyi" yaşamak yerine zihinlerini "gelecekte" tutarak var oluyorlar.


  • matrix  (16.10.16 22:14:59) 
Evlenme teklifini bırakın erkek yapsın. Etmiyorsa zaten istemiyordur emin olun.
Not:Erkeğim

  • eski sozluk  (16.10.16 22:47:46) 
asla bi erkeğe evlilik teklif etmem/etmezdim.
2. çünkü cinsiyet rollerini fazlasıyla benimsemiş bir insanım.

  • sayns  (17.10.16 23:41:09) 
irlanda'da olsaydiniz eger cok da guzel olurdu. normalde nasil kaliplarsa zaten farkli bir davranis sergilenince insanlar otomatik olarak hayir diyor. kadindan bazi seyleri duymak neden degisik olsun ki ?


  • evimin paspasi  (17.10.16 23:43:29) 
1. Sanmıyorum.
2. Gelenekçi değilim ama teklifin erkekten gelmesini tercih ediyorum.

  • lunedi  (18.10.16 21:17:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.