[]

Çaylak entrylerim uygun mu?

müsait olanınız varsa yorumlayabilir mi?

waffle
içerisine meyve, çikolata ve bir çok çeşit süsleyici pasta malzemelerinin konulduğu, içi ne kadar fazla doldurulursa yemesi o kadar zor olan ve tadı waffle dışına çıkan tatlı türüdür.
waffle denince aklınıza kumpir geliyorsa o diyarlardan kaçma vakti geliyor demektir, artık ebedi istanbul insanı olmaya başlıyorsunuz.

teknisyenin mühendisten fazla maaş aldığı sistem
yapılan işe göre değerlendirildiğinde zaman zaman doğru olan sistemdir,
mühendislik fakültesini bitirip hiç mühendislik yapmayan bir insanın, işini doğru şekilde yapan bir teknisyenden fazla kazanmayı beklemesi yanlıştır.

kendini geliştiren ve işini düzgün yapan mühendisler her zaman teknisyenden fazla kazanacaktır.

biber
pişmeden tadı kötü olan ama piştikten sonra evrim geçirip efsane lezzete dönüşebilen acılı, lezzetli, yeşilin tonlarından acılık değeri tahmin edilmeye çalışılan bir besindir.

riziko
türk televizyon tarihinde gördüğüm en kaliteli, en özlenen yarışmadır, kimin aklına cevabı verip soruyu sormak geldiyse ve bunu yayınlayacak cesareti kim gösterdiyse ellerinden öpmek gereklidir.

solitaire
bilgisayarı olan ve ofis işi yapan her insanın ustası olduğu, kendi iç dünyasında yeni boyutlar kazandırdığı asla eskimeyecek olan oyundur.

tren
yolculuk yaparken trenin iki ray arasından geçerken gelen tıkır tıkır sesin ninni gibi geldiği ulaşım aracıdır.

boeing 737-800
boeing ailesinin en çok satılan modellerinden birisidir, parasının hakkını veren sağlamlıkta uçaktır.
klasik boeing ailesinin özelliklerini taşır. kablo makara sistemi ile mekanik şekilde işlerini yürütür.
mekanik olduğundan dolayı çoğu kişi bu uçağı kamyona benzetir, ancak dijital olması ile meşhur airbus a320 serisinde olup da boeing de olmayan özellik çok azdır.
sektör içindeki insanlar kulaktan dolma bilgiler doğrultusunda bu seri uçaklara çamur atmayı çok sever.
yolcu kapasitesi, menzili, bavul yükleme kolaylığı, bakım masrafları gibi artılarından dolayı en çok tutulan uçak modellerindendir.

holigan
çoğu insanımızın hayatına leeds united taraftarlarının ölümünün ardından girmiş kelimedir.

linkin park
uzun yıllardır aynı şarkıları sıkılmadan dinlenebilen gruptur.
en popüler şarkıları;
one step closer
in the end
numb
şeklinde sıralanıp devam eder.

kütahya
yakınlarında çavdarhisar'da aizonai merkezinde macar evi, döner gazino ve vazosu, ayrıca şehrin hemen yakınlarındaki frig vadisi ile meşhur olan küçük bir anadolu şehridir.
elindeki bu turizm cevherini kullanmayan yada kullanamayan insanların ev sahipliği yaptığı şehirdir.

 
@esmer nick'li kondüktörün bir twitter hesabı var. bunları sanırım note.io diye bir siteye yapıştırıp twitter'dan gönderirseniz, sıranız geldiğinde size bu entry'lerle onaylanıp onaylanmayacağınızı söylüyor.


  • tosiba  (16.10.16 15:20:22) 
10 yıl önceki sözlük için yeterli bulunurdu. şimdiki sözlük için fazla kaliteli.

kaynak: eski gammaz.
  • anonim yazar  (16.10.16 16:08:29) 
sözlük artık foruma döndü. öyle duyuyorum hep yani. forum tadındaki entry'ler bile silinmiyor(muş) ama çaylakların entry'lerine herhalde dikkat ediyorlardır. sizin entry'ler güzel bence de


  • burya  (16.10.16 16:19:19) 
Ben de aynı seninkilere benzer şekilde, kendi yorumumu katarak tanımlar yapmıştım. 2 sefer red yedim. 3. yıla devrediyor artık. Öznel olmamak gerekiyor galiba.


  • bambum  (16.10.16 16:22:55) 
auhauha kendi çaylak entry'lerimi hatırladım, tanım yapıcam diye o kadar kasmıştım ki böyle bi şey çıkmıştı. sonuç olarak evet sözlükte onaylanmak için kurallara fazlasıyla uyan entry'ler bunlar ama 2016 yılında trene "x y ulaşım aracıdır" diye tanım yapmak bilemedim. neyse yazdıkça oturuyo o kısmı, başta çok hassas olup dikkatli davranıyosun ama sonra küfürler format dışı entry'ler havada uçuşuyo.


  • der meister  (16.10.16 17:15:49) 
tren için söylenenlere katılıyorum +1

birçok yerine bir çok yazmışsın. bazı yerlerde virgül öncesi boşluk bırakmışsın. bunlara dikkat etmelisin. bir de kendi fikrimi söyleyeyim, tanımları yapman iyi hoş ama sanki cümleleri "oyundur/gruptur" yerine "oyun/grup" şeklinde bitirmen göze ve kulağa daha iyi gelir.
  • ruhen hastayim ben  (16.10.16 18:03:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.