[]

Uçan hayvanlar olmasaydı

Arı,kuş vs olmasaydı insanoğlu sizce uçmayı/uçan aletleri icat etmeyi bulabilir miydi?

Arılar olmasa yaşam biterdi gibi konu dışı cevaplar lütfen tikenmediği için alınganlık göstermesin.


 
Evet - Hayalgucumuz var


  • Traveller  (16.10.16 14:44:04) 
uzaya giden hayvan da yok. ama çaresini bulduk.

bence keşfedilirdi ama baya geç olurdu. belki 100 sene önce falan.
  • sttc  (16.10.16 14:47:40) 
@sttc uzaya gitme hayali havacılık ile gelişti şeklinde düşünüyorum. Havacılık gelişmese uzaya çıkma dürtüsüde şimdiki gibi gelişmezdi bence.


  • basond  (16.10.16 14:49:17) 
Ates çıkaran hayvan da yok ama ateş kesfedildi yazacaktım, uzay ornegi gelmis.
Ihtiyaclar dogrultusunda bulurdu gibi geiyor. Mekanizmasi farkli olabilirdi belki.

  • shadowcat  (16.10.16 14:50:35) 
ucaklar kuslarin ucusunu, aerodinamigini inceleyerek gelismis sonucta illaki bi katkisi olmustur ama kesinlikle hayal edilir ve gerceklestirilirdi. belki daha zor olurdu ilham almak ve teknik gelistirmek acisindan ama kesinlikle ucmaya calisirdik yine.


  • in vino veritas  (16.10.16 14:52:03) 
süreç daha uzun olurdu ama düşen insanlar düşmemenin yolunu düşünürken paraşüt gibi bir şey bulup oradan yürüyebilirdi. belki.


  • bir ileti paylastim  (16.10.16 14:53:21) 
uçan hayvanlar olmasada tohumlarını yaymak için aerodinamik yaprakları, tohum keseleri olan bitkileri görüp ilham alabilirdik.


  • delicevat  (16.10.16 14:53:51) 
neyin neyi tetiklediğinden tam emin olmamakla beraber eğer atmosfer gökyüzünü tamamen kapatsaydı sadece tek renk gökyüzü olsa gezegenler gözükmese bulutlar olmasa, gök yüzüne ilgimiz olmazdı.

bu ilgi tanrının gökte olma durumunu, güneşin bereket getirip(sümer), ayın karanlıkta yolumuzu aydınlatması(ay kültü), gökyüzünde kayan bir cismin ilginçliği, gel gitler ve ayın hareketleri arasındaki ilişkinin bereket olması(nil nehri), göktaşları(hacerül esved) gibi durumlar tetikledi, ondan dolayı tanrıyı arama ya da ona karşı gelme çalışmaları uçma sevdasına katkı yaptı.

çok şey var ama uçmayan hayvanlar olmasa ve gökyüzü şimdiiki gibi sürekli değişken olduğu için, uçmayı bulurduk. onlar yardım etti sadece.
  • kurnaz  (16.10.16 14:54:55 ~ 14:55:41) 
sanmıyorum
bu kez uçan sincaplardan ilham alınırdı, (tam uçmuyor diye listeye aldım)
ve yüksek yerlerden aşağı doğru yönlenebileceğimiz aparatlar yaygın olmakla birlikte, sokaklar ve buna uygun iniş yerleri de olurdu.
aslında bu var "fly squirrel suit"
youtu.be
ama fatihteki evinizin bu işe uygun balkonundan kendinizi bırakıp eminönüne böyle inmek belki yaygın olurdu. bu alandaki aerodinamik çok gelişebilirdi.

eğer bu olmasa idi, çok yaygın bir hayvan olmadığı için söylüyorum,
belki pire'ler, çekirgeler ilham alınarak, hatta yapılmışı var,

www.youtube.com
bu teknoloji yaygın olabilirdi. yada bunun gelişkin versiyonu ne olursa

ancak bunları da bir kenara koyarsak, zeplin yine hep yanımızda olurdu,
ısınan havanın genleşmesi ve yükselmesini tecrübe çok kolaydır. buradan sıcak hava balonları ve buna ek olarak kimyanın ilerleyişi ile zeplin keşfedilebilirdi.

tabi bunlar 2000 yılında değil belki çok daha zaman alırdı diye düşünüyorum.
  • güneyli çocuk  (16.10.16 15:01:09) 
Uçak filan tasarlanırken kuşların yardımı kanatların aerodinamik tasarımında etkili olmuştur. Bu olmasaydı bile yine de hesaplamalarla bulunurdu.


  • Euxinos007  (16.10.16 15:09:29) 
valla ışınlanan hayvan da yok ama biz bunu araştırıyoruz şu anda. bilim kurgularımızın çoğunda da var.


  • bohr atom modeli  (16.10.16 15:13:11 ~ 15:13:28) 
bence etkilerdi "uçmak" kelimesi sözlüğe girmez uçağın icadına giden zincirde önem arz eden biri bu ilgisinden vazgeçer belki şu an dünya tarihi 300 yıl geriden gelirdi.

ben de benzer şekilde ay olmasaydı dünya tarihi nasıl olurdu diye düşünürüm bazen.
  • Sir Anthony Hopkins  (16.10.16 17:56:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.