[]

Lazer yazıcı toner çip olayları nedir?

Şimdi bir wireless lazer yazıcı almayı planlıyorum ama burada toner olayı almış başını gitmiş, çipli tonerli yazıcılar ucuz çipsizler daha pahalı?

Benim merak ettiğim, bende eski bir lazer yazıcı var, eski tonerine hep dolum yaptırdım, çipi falan var galiba, zaten ne kadar dolum yaptırsam da boş ışığı hep yanık kaldı ama yazıcı performansında bir sorun yok. Yani çipli olması bir problem olmadı. Soruma gelirsek;

1-ben şimdi bu ucuz çipli tonerli yazıcı alsam, aynı bu şekilde boş ışığı yanık şekilde doldurup doldurup kullanabilir miyim bu yeni modellerde de?

2-toneri rahatça doldurulan modellerle 100-150 lira fark var, bu farka değer mi, genelde 2 senede bir toner bitiriyorum?

 
her model değişir bende hiç sorun olmuyor arada reset atıyorum. neye reset atıyorum ama bilmiyorum.


  • kurnaz  (16.10.16 01:06:16) 
sadece ışık yanması değil. bazı çipli tonerler tonerin takılı olduğu bilgisini bile iletmiyor. makinede toner yokmuş gibi davranıp yazdırmıyor.

hp laserjet p1102w kullanıyorum wireless. hiç toner doldurtmadım. toner doldurtunca illa bi pislik çıkıyor. iz bırakıyor, eksik yazıyor vs. 30-40 liraya tam dolu muadil tonerleri var. sıfır toner olduğu için dolumdaki problemler olmuyor. çip olayını bilmiyorum ama kimi zaman "orijinal hp toneri yüklü" diyor, kimi zaman "orijinal olmayan toner yüklü" diyor. ayarlardaki toner miktarını gösteren çubuk 2-3 kullanımda boşalıp toner bitiyor diye uyarı veriyor ama yazmaya da devam ediyor. şimdiye kadar kullanımda bir problemle karşılaşmadım.
  • kibritsuyu  (16.10.16 01:31:40) 
cipin olayi tek yönlü kapasite kontrolü yapmasi. yani söyle diyelim. 100 litrelik bir kap var. cipli. sen bu kabin yarisini kullandin. 50 litre kaldi. sivi seviyesinin düstügü en alt seviyeyi cip sürekli not ediyor. cip 50 litre var diyecek. sen gittin. doldurttun. 100 litre sivi var. ama bilgisayara sorarsan, o da cipin ne söyledigini söyleyecek, 50 litresi dolu diyecek. suyu kullanmaya basladin, 75 litre kaldi. bilgisayara sordugund hala 50 litre dolu diyecek. sen sonra tekrar doldurmayi unuttun ve suyun tamamini kullandin. cip diyecek ki, 0 litre su var. sen gittin doldurttun, 100 litre su koydun. ama bilgisayara sorunca hala diyecek ki, 0 litre su var, git degistir bunu.

cipin esprisi bu. orjinal kullanimini arttirmak icin, kartus degistirmeye zorluyor.

tonerli, kibritin modelini kullaniyorum, hic doldurtmadim, boyuna muadil, baya memnunum.

toner de kartus da cok ama cok uzun süreli kullanmamazlik yapilmamali. özellikle kartus icin.

tonerde de drummer bütünlesikse, her 10 muadilden birinin yamuk yapma ihtimali var. ama onun haricinde rahat alettir.
  • Silesius  (16.10.16 12:29:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.