[]

yeni bir iş konusunda tavsiyeler hk.

Selam sayın romalılar;

bir organizasyon şirketi kurmak gibi bi düşüncem var. şöyle ki,

düğün, nişan, kına triosunun hepsi ve yine diğer davet ve aktiviteleri organize edecek bi şirket. diyeceksiniz ki milyar tane böyle şirket var. evet var ama benimki biraz değişik aslında bilinen bi şey ama uygulamada var mıdır böyle bi şirket bilemiyorum,

şimdi kınada yakılacak kınadan gelin arabasının üstündeki çiçeğe kadar her şeyin organize edileceği bi iş bu. fakat diğer şirketlerden ayıra özellik ise aslında hiç de yabancı olmadığımız saadet zinciri tarzında bi şey. nasıl mı?

misal sözü kestiniz ve direkt bize geldiniz. dediniz ki biz nişan kına düğün yapacağız. nasıl yapıyorsunuz bu işleri? kapıda bedava evlendiriyoruz yazıyor nedir ne değildir bu?

öncelikle prensibimiz %10 komisyon ile çalışmak olacak. normalde sizin yapacağınız harcama 10k ise 11k'ya elinizi sürmeden her şeyi biz yapıyor olacağız. peki sizin bi de kardeşiniz ya da arkadaşınız olsun ve sizden hemen sonra ya da işte 2 yıl içinde o da evlenecek olsun.

bu durumda siz bize organizasyon işinizi verdiğinizde size bi kod veriyoruz. bu kodu da tamamen devretme hakkına sahipsiniz sizin keyfinize kalmış. geçerlilik süresi de 2 yıl diyelim(süre kısalabilir uzayabilir henüz net değil) firma olarak tabi bir düğün öncesinde hangi muhattaplarla muhattap olunuyorsa bunların hepsinden en az biriyle(gelinlikçi, düğün salonu, hotel, fotoğrafçı, çiçekçi, mobilyacı, beyaz eşyacı vs.) anlaşmamız olup siz sadece alışverişinizi yapacaksınız ve faturasını alıp bize vereceksiniz. akabinde herhangi bi sorun olursa aynı maliyeti size iade etme taahhüdümüz olacak. peki diyeceksiniz ki bunda benim avantajım nedir? sizin o kodunuzu verdiğiniz şahıs yine bizi seçerse bu organizasyon için total masraftan %30 iskonto alabilecek. misal sizin masrafınız 10k idi 11k ödediniz sizin kodunuzla gelen arkadaşın masrafı da 10k'yı aşmamak şartıyla %30 iskonto alabilecek yani 10k'lık masrafı 7k olacak sadece %10 komisyonu ödeyip 7.7k'ya işlerini halletmiş olacak. totalde 2.3k karı olacak. ona da verilen kod ile bi başkası geldiğinde bu oran %25 olacak. sonraki kod ile gelene %20 daha sonra %10 %10 %10 şeklinde devam edecek bu sistem.

tabi burada anlaşmalı olduğumuz herkesle yine komisyon üzerinden çalışacağız. ve size kalem kalem ne masraf yapılmış detaylı sunulacak.

hatta tüm işlemleri de şirket aracıyla ücretsiz halledebileceksiniz il sınırları dahilinde.

böyle bi iş fikri var nasıl olur nasıl olmaz? eksik yönleri nedir ne değildir ne ekstra olabilir gibi fikirlerinizi rica ederim siz sayın romalılardan.

sevgiler.

 
Beğenmedim. Bu kadar çeşitli alanlarla anlaşma yapmanız pek mümkün gözükmüyor. Gelinlikçi ile anlaşmak bambaşka bir olay, mobilyacıyla anlaşmak apayrı bir olay. Bunların hepsi evlenecek kişilere doğrudan ulaşmayı tercih ediyor. Aracı olarak başka bir şirketi kabul edeceklerini sanmıyorum. Kod olayı da biraz komik. Senin kodun 123456 diyelim. İki yıl sonra evlenecek arkadaşın şirkete gidip merhaba, bizim bi kodumuz vardı demesi ve görevli arkadaşın hemen sistemden sorguluyorum demesi biraz bilim kurgu tadında olurdu çünkü evlilik bu kadar sık gerçekleşen bir şey değil. Bir Romalı olarak evlenecek kişilerin evlilik heyecanını hissedebilmeleri için bunların hepsiyle tek tek uğraşmaları gerektiğini düşünüyorum.


  • dissendium  (15.10.16 22:24:22 ~ 22:25:19) 
girişimcilik güzeldir, kişiler desteklenmelidir ancak eleştirilere de hazır olunmalıdır girizgahıyla eleştirilerimi yapacağım;

- bence pek tutacak bir sistem değil
- ilk gelecek kişiye pek bir şey vaadetmiyorsunuz, 10k yerine 11k harcayacak. Tamam işleri hallolacak ama sisteme göre kendisine bir iskonto yok onun koduyla arkadaşına var. Ben geldim 1k fazla para verdim bu kadar, arkadaşım iskonto almış almamış bana ne.
- anladığım kadarıyla sadece 1 kod verecekseniz ilk gelene. onun artık bir kârı olmayacağı için aklına gelirse verecek bir arkadaşına 2 yıl içinde unutulmazsa.
- en az 1 tane ile anlaşılacak demişsiniz şirketler için, ya çift oradaki hizmeti beğenmezse? ki o alanların birini muhtemelen beğenmez. bu sefer seçenekleri artırmak için çok fazla şirketle anlaşmak gerek. e fiyatlar da çok değişecek. siz komisyon usulü çalışınca ne olacak, 10bin tl masrafı tutan adamdan 11bin aldınız hadi 100bin tl masrafı tutanın sanmıyorum 10bin tl vereceğini. insanlar ne borçlara giriyor düğünler için vs. Yani uğraş aynı uğraş (salon, çiçek, araba vs 3 şirketle anlaşılacak diyelim) onlar hizmeti pahalı satıyor diye siz de fazla kâr edeceksiniz. ben olsam direkt gider kendim anlaşırım çünkü o %10 yüksek meblağlarda çok para edecek.
ha derseniz kodla gelene iskonto yapıyoruz bizi kullanırsa indirim alacak, bu sefer de gelinlik satan adam sen belki 2 sene içinde müşteri getireceksin diye niye %30 indirim yapsın?

daha başka şeyler de geliyor aklıma da ilk söylediğime ek olarak saadet zincirinde ilk girenler en kazançlı çıkanlar olur. siz ilk girenden fazla para alıyorsunuz.

sonuç olarak ben pek mantıklı bulmadım.
  • senolll  (15.10.16 22:36:06 ~ 22:39:38) 
ben tam anlamadim olayi, ilk gelen insanin bir kari olmuyor bu durumda? yoksa kodu mobilyacida mi kullaniyor mesela? yanlis anladim sanirim. neyse sadece soyle bir durum var, masraflari kim belirliyor, yani ben size gelip bin lira butcem var beni evlendir mi diyecegim, yoksa soyle bir sey istiyorum bunu ne kadara yapar misin mi diyecegim. sizin belirlediginiz gelinlikcilerden gelinligi cicekcilerden cicegi mi almak gerekiyor?


  • kassiopeia  (15.10.16 22:43:39) 
öncelikle eleştiriler için çok teşekkürler. @dissendium @senoll @kassiopea

olumsuz eleştiriyi her zaman için daha çok sevmişimdir.bu yüzden realite üzerinden konuşmak daima daha verimli olur benim için.

şimdi gelelim eleştirilerinize karşı ne üretebiliriz ya da nasıl sizin fikrinizi değiştirebilirim ortak bi çözüm yazacağım tüm eleştirileri tek tek ayırmadan;

- anlaşmalı olacağımız kurumlara sürekli müşteri garantisi verecek olmamız gerek ki bizimle çalışsın. yani ayda atıyorum 10 müşteri göndereceğim sana %5 komisyon karşılığında gibi, ya da işte atıyorum bi çift gezmeye çıktığında o dükkan diyebilecek ya bu işleri yapan x şirket var gidin konuşun bi hatta bizim gönderdiğimizi söylerseniz %y oranında indirim de yapar gibi. şuna hak veriyorum arada aracı kurum ben dahil kimsenin hoşuna gitmez ama sonuç olarak evlilik demek maliyet ve zaman demek. yani zamansızlık malum o durumlarda büyük sorun oluyor. ayrıca bi rehber ya da bi danışman olması bi çiftin yanında yönlendirecek güzel olabilir.

- kod konusuna gelince ilk gelen kişinin avantajı ne oluyor o zaman denmiş. haklı bi eleştiri. yani şimdi düşününce ilk gelen ben de olsam bi avantajım yok gibi gözüküyor. o zaman şöyle yapılabilir madem sürümden kazanacağız ilk gelen kişiye atıyorum belki bi beyaz eşyası şirket tarafından karşılanabilir. yani çamaşır makinesi ya da buzdolabı yani bu tabi çeşitlendirilebilir illa eşya olmak zorunda değil bi indirim söz konusu yapılabilir ya da eşya hediye edilebilir ya da balayı tatili hediye edilebilir falan.

- anlaşılan dükkanlardaki hizmet beğenilmezse? güzel bi nokta bu. atıyorum otelde düğün yapılacak ve otel hizmeti beğenilmedi. sonuçta bi kere olan bi şey düğün herkes muhteşem olmasını isteyecektir. o yüzden şirket olarak anlaşacağımız kurum ya da kişi her neyse tam memnuniyet şartıyla anlaşılacak. yani müşteri ben memnun kalmadım diyemeyecek. derse eğer bunun garantörü olarak şirket komisyonu iade edebilecek. bu tarz bi şey olabilir. ha misal atıyorum x mobilyacısına gitti 100 lira fiyat biçti y mobilyacısı 80 lira fiyat biçti. olabilir sonuçta serbest piyasa bu bu durumda çok klişe ama teknosa mıydı hani nerde bu fiyatın altına bulursanız biz o fiyata size veriyoruz diye bi uygulaması vardı direkt anlaşmalı olduğumuz yerden 100 liralık mobilyayı 80 liraya alacak(burada rayici iyi etüt edip bu riski minimize edip bu şartlarda bi yerle anlaşmak şart tabi)

- %10 kısmı haklı bi serzeniş. 100k'lık düğün tabi ki 10k çok bi komisyon onun için masraf arttıkça komisyon oranı düşen bi sistem uygulanabilir. yani atıyorum masrafı 0-10k arası %10 ise 10-20k arası %11 olur 20-50k arası %13 olu 50-100k arası %5 olur falan bu tarz ters orantılı bi komisyon sistemi kurulabilir.

-ilk gelene 1 kod biraz az olabilir haklı bi durum bu da sürümden kazanmak amaçlı 3 kod olabilir ilk gelen için.


eleştiriler çok güzel çok hoşuma gitti cidden. teşekkürler ulu romalılar.
  • pomaks  (15.10.16 22:54:40 ~ 22:55:24) 
@kassiopeia

şöyle ki belki bu konularda 3-4 paket sunulabilir. hani gold paket elagance paket platinium paket falan diye oluyor ya öyle olabilir ya da siz benim şu kadar bütçem var atıyorum 50k bütçem var diye gelip biz 50k'lık bi düğün dernek planı oluşturabiliriz.

kodu hayır alışverişte kullanmıyorsunuz. o kodla arkadaşınız ya da yakınınızın fark etmek sizinle iletişimi olan ya da olmayan kim varsa ona devredebilirsiniz. o kendi düğününde kullanabilir. hatta satabilirsiniz bile. misal arkadaşınız 100k'lık bi düğün yapacaksa siz kendi düğün komisyonunuzu o kodu ona satarak bile çıkarabilirsiniz. yani tabi bu pek tercih etmeyeceğim bi şey ama olabilir :)

tabi kınada yakılan kınaya kadar her şey bizim anlaşmalı olduğumuz ya da bizim tedarik ettiğimiz yerlerden alınmalı.
  • pomaks  (15.10.16 23:03:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.