[]

olamayacak kadar iyi fiyata olamayacak kadar kiralık ev gördüm, ne olur?

merhaba,

şimdi şöyle, bakınırken evlere, konumundaki evlere göre aşırı ucuz bir ev gördüm, ama aşırı aşırı. ev konumundaki evlere göre çok daha bakımlı duruyor. üstüne üstlük zaten fiyatı bayaa bi uygun olmasına rağmen bi de eşyalı. eşyalar da öyle dökülüyor falan değil, bugün çarşıya çıksam 0 eşya alsam o görünümde olur eşyalar. baya yeni yani.

'too good to be true' geldi olay, yani bence böyle bi şeyin içinde bir bit yeniği olmadan olması mümkün değil. sizce ne gibi bi şeyler olabilir?

-ev günlük kiralık falan olsa 'kamera' falan diye şüphelenenler oluyor da ev normal aylık kiralık. bi bok varsa görürsün diye düşünüyorum.
-komşular kötüdür falan desen, ne kadar kötü olabilir üstten duvarı delip küfür mü edecekler? en fazla biraz indirir fiyatı, hatta indirmeyebilir de taşınana kadar bilmiyorsun sonuçta, bu baya inik.
-çatısı akıyor desem ev orta katta.
-ısınamıyordur yalıtımı aşırı aşırısı kötü desem merkezi sistem ve çok cüzi bir merkezi sistem aidatı var. yani kira + merkezi sistem toplasan anca o konumdaki iğrenç bir evin fiyatı ediyor.

ne var lan bu işte? (reklam yapıyor gibi oldum ama yapmıyorum, şuan oturduğum evden çıkıp taşınasım var.)

 
  • gkn  (15.10.16 19:02:12) 
o dediğiniz olabilir. peki hakkaten adam oturup sözleşme imzalamaya kalkcak olsa ne çıkabilir?


  • herbivor  (15.10.16 19:11:23) 
Sözleşme aşamasına kadar geleceğini sanmıyorum. Dolandırıcıların buradaki yöntemi çok basit. Evi sana gezdirebilir bile. Sen evi görüp iyice ikna olduktan sonra, başka birinin daha evi almak istediğini ve şu an acil olarak kiralaması gerektiğini çünkü haftasonuna kadar yurtdışına çıkması gerektiğini vs. vs. yalanları sıralar.

Bunu da Perşembe akşam üzeri ya da Cuma günü yapar. Evi kaçırmak istemeyen potansiyel aday da kapora/depozito göndereyim kalan işleri mail/telefon yoluylada hallederiz vs der ise...

Hayırlı olsun dolandırıldınız.

Bi daha adama ulaşamazsınız.
  • gkn  (15.10.16 19:17:43) 
İlk ihtimal dolandırıcı.
İkinci ihtimal çekilmez komşu.
Üçüncü ve çok çok düşük ihtimal, kiralayan evin rayicini bilmiyor veya paraya ihtiyacı yok.

Üçünü de gördüm.
İlkini evi tutmadan anladım karakola bldirdim.
İkinci ev alırken oldukça düşük fiyat verince şüphelenip konu komşuya esnafa sordum, alt katta edepsiz biri oturuyormuş ve mülk sahibiymiş. Bütün mahalleyi bıktırmış.
Üçüncü durumdan biri memleket dışında olduğu için rayiçleri bilmiyordu. Diğeri de ihtiyacı olmadığı için evleri dükkanı ucuz fiyata veren birini tanımıştım. Hayır gibi yapıyordu.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (15.10.16 19:20:17 ~ 21:16:18) 
Emlakcilar bi de evin sahibi bilmeden kiraliyolar evi bazen. KAPicidan falan anahtar alip


  • la noix  (15.10.16 19:37:44) 
Dolandırıcıdır ya da fotoğraflarından oldukça farklıdır. Kendin gidip görmeden bu kadar heveslenme, hüsrana ugruyorsun sonra. Çok yaşandı, denendi :)


  • piremses  (16.10.16 01:04:13) 
yukarıda söylenenlerin dışında, bir de vakıf evi olma ihtimali var.
kiraları düşük oluyor.

  • blatta hiberna  (16.10.16 01:18:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.