[]

Sıcak tutacak mont ve bot önerisi

Arkadaşlar Eskişehir'de yaşıyoruz ve winter is coming bildiginiz gibi. Simdi is gorusmesi aşamasındayım ve eger olursa baya dışarda gezmeli bir işim olacak. (Bu konuda da şans dileklerinizi esirgemeyin olur mu?)
Simdi problemim şu ki hem tipi guzel (kısa boylu ve tombigim, bel oyuntusu olmayan pofuduk montlarla tam bir kardanadam oluyorum) hem de sıcak tutacak montlara bakıyorum, hepsi mi kaz tüyü olur anasını satayım. Kesinlikle kaz tüyü istemiyorum yani burası altı çizili olarak kesin. Biraz bel oyuntusu belki kemeri filan da olan, min. diz boyuna gelecek, bütçemi öldürmeyecek (500tl ye kadar zorlayabilirim) bir mont arıyorum, gören tavsiye eden var mı?

Ekte begendigim bir modeli koyuyorum, bunu niye almadın derseniz kendisi 1300 lira, aile geciniyo o paraya yani ayıp geldi açıkçası.

Bir de yine sıcak tutacak ama biraz da feminen olacak bot tavsiyelerinizi alabilirim. Hafif topuklu olması tercih sebebidir.

 
türkiye dışında soğuk bir memlekette yaşadığım süre boyunca anladığım yegane şey, kış soğuğunda çok kalın monttan ziyade nispeten rüzgarı kesecek, suya dayanıklı normal, uygun fiyatlı bir mont alıp içine kat kat giyinmek (layering) soğuktan çok daha iyi koruyor. hatta bunun bilimsel açıklaması da vardı da şimdi üşendim. kat kat derken de öyle pofuduk bir hale gelmiyorsun tabii. nitekim şişkin montlardan çok daha şık oluyor insan bence. layered clothing falan diye aratırsan fikir edinebilirsin sanırım. yalnız, bot önemli. hatta monta vereceğin paranın büyük kısmını bota ve kaliteli çoraba ayır bence.


  • philus  (15.10.16 19:26:30 ~ 19:26:54) 
@philus, bilimsel açıklaması o katmanlar arasında havanın olması ve ısı geçişi olsa gerek.


  • guneste demlerim senin cayini  (15.10.16 20:58:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.