[]

işine gelmeyen cevabı tiklememek..

kasettiğim kesinlikle hakaret veya dalga geçme amaçlı olanlar değil, onları ben de tiklemiyorum fakat son zamanlar çok dikkatimi çekiyor bu, sormadan edemeyeceğim.

yahu gelmişsin buraya bir fikrini açmışsın onunla alakalı soru sormuşsun. burası sadece fikir onaylatma yeri değil, bi nevi tartışma, doğru olanı bulma veya soruya cevap alma platformu. soruyu soruyorlar kendi fikrini belirterek, o fikir dışında verilen cevaplara tik atmayıp sadece kendiyle aynı düşüncede olan insanların cevaplarına tik atıyor bazı üyeler. sizce de yanlış değil mi bu davranış? bana çok ergence geliyor nedense bu olay.

sabit fikirli bir insanın bu platformda katkısı nasıl olabilir ki merak ediyorum gerçekten..

 
"Ya alkışla ya kaybol" kafası işte. Kimse eleştirilmek istemiyor, herkes tanrı olmak istiyor.


  • harvey  (15.10.16 17:38:52) 
Teknik soru dışındaki "yorum"a dayalı cevapların hepsine tik atılmak zorunda değil. Çünkü teknik soruda "doğru" cevap kişiye göre değişmez. Fakat "yorum" gibi cevapların doğruluğu tartışılır.

Tik verirken yorumdaki üslubu da değerlendiren var. Üslup önemli.
  • mandalina kokusu  (15.10.16 17:53:24) 
Sana katılıyorum. Hiç cevap tiklemeyen insanlara kılım, dediğin profile ise acıyorum.


  • bir ileti paylastim  (15.10.16 17:54:10) 
farklı şeyler duymak istemiyorsan neden açıyorsun o duyuruyu caniminici değil mi.....

tokatlanasi kişiler.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (15.10.16 17:57:54) 
Mandalina kokusu katilmiyorum;
Birincisi teknik soruya dogru cevap verdiginde bile tik atmayan var, tamamen isine gelmediginden ozellikle 100000. Kez ayni soru sorulup dogrudan ilgili siteyi fln gonderince oluyor, adam tembelligini bile sorgulamiyor.
Ikincisi yoruma dayali soruda siz bu konuda ne dusunuyorsunuz demis, sen vakit ayirip ne dusundugunu yazmissin. O zaman benim gibi dusunenler cevap versin yazsin. Uslup cok kotu olmadikca, insanlar vakit ayirip sana yardimci olmaya calisiyorsa tik atmamak sacma.
Ha tik olayini da takmamak lazim ama ergenlik mi (baska sebeplerin yaninda) evet ergenlik.
  • kassiopeia  (15.10.16 18:02:07) 
Yoruma dayaliysa dalga haric tiklerim ama belirli bir konuya alakasiz cevap verene uyuz oldugum icin tiklemiyorum.
Gerilim film onerisi istiyorum dizi oneriyor, komedi oneriyor. Neden tik vereyim dogru cevap degil.

  • kuzey li  (15.10.16 18:29:39) 
davranış yanlış da bazı insanlar duyuruyu fazla ciddiye alıyor. "sabit fikirli bir insanın bu platformda katkısı nasıl olabilir ki merak ediyorum gerçekten.." demişsin mesela. birleşmiş milletler genel kurulu mu yav burası. ben zahmet edip cevap vermişsem ve tik almamışsam kızıyorum ama fak yu deyip geçiyorum yani bana ne amk egosunun tatmin etsin davar.


  • der meister  (15.10.16 18:45:04) 
Der meister +1

dogrudur degildir ama fazla ciddiye almaya gerek yok. Işine gelene tik atar, isterse hicbir cevaba tik atmaz, ister cevap olarak degerlendirdigine atar.Ha rahatsiz edici olabilir ama sinirlenmeye falan gerek yok. Geçin gidin, sabit fikirle katkısı olmaz dediginiz platform duyuru alt tarafı.
  • aquarium  (15.10.16 19:28:43) 
Her kullanıcının bunu yapmaya hakkı var. Bazıları konuyu bulandırmak için saçma sapan cevaplar veriyor bazen. O adama tik atmayacaksın ki s.klenmediğini anlayıp bir daha bulaşmasın. Tik olayına çok anlam yüklememek gerek. Cevap olmadığı sürece tik atmam. Görüşünü önemsemediğim biriyse de tik atmam. No offense!


  • dissendium  (15.10.16 19:41:19) 
malca buluyorum ciddi cevap vermişim ve işine gelmediği için tiklememişse siliyorum yada çok dikkatimi çekiyorsa kullanıcı adı artık cevap vermiyorum


  • basond  (15.10.16 19:46:02) 
@der meister

insanların burada ego tatmini için bulunmasından, kendi fikri dışındakileri iplememesinden rahatsızlığımı belirttim, hoş bir hareket olmadığını söyledim (kendimce). çok ciddiye alıp kahrolmuyorum falan tik göremeyince. katkıları yok atılsınlar siteden de demedim, herkes istediği gibi takılsın. bu hoş değil bence, ya sizce dedim..
  • jonestown  (15.10.16 20:26:30 ~ 20:30:14) 
ben de aksini iddia etmiyorum ki sevgili jonestown, evet sen öyle demişsin ve hatta haklısın da, bunu zaten söyledim. kahrolmadığının farkındayım. söylemek istediğim, "evet bu insanlar var ama onlar da duyurunun parçası, boşver sktir et"ti daha ziyade. ben kendi adıma böyle yapan insanların duyurularına yazmıyorum. sen de normalde benim cevabıma tik vermezdin düşünmedim sanma, bu duyurunun doğası gereği beni tiklememen garip olurdu, sırf o yüzden tikliyorsun zaten. nomıssız vicdonsız. aynısını tavsiye ederim. böyle birini gördüğün zaman aklının bir köşesine kaydet, bir daha sorularına cevap verme. bu tipler zamanla azalıyor zaten genelde, heyecanları geçince bırakıyorlar soru sormayı.


  • der meister  (15.10.16 20:36:11) 
@der meister

tik atarken nicklere bakmak gibi bir huyum yok, ufak bir anlaşmazlık yaşadık diye cevaplarına tik atmayacak kadar kinci bir insan değilim. bu da bi nevi ergenlik bana göre çünkü :)
  • jonestown  (15.10.16 21:03:26 ~ 21:03:56) 
yoruma dayalı olsa da işine gelse de gelmese tikleyeceksin. hem yorum soracak hem işine gelmeyeni tiklemeyecek. duymak istediklerini yazdırmak için sormuş demektir böyle yapan kimse... ben siliyorum yazdığım yazıyı..


  • gotic  (15.10.16 21:14:51) 
katılıyorum. gereksiz kibirli bir mükemmelliyetçilik. direkt iticilik belirtisi. aynen dediğin gibi sırf laf sokmak, goygoy yapmak, dalga geçmek gibi troll açamlı cevaplar dışında bana verilen tüm yorumları "en azından vakit ayırmış cevaplamış" diyerekten, cevap işime yaramasa bile onaylıyorum. 3 günlük dünyada böyle yükler taşıyamam :)


  • matrix  (15.10.16 21:20:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.