[]

2016 yılında hukuk okunur mu?

başlık biraz tuhaf oldu galiba.

maliyetsiz diye mi bilmiyorum, her açılan üniversiteye starter pack bölümler arasında gelen bölümlerden biri sanırım hukuk.

galatasaray'dan musul teknik üniversitesi'ne kadar her yerde hukuk var. e bu da mezuniyet sonrası rekabeti kızıştırıyordur tabi.

ne dersiniz, 2016'da hala okunur mu?

okunsa, avukatlık yapılacak iş mi?

teşekkürler.

 
@dissendium

her seferinde belirtmekten rahatsızlık duyduğum için bu yazıya yazmadım.

benimle birlikte geçtiğimiz yıl sınava girip hedeflerini ufak farkla kaçıran birçok arkadaşım var. onlar rica ediyor, ben de burada cevap alıp linklerini gönderiyorum, sorularını tekrar soruyorum vs.

yani sorularımın birçoğu arkadaşlarımın ricası ile yazılıyor. kendim için yazdıklarımın cevabını buldum zaten, duyuru ahalisine tekrar teşekkürler.

yoksa aynı anda hukuk, bilgisayar, endüstri, işletme, siyaset bilimi ve iktisat düşünmüyorum.
  • tosiba  (14.10.16 20:05:43 ~ 20:22:24) 
sanmıyorum ve hukuk dışında bir sürü bölüm okunmaz şu an bence artık


  • tiredpanda  (14.10.16 21:11:14) 
daha once bu konuda yazmistik bir daha yazalim. her bolum gibi bu da size bagli.
eger uzmanlasmak gibi bir hedefiniz yoksa,
hala yeterince uzmanlasilmamis acik alanlari tespit edip oralara yonelmeyecekseniz,
cevreniz genis degilse, ailenizde hukukcu yoksa, girisken degilseniz
bir buroya girer calisirim, cok azimli degilim diyorsaniz,
bir iki sirket baglarim yuvarlanir giderim diyorsaniz,
bir ya da iki dil ogrenebilecek sabriniz veya imkaniniz yoksa,
interneti sadece dizi izlemek icin kullaniyorsaniz ve alaninizla ilgili seminerleri, burslari, kurslari takip etmeyecekseniz,
vs. vs. mezun olduktan sonra zor bir hayat sizi bekliyor diyebilirim. zira belirttiginiz gibi onlarca hukuk fakultesi var, birbirine benzeyen binlerce mezundan biri olur cikarsiniz. bu yazdiklarim demek degil ki her avukat iki dil bilecek ya da tanidigin yoksa is bulamazsin ama bu bilesenlerin bir ya da birkacini bir araya getirmek zorundasiniz ki diger mezunlarin arasindan siyrilabilesiniz. ayrica bu ozellikleri tasimayanlar da kotu avukatlardir demek istemiyorum sadece her yil binlerce avukat piyasaya giriyor ve kendinizi one cikarmaniz icin daha cok calismaniz gerekiyor demek istiyorum.
ancak azimli olursaniz, egitim doneminizi iyi kullanirsaniz, guzel yerlerde staj yaparsaniz, hukuk onu cok cok acik bir bolum, kendinizi gelistirirseniz daha once bir cok cevabimda belirttigim gibi hem yurt icinde hem yurt disinda insan haklarindan insaata, enerjiden kamulastirmaya, onlarca alanda calisabilir, guzel paralar kazanabilirsiniz. ayrica bence serbest avukatlarin cebinde her zaman bir piyango bileti vardir. ya da bugun imrenerek baktigimiz avrupa insan haklari mahkemesi, birlesmis milletler, bmmyk, milletlerarasi ticaret odasi vs. vs. her yil cok sayida hukukcu aliyor.
  • kassiopeia  (14.10.16 21:25:26 ~ 21:31:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.