[]

Surround Hoparlör

Dali Zensor 3 isimli 2 kolondan oluşan bir hoparlör aldım, yanına da stereo amfi aldım. Bu hoparlör stereo değil surround'mış, bilmiyordum. Hoparlörleri PC için kullanıyorum ve bilgisayar masasının üzerine yani monitörün 30 cm yanlarına yerleştirdim. Bugüne kadar hep stereo ses kullandığım için, surround çok farklı geldi. anlık bi kafa hareketimle bile ses sol ya da sağdan daha fazla geliyor. Kafamı çevirdiğimde falan sadece o bölgeden ses geliyor yani bu surround olayına alışamadım. Hoparlörü iade etme şansımda olmadığı için bu hoparlörü nasıl bir yerleşimle kulağımı rahatsız etmeyecek seviyeye getirebilirim?
Bu hoparlör ile müzik dinlemekten gram keyif alamadım ve satın alma amacımda müzik dinlemekti :)



 
mesele hoparlorden ziyade amfidir bana kalirsa. uygun bir stereo amfi ile deneyin.

hoparlorleri de oturdugunuz yere(sagdaki sag ve soldaki sol kulaginiza) donuk vaziyette mumkunse eskenar ucgen olusturacak sekilde yerlestirin. (asagidaki resime goz atin)

grantfidelity.com

not: bu arada belki amfinizde de stereo modu vardir. onu bir anlayin bakin once.

not2: tekrar okudum da hoparlorun stereosu olmaz yav, amfi stereo ya da surround olur. hoparlor ne verirsen onu calar.

not3: anlik kafa hareketiyle sesin yonu degisiyor demenin sebebi cok yakindan dinlemen olabilir mi? hoparlorleri odada duvarlara ve kulaklarina gore nasil konumlandirdigin onemli.
  • idexo  (14.10.16 19:47:16 ~ 19:53:56) 
bilgisayar ve amfide bütün ayarların ve çıkışların stereo üzerine olduğundan eminsiniz değil mi? kimi amfilerde stereo ile surround çıkışlar aynı şekilde olabiliyor.

bilgisayarın ses ayarlarını da tekrar bir kontrol edin.
hoparlör ne verirseniz onu çıkartır. tamam bazılarının frekans aralıkları farklıdır ama en fazla daha baskın bas/mid/tiz duyarsınız hoparlörüne göre. surround sesi işleyen ya amfidir ya da kaynak.
  • gkhncnzdgn  (14.10.16 20:55:41) 
Deli Zensor 3 surround değil stereodur, ciddi bir fiyat / performanstır, bir çok hifici için başlangıç noktasıdır ve yaşadığınız durum o hoparlörün near field denen yakından dinlemeye uygun tiplerden olmamasındandır.

Kafanızı sağa çevirince ses dalgalarını daha çok soldan, sola da sağdan alırsınız. Size garip gelmesinin nedeni sadece bu.
  • jesterdvine  (14.10.16 21:46:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.