[]

ilişkinizdeki hatalar

yüzünden ayrıldıktan sonra kendinizi kahrediyo musunuz ? kahretmemek için nasıl düşünmek gerek ? ay şöyle yapmasam ayrılmazdık vs vs diye düşünüp kendinizi yiyor musunuz ?

hatadan kasıt aldatmak falan gibi şeyler değil bu arada.


 
onun sonu yok. dipsiz kuyu. tabi bu demek değil ki haklıyız. sonuçta sonraki ilişkide de aynı b*ku yer o insan. değişmek lazım. "ben oldum" dememek lazım. kimse öyle kolay kolay "olmaz" bu hayatta yani. "oldum" diyen ego yapar. ego da zaten bunlara neden olan başrol oyuncusu. en fazla onu beslersiniz. bu çember devam eder. tok açın halinden anlamaz. kahır anları açlık anlarıdır. günü gelir tok olursunuz ve açlık hallerinizi unutursunuz. zaten insanın en büyük sorunu resmin bütününe bakmaması. "parçalı mantıkla" yaşaması. oys a herşey kesintisiz bir bütün şeklinde akar gider.

bu durumda kahrolmak yerine, değişmek, ders almak ve barışma ihtimali varsa barışmak ilişki_v.2'yi yaşamak gerekiyor. yani aynı b*ku yememek. ya da barışma ihtimali yoksa yine değişmek ve ilişki_v.2'yi sonraki sevgilimizle yaşamak.

yani kahrolun. ama bunu değişim için yakıta çevirin. işlevselleştirin. bunlar daha da yükselmek adına dibe çökme şanslarıdır. ha bir de mükemmmelliyetçi olmayın. kimse başrol değil bu hayatta. kendimiz dahil. herkes birer kar tanesi. ama bu "özel hissettirmesin." herkes birer kar tanesi evet ama dikkat edin "herkes" öyle.
  • matrix  (14.10.16 15:57:33) 
Yapmıyorum. Hatalarım olduysa ders almaya çalışıyorum. En son ilişkimde çok hatam oldu. Ayrılığı hak ettim. Bu da bana ders oldu mesela.


  • dessy  (14.10.16 15:57:45) 
Hatalarım da büyük fedakarliklarim da oldu. Fakat karşı tarafın da hataları vardı. Insan bu, hatasız bir yapıya sahip olamaz, muhim olan olgunlaşmak ve hatalari azaltmaya gayret etmek. O sebeple kendinizi yemeye gerek yok.

Edit: yalnız son ilişkimde 4-5 ay kendimi yedim. Itiraf etmem gerekirse.
  • karacigerim vur kadehlere  (14.10.16 16:03:59 ~ 16:09:31) 
@dessy mesela ne gibi hataların oldu ?


  • Esinsin  (14.10.16 16:04:28) 
@Esinsin, o kısmı biraz özele giriyor. Herkeste değişkendir tahminimce.


  • dessy  (14.10.16 16:08:53) 
Benim hatam şunlat oldu.

Ne zaman mesaj atsa hemen cevap veriyordum.

Sürekli iyi davranıyordum. Başka şeye canım sıkılsa bile ona pek yansıtmıyordum.

Her dediğini dikkate almaya çalışıyordum.

Başka kızlarla arama mesafe koyuyordum.

Ona hediye alıyordum.

Telefonuma istediği gibi erişebiliyordu.

Ve ona aşıktım.

Tabi kızların iyi yerine piç tercihi sebebiyle prenses yürütemedi.
  • cahs  (14.10.16 16:20:17) 
cahs:

niye bu güzellikleri hata olarak görüyorsun ki? bunların değerini bilmemesiyle karşı taraf "hata" yapmış oluyor. bir de ona ait olan bir şeyi üstlenmeyin böyle.
  • matrix  (14.10.16 17:02:14) 
İlişki esnasında hatalarımın zaten farkındayımdır ve düzeltmek için elimden geleni yapmışımdır. Ama yine de ilişki kurtarılamamış ve sona ermişse beni, olduğum ve düzelmeye çalıştığım halimle kabul edemeyen biriyle zaten mutlu olamayacağımı kendime hatırlatıp yoluma bakarım.


  • fragile lady  (14.10.16 19:13:32) 
Matrix, demek istediğim ilişkide herşeyin güzel gitmesi iyi bir durum olamayabiliyor. Kavgalar tadı tuzu derler ya hep demek ki öyle bişey var. Bazılarına göre de (çok afadersiniz) deveye diken, insana ....


  • cahs  (14.10.16 19:39:15) 
ben kafa yapısı olarak çok fazla "ah keşke şöyle olsaydı" falan diye düşünen biri değilim.
yani geçmişteki bazı insanları zihnimde/kalbimde hâlâ yaşatabiliyorum, duygular ölmeyebiliyor, ama geçmişin kendisine takılı kalmıyorum.
olanları kabullenip, sonuca bakıyorum.

çünkü öyle yapmasaydım/yapmasaydı ya da iki kere daha görüşseydik ayrılmazdık gibi şeylere inanmıyorum.
ha, bariz bir şey yaptıysam (ki bugüne kadar da yapmadım sanırım) ondan ders alıp tekrar etmemeye çalışırım, o ayrı.

ama geçmişi düşünmekten ziyade, o andan itibaren durum değişir mi ya da değiştirebilir miyim diye düşünürüm.
oluru yoksa, böyle olması lazımmış derim.
hayatı akışına bırakmak lazım.
  • blatta hiberna  (16.10.16 16:14:38 ~ 16:15:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.