[]

note 3 custom rom yükleme

türk sitelerin birinde imei numarasını yedekleyin demiş. imei zaten telefonun arkasında yazanla aynı. samsung türkiye garantili. sonra root demiş. bişeyler bişeyler. cyanogenmod ayrı bir dünya zaten.
adım adım anlatan bir sayfa bilen var mı? türkçe ingilizce farketmez.

en önemli soru ise diyelim ki eski haline dönmek istedim. bunuda kolayca yapabiliyor muyum?

 
sevgili sutlu nescafe,

Telefona kayıtlı imei silinebileceginden yedekleyin demisler

telefonu brick etmezsen stok rom a donus yapabilirsin o kolay.

sana tavsiyem
telefonu sıfırla
root at
samsung un aplikasyonlarını kaldır ( gereksiz olanları )
problim solved
custom rom ile de aynı seyi yapacaksin cunku telefonda yani degisik gizli bir dunya degil.
  • kingcyrax  (14.10.16 14:56:56) 
Öncelikle telefonu rootlamalısın: forum.xda-developers.com

Ardından Custom ROM yükleyeceksin: forum.xda-developers.com

yesilcin.com bu konuda yardım alabileceğin türkçe bir forum. Bu işin pirleri XDA'da ama.

ROM yüklemesi telefonu garanti dışı bırakır. Ama kolaylıkla orijinal roma geri dönebilirsin. Ama her zaman risk vardır.
  • teknikekip  (14.10.16 14:57:34) 
imeini yedeklemen lazım. imeini bilmen değil. bazen custom romlar imeiyi kaybetmene sebep oluyor. o zaman geri içine atabilmek için.

imeini bi numara olarak düşünme sadece. bi partition. o partition silinince elle giremezsin(mtk işlemcili cihazlar hariç).

google playdan "efs backup" (wanam'ın yazdığını kullan) ile ya da recoveryden efs kısmının yedeğini alarak yedekleyebilirsin. ilki root ister ikinci root + custom recovery ister.


her şeyi batırıp geri sarma yolunu da söyleyeyim kafan rahat giriş o işlere:
1- odin programını pcne kur
2- sammobile'dan cihazının tam versiyonu ile stock romunu indirip hazırda tut
3- imei'ni bir şekilde yedeklemiş ol

türk sitelerini boşver xda'dan yürü.
  • aşksız prens  (14.10.16 15:08:29 ~ 15:08:58) 
@kingcyrax
zaten gereksiz şeyleri kaldıramadığım için custom rom ile uğraşayım dedim. birkaç yöntem buldum onlarda işe yaramadı. rootlu yöntemleri denemedim. yine olmazsa custom rom deneyeceğim artık. imei kolayca geri yüklenebilen birşey o halde?

@teknikekip
garanti önemli değil zaten bitti. orjinal romu indirip kurmak şeklinde mi geri dönülüyor?

@aşksız prens
mesajını şimdi gördüm.

herkese cevaplar için teşekkürler. bunu yazmayı unutmuşum.
  • sutlu nescafe  (14.10.16 15:09:42 ~ 15:13:41) 
@sutlu nescafe

Bu olay daha dün başıma geldi. LG G3 kullanıyorum, garanti bitimine iki ay kalmıştı. Kasanın altında üstünde çatlaklar oldu ve ekran kararmaya başladı. Ben tabii tutuştum, stock rom yüklemem lazım. Ama kolayca yükledim.

Telefonun ilgili programları ile ya da ODİN (shiftdelete.net) ile geri dönebiliyorsun.
  • teknikekip  (14.10.16 15:13:22) 
şimdi bende de note 3 var o yüzden bu konuda biraz tecrübeliyim ve note 3'le ilgili şöyle bi sıkıntı var ki türkiyede satılan note 3'ler rusya ile aynı işlemciye sahip ama abd-avrupa ve diğer büyük ülkelerde satılanlardan kötü işlemci olarak ve mesela 4g de yok bizim modellerde. o yüzden o ülkeler için yapılan romlar maalesef bizim telefonlarda işe yaramıyor, rusların yaptığı bi iki rom var ama eksiklikleri bi yazmışlar yok telefon özelliği çalışmıyor, kamera yok, telefon kasıyor falan diye romu yapmak için üstüne para verseler yapmazsın. belki kaliteli rus romlar da vardır ama ben görmedim hiç o yüzden de rom işine girişmedim.

samsungun gereksiz programlarını silmek istiyorsan telefona root at sonra system app remove uygulamasıyla istediğin uygulamaları sil, daha pratik bu
  • nundu  (14.10.16 15:45:00) 
kingroot diye bir yazılım buldum. onunla kolayca rootladım. birkaç yazılımı sildim. en azından gözümün önünden kalkmış oldular.


  • sutlu nescafe  (14.10.16 22:51:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.