[]

şirket içi hiyerarşi hakkında ne düşünüyorsunuz?

benim gibi hasbel kader yönetici ve üstü pozisyonlarda görev alan arkadaşlara soruyorum;

size bağlı olarak çalışan personelin size adıyla hitap etmesi konusunda fikirleriniz nelerdir?

ben adımla hitap etmelerini istiyorum. saygı çerçevesini oluşturma konusunda zaten bir sıkıntım yok.

 
ben bugüne kadar astıma, stüme herkese adıyla hitap ettim çalıştığı yerlerde.


  • kurnaz  (14.10.16 14:33:17) 
askeri hiyerarşide çalışmıyorsanız bi problem teşkil etmez.


  • delineron  (14.10.16 14:36:57) 
Bence herkes birbirine resmi şekilde hitap etmeli; siz de altınızdakilere karşı adıyla hitap etmemelisiniz. Özel hayatta istenildiği şekilde hitap edilebilir ama işlerin yolunda gidebilmesi adına hiyerarşinin ve resmi hitabın gerekli olduğunu düşünüyorum.


  • fragile lady  (14.10.16 14:45:36) 
ben iş yerinde herkesin birbirine x bey, y hanım diye hitap edilmesinden yanayım. üstlük, astlık fark etmeden.

eski çalıştığım yerde konum olarak 40 yaşını geçkin insanların üstü (benim yaş 27) oldum. ne ben onlardan yaşça küçüğüm diye bana adımla seslendiler, ne ben onlara üstüm diye direkt isimleriyle seslendim. işinde tecrübeli adamlardan işi öğrendiğim de oldu ama hiçbir zaman kendilerine "yaa x şu işi bi hallet" demedim mesela. hep mesafeli hep saygılı olmaya gayret ettim. hiçbir zararını da görmedim çok şükür. annem yaşında çay servisi vs yapan ablaya da isim + hanım kalıbıyla seslendim. o da bana aynı şekilde karşılık verirdi. Bunun yanısıra benle aynı durumda olup bu ablaya direkt ismiyle seslenen iş arkadaşlarım da oldu. alttan alta ben senin üstünüm diye vurgulamak için. ya da benden alt olduğu halde garip ego kasılmaları yaşayan da oldu. bence böyle ego savaşlarına gerek yok. tertemiz bir hitap şekli bence isim + bey/hanım şekli.

birilerine bey/hanım diye hitap etmeyi ego meselesi haline getiren ya da ne bileyim kendine yediremeyen insanlar için üzülüyorum. hayatta dert etmeyeceğim şeyleri dert edinip kenarda köşede dedikodu eşliğinde tırnak kemiriyorlar. patetik bir durum :)
  • sansli pipi  (14.10.16 14:51:15) 
herkes gorevini yerini bildikten sonra bir problem olmaz. bazi adam da var yardim ediyorsun tepene siciyor, ona da dikkat etmek lazim. hak edene hak ettigini vermeli o yuzden.


  • idexo  (14.10.16 15:04:42) 
astıma da üstüme de bey/hanım şeklinde hitap ediyorum. hiyerarşi ile alakası yok ama.


  • sevisgenturk  (14.10.16 15:21:02) 
bence burada statüden ziyade yaş daha önemli. bizim şirket ki çok fazla şirketin birleştiği bir holding, birinin yaşı 45+ olmadığı sürece herkes isimle hitap eder.

bazıları bundan tedirginlik duyar yarın bir gün yüz göz olunur mu diye ama o yöneticinin becerisine bağlı tabii. yoksa bey/hanım diyip arkasından sövülen de gördük çok, 15 yaş büyük olup gene de ismiyle hitap edilip, sadece hayal kırıklığına uğramasın diye insanların istenmeden gecelere kadar çalıştığı insanlarda.

yani olay insanın kendisinde bitiyor, beyler hanımlar sadece detay
  • misericord  (14.10.16 15:33:43) 
Kurumsallığa bağlı. Ben yeni başlayan işçilere yüz verince başıma gelenler :

kimlanbu bey >> kimlanbu abi >> kimlanbu baba >> kimlanbu

Ben de kasıntı değilimdir, ses çıkarmam ama bazısı yerini bilmeyip askerlik arkadaşı sanıyor, cıvımaya müsaitler. Bkunu çıkaran olursa bozuyorum. Bir de bana bağırmaya çalışan bir tanesini işten attırınca adımla seslenenler uzunca bir süre bey demeye başladı.

Ben mesafenin konulması gerektiğine inanıyorum, iş yaptırması da zorlaşıyor.
  • kimlanbu  (14.10.16 16:12:17) 
Çalıltığın yere bağlı. Kurumsaldır, zaten belirli ve oturmuş bir düzen vardır; üstüne şekerim desen bile işler yürür. İşyeri vardır, çalışanlar elini uzatsan kolunu pirana gibi kaparlar ve orurmuş kültür yüzsüzlük ve ciddiyetsizlik üzerinedir, yeni gelen bile bir süre sonra yarı yavşak bir hale giriyordur; onu Bey/Hanım belki biraz kurtarır. Ancak çalışanlar disipline girebilir.


  • aychovsky  (14.10.16 18:38:04) 
bence bazen astlarınızın verdiğiniz işi sadece ama sadece yapması gerekir. çünkü üstünüz de sizden yalnızca o işin bitmesini bekleyecek yapılma şekline bakmadan. yok isimle hitap, yok yakın olayım da onlardan biri gibi görüneyim de içlerinden geçen her şeyi bilirim bu sayede arkadaş gibi oluruz vs şeklinde bir düşünceniz varsa bu onlardan isteyeceğiniz işleri daha sorgulanabilir kılar ast için. çünkü konuşacak yüz bulur. bu sefer açıklama yapmanız beklenir her durumda onlara. bir süre sonra kendinizi yapılmasını istediğiniz işleri astlarınıza satmaya, beğendirmeye çalışırken bulursunuz. son aşamada astlara ait bazı işleri siz yapmaya başlarsınız sırf o stresi çekmemek için :)
Mesafelilikle bönlüğü, samimiyetle sululuğu karıştırmamak lazım.

ben böyle düşünüyorum. umarım yardımcı olur.
  • fjack  (14.10.16 20:49:22) 
şirkette çalışan insanın cıvıklığı ile alakalıdır.
düzgün insan adı ile seslensede sırıtmaz ama cıvık adamların böyle seslenmesi bana rahatsız edici gelir. O yüzden mümkün olduğunca az çalıştığım kişilere bey hanım diye seslenirim ama yakın çalıştıklarıma isim ile seslenmede bana seslenmelerinde sıkıntı yaratmam.

  • basond  (14.10.16 20:53:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.