[]

cemkirmeden once fikir alayim, sizce normal mi?

Oglen disari cikmistim. Ofisten biri masamda yemis yemegini, bulasigini da benim copume atmis. Simdi copumun icinde o aluminyum kaplarda yogurtlu manti bulasigi duruyor essek kadar. Ben bu adami gordugumde uyaricam veya gorene kadar olay sogumasin diye direkt mail de atabilirim. Ama acaba diyorum sorun bende mi? yani bu davranis normal mi? abartiyor muyum?

ek: bu adamin odasi ayri, ama yemege bizim odaya geliyor ve yemek copunu hep deskin uzerinde birakiyor. mutfakla mesafemiz de 7 adim. koca koca kutular, lahmacun kokulari oyle duruyor temizlikci gelene kadar. yani cemkirme darken kavga etmem de bana cok kaba geliyor bu durum. o odasina cekip giderken camsiz kapali ofiste biz yemek kokusuyla bas basayiz.


 
sen adama kılsın bence yoksa batmaz:)


  • Efe1987  (14.10.16 14:20:23) 
biliyorsanız kişiyi gidin uyarın, bir daha atma diyin.

bir daha olursa şirketin üst düzeylerine cc yaparak maillersiniz. uyarıma rağmen bu davranışınızın devamı hiç hoş değil gibilerinden.
  • kurnaz  (14.10.16 14:21:13) 
çöp kutusu küçükse uyar da büyükse zaten çöpe atılacak orası, sorun yapma.


  • dedimmidemedimmi  (14.10.16 14:21:46) 
Masa altindaki ofis copunde kirtasiye copunden baska cop olmamasi lazim, kokar. Temizlikciye copu degistirmesini soyleyip, adama da masanizda yemek yenmesinden hosnut olmadiginizi soyleyin. Ben de hoslanmazdim. Ancak cok buyuk olay cikarmayin is yerindeki nevrotik kadin damgasi yersiniz sonra.

Masanizi da islak mendille bir silin catali filan degmistir.

Caps editi: oeeh bir de acik copmus, cemkirmek icin yeterli veri var biz arkandayiz :D
  • neferkitty  (14.10.16 14:23:40 ~ 14:59:36) 
maili boşver bence gördüğünde şaka yollu lafını açarsın belki geçerli bi sebebi vardır. baktın pişkinliğie vurdu o zaman dibine kadar çemkirirsin :)


  • delineron  (14.10.16 14:24:23) 
Masaya dökmüş mü, kirletmiş mi? Yok masa temizse çöpün bir sahipliği olmaz yahu benim çöpüm senin çöpün diye, çöp çöptür.
neferkitty' ye koku konusunda katılıyorum aldırırsınız çöpü biter.

  • Aman Sen de  (14.10.16 14:26:41) 
yüz yüze iletişim kurmaktan bu kadar korkmayın. siz yokken masanıza birinin oturmuş olması rahatsız edici bir şey zaten, yoksa çöpünüzü kullanmış kullanmamış teferruat. gidin söyleyin, masama benden izin alınmadan oturulmasını hoş karşılamıyorum, lütfen bir daha yapmayın diyin.


  • evde liyakat kalmamis  (14.10.16 14:27:04) 
Kendi masası yoksa bence normal değil.
Eğer çöpü kendim döküyorsam veya çöpe attıklarından dolayı burnuma kötü kokular geliyorsa kızarım, bir daha yeme çöpü de git temizle derim

  • Tutkun  (14.10.16 14:36:04) 
samimiyete göre çemkirip çemkirmemeye karar ver.
ancak mutlaka uyar, samimiyseniz "lan dingil ne atıyon yemeğini çöp kutuma, leş gibi kokuyor" de kendisine.

yaptığı hareket oldukça ayıp bence.
  • teritori  (14.10.16 14:38:17) 
Valla ben anlayamıyorum bu insanları, bizim ofiste de kırtasiye çöpüne atıyorlardı böyle yağlı yağlı yemekler, sulu sulu kahve artıkları bilmem ne. En sonunda ayrı bir çöp kutusu ayarlattım, kapağı böyle sıkıca kapanıyo büyükcene, üzerine de organik atık çöpü yazdım. Yavaş yavaş alıştılar. Medeni olsunlar biraz kardeşim. Ne bu ya öff. Gerçi ben patronun karısı olduğum için bir şey diyemediler eminim arkamdan saydırıyolardır eşim de dahil :)


  • old possum  (14.10.16 14:40:30 ~ 14:41:47) 
Sen haklısın; yaptığı çok uygunsuz. Net bir dille uyar.


  • fragile lady  (14.10.16 14:47:41) 
fotoğraf eklenmiş. böyle bir durumdaysa tabii ki çemkirin, öyle şey mi olur? ya da aynısını onun çöpüne yapın, gelip sorarsa "nasıl oluyormuş yapraaam?" dersiniz.


  • dedimmidemedimmi  (14.10.16 14:48:49 ~ 14:50:04) 
ben olsam "ooo neler yenmiş burda be. fakat çok iyi yenmiş. o değil de çok güzel yenmiş" filan gibi iğnelerim, az da çöpü karıştırır gibi yapıp "du bakiim, sarımsaklı yoğurt mu o. yalnız bu kalanlarla da iki kedi doyarmış" diye devam ederim. mahremiyet kalmamış çünkü


  • kaichi  (14.10.16 14:58:37) 
şey yapın hatta. çöpü öylecene kutusuyla alıp masasına koyun, üstüne de "mantını bende unutmuşsun cınım, afiyet olsun" yazın.


  • dedimmidemedimmi  (14.10.16 15:00:56) 
Söyle direkt.


  • arnold schwarzeneger  (14.10.16 15:03:16) 
Bende rahatsız olurdum başkasının yemeğinin kokusunu çekmek zorunda değilsiniz. Kendi odasında yesin


  • hernezıkkımsa  (14.10.16 15:11:05) 
bende yıllardır özel şirketlerde çalışıyorum. düşüncem şu;

bok yesin amk oğlu. sakın mail atma. odanın 50 tane camı 250 tane kliması da olsa fark etmez. başka odada çalışacak, mutfağa 7 adım mesafede başkasının odasında yemek yiyecek. kesin arsız herifin biridir. lan ben gece gündüz iş güç bokuna 3 kuruş para için kahır çekecem, bir tane sikik bütün bu stresim yetmiyormuş gibi bana durup dururken internette ne yapmam gerektiğini sormak zorunda hissetirecek kadar ekstra stres yaşatacak... yarrrrak yesin. dikine git söyle. bir daha masamda yemek yiyip ortalığı ve çöplüğü öyle bırakırsan o çöp kutusunu gelir masana çevirir dökerim de. ısrar ederse yap bunu. varsın hiç konuşmasın seninle. tepki çek vs. önemli değil, umrunda olmamalı. herkesin insan olarak bi saygınlığı var. gidip onun odasında sigara içsen ne der sana? bir de böyle düşün...

kendine iyi bak, iş hayatında başarılar.
  • fjack  (14.10.16 21:00:10 ~ 21:17:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.