[]

Afrika'ya neden gittiniz ya da gitmek istiyorsunuz?

"Is icin gittim" cevap degil, tatile gezmeye gidenlere soruyorum. Ne icin Afrika'ya gittiniz, Afrika'da sizi ceken neydi, neler yaptiniz nasil gecirdiniz zamaninizi?
Gitmediniz ama gitmek isteyenlerdenseniz neden gitmek istiyorsunuz, neyi gormek ya da neyi yasamak icin? Sizi cezbeden ne Afrika'da?
Nereye gittiniz Afrika'da?


 
afrikaya gitmedim, gitmeyi de zorunlu değilsem düşünmüyorum. afrika bölgesinde ilgimi çeken tek bölge mısır, o kadar.


  • kurnaz  (14.10.16 14:28:52) 
mısır 'ı sayıyorsak piramitleri görmek çocukluk hayalimdi onun için gittim, gitmişken de Türkiye'ye göre yarı fiyatına belki daha azına sharm el sheikh'te tatil yaptım. tekrar gideceğimi sanmıyorum açıkçası. güney afrika dışında herhangi bir yerine gideceğimi sanmıyorum açıkçası.


  • hypathia  (14.10.16 14:39:25 ~ 14:39:48) 
Afrika'ya hiç gitmedim ama gitmek isteyenlerdenim. Ancak hiç gitmek istemediğim yerleri var.
Gitmek istediğim yerler Fas; Casablanca ve Marakeş. Filmlerden ve gidenlerden gördüğüm kadarıyla güzel görünüyor. Bir de çöl görmek istiyorum az.
Mısır'a olay oluyor diye çok gitmek istemiyorum ama piramitleri görmek için gitmek istiyorum bir kere.
Bir de Güney Afrika. Sadece Afrika kıtasının değil dünyanın iyi ülkelerinden biri. Cape Town falan güzel. Safari falan da güzel olur.

Mozambikli arkadaşım var oralar da güzel görünüyor ama bundan emin değilim ve son olarak Madagaskar da düşündürüyor.
Geri kalan ülkelere gitmem, pek güvenli değil zaten
  • senolll  (14.10.16 14:43:44) 
güney afrika dünyanın en iyi yerlerinden biri demek biraz cesaret işi, tam tersi dünyanın aslında en karışık ve suç oranı yüğksek yerlerinden biri.

hocamın karavanına saldırı yapıldı 3 sene önce 6 kişiden 2sini öldürdüler. bu çok normalmiş orada her sene 100lerce böyle olay oluyormuş, zaten bunu göze alıp gitmişler.
  • kurnaz  (14.10.16 14:47:44) 
iş için de gittim. tatile, gezmeye de.
yeni yerler görmek, farkli seyler tanimakti amacim.
halen de amacim ayni.

gittiğim yerler ise;

misir
tunus
fas
Libya
Tanzanya
güney afrika
nijerya
  • for the record  (14.10.16 15:44:02) 
@for the record
Guney Afrika'da, Tanzanya'da nasil tatil yaptiniz mesela? Hic bilmedigim icin soruyorum. Italya'da gidenin ne yapacagi, tatilini nasil gecirecegi, ne icin gittigi az cok bellidir mesela. Roma'ya gittiysen sehir merkezini gezersin, Kolezyum'u gorursun, Vatikan muzesini gezersin, tarihi cezbeder genelde. Izlanda'ya gidiyorsan dogasini gezmek icin gidiyorsundur, gayzerleri selaleleri gezersin, belki kuzey isiklari falan, kisaca dogasidir seni Izlanda'ya ceken gibi.
Tanzanya icin, Guney Afrika icin durum nedir? Cape town falan? Umarim merakimi anlatabilmisimdir.
Aslinda ozellikle Guney Afrika icin soruyorum ama Afrika'nin geneli icin gecerli sorum.
  • stavro  (14.10.16 16:18:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.