[]

Yeni Doğuran Anneye Yardım Parası (Devletten)

Arkadaşlar selam,

Bu konuda inanılmaz bir bilgi kirliliği var. Bize yardımcı olabilir misiniz?

1. Anne doğum yaptıktan sonra 4 aylık izninde şirketten alamadığı parayı toplu olarak işe başladığında SSK'dan alıyor, değil mi?

2. Anne süt parası diye bir şey alabiliyor mu? Alıyorsa nedir? Nasıl alınır?

3. Linkte bahsedilen (www.sozcu.com.tr) para ilk 2 maddeden farklı bir şey midir? Evetse nereden nasıl alınır?

4. Başka kaçırdığımız yardımlar var mı?

Teşekkür ederim arkadaşlar. Cevaplarınızı bekliyoruz.

 
süt parası diye bir şey var onu eşimin maaşına yatırmışlar çünkü ben çalışmıyorum.
bir de ek olarak çocuk parası var onu tüm annelere veriyorlar. bağlı olduğun ilin aile sosyal politikalar bakanlığına gidiyorsun başvurunu yapıyorsun. 10 gün sonra ptt'den paranı çekiyorsun.

  • sta  (13.10.16 22:18:24) 
Bildiklerimi cevaplıyım
1- evet verilmeyen maaşları ssk ziraat bankasına yatırıyor ordan kimliği ile çekebilir. Ama bizim şirket bana maaşımı yatırmıştı ben o parayı çekip şirkete vermiştim
2- Süt parasıda o toplu parayla beraber ziraate yatıyor 120-130 tl gibi bişeydi 2 yıl önce tekl seferlik yatıyor
  • gullak  (13.10.16 22:42:39 ~ 14.10.16 00:39:13) 
1. dogru, ama bunun icin dogum oncesinde izne cikarken rapor almaniz, dogumdan sonra da o raporu dogum belgesiyle beraber kapatmaniz lazim. kendi kendine olmuyor yani. e-devletten takip edebiliyorsunuz yatma durumunu.

2. aliyor. gullak +1

3. hayir. 16 haftalik maas bu. dogum parasi da deniyor, rapor parasi da. hepsi tek bir sey.

4. yok.
  • 507  (14.10.16 00:05:40 ~ 00:06:08) 
507 4'e yok demiş de yukarıda dediğim gibi 300tl'lik çocuk parası alabiliyor anne.


  • sta  (14.10.16 02:48:48) 
1. Doğum iznine ayrıldığı dogumdan once gecen süre + doğum yaptığı andan itibaren ise başlayacağı güne kadar geçen süre olmak üzere 2 tane rapor vardır. Bu raporlu sürelerin parası doğum parası diye de anılır. Aslında çalışmadığı ve raporlu olduğu için rapor parasıdır ve 2 parti halinde ziraat bankasına yatar. Bankada hesabı yoksa bile gidip kimliğiyle çeker. Ziraat şubeleri genelde ayin 8-14u arası bu ödemeyi yapar.(ortalama, toplamda 4000 lira civari)

113 lira (az çok değişebilir) süt parası (emzirme yardimi) da aynı şekilde ziraate yatar.

Aile ve sosyal pol.bakanligi sosyal hizmet merkezine anne ile beraber gidin. Nüfus cüzdan fotokopisi ile başvuracak. 20-25 gün sonra 300 lira çocuk yardımı alacak. Parayı pttden çekecek.

Başka yardım yok.
Doğumdan sonra sgk'ya para almaya değil çocuğun sigortaliligini başlatmak için gidiliyor.

Ayrıca gullak+1

Bazı işyerleri maaşı yatırıyor, siz doğum parasını şirkete iade ediyorsunuz. Bunu da işyerinden sorun, uygulama nasılmış. Genelde kurumsal yerler böyle çalışıyor. Iscinin raporlu olduğu dönemde maaşı kesilmiş gibi olmasin diye.
  • balik kraker  (14.10.16 10:22:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.