[]

Siz olsanız ne yapardınız?

Tekin olmayan bir yerde bir kahve dolusu adam zihinsel engelli bir çocugu kızdırıyor. Çocuk kızınca tüküruyor tükürünce de tokatlıyorlar.
Tepkiniz ne olurdu? Gerçekçi olalım.



 
Yürür giderim, napacam allahın öküzlerinin arasına dalıp.
Kafama vura vura beni de mi özürlü etsinler.
O çocuğu o halde bunların arasına salan ebeveynlerini bul sen, adamlarla uğraşma.
  • quaker  (13.10.16 21:37:14 ~ 21:37:23) 
Polisi arardım.


  • neferkitty  (13.10.16 21:37:34) 
Hiçbirşey


  • Ufuk  (13.10.16 21:38:16) 
Ödül yok diye cevap veresim gelmedi sana da neyse.

Sert bir dille uyarmak, tepki vermek, onları utandıracak bir şeyler söylemek. Öyle tipler müslüman görünür o yüzden allahlı cümleler daha işe yarar bence.
  • bir ileti paylastim  (13.10.16 21:38:25) 
Yıllarını Beyoğlu'nun ve Fatih'in garip yerlerinde geçirmiş bir insan olarak şunu söyleyebilirim. Böyle durumlarda en büyük kriter meczubun ya da zihinsel engellinin o insanları tanıyıp tanımadığıdır. Eğer tanıyorsa ve o insanlarla mütemadiyen vakit geçiriyorsa yapacak hiçbir şey yoktur. Hatta bir yabancı olarak hiç karışmamak çok daha iyidir. Çünkü tartaklanan kişi o insanların maskotu haline gelmiş olsa bile, o insanlar sayesinde hayatını sosyal bir şekilde devam ettiriyor olabilir. Bunun örneğini Türkiye'nin birçok yerinde görebilmek mümkün. Ancak zamanla o insanların arasına karışma ihtimalin varsa belki bir farkındalık yaratabilirsin. İkinci şık ise; tartaklanan kişinin o insanları tanımaması. Burada eğer başına bir şey gelmeyeceğini düşünüyorsan kendin müdahale et ya da çok tehlikeliyse ulaşabileceğin bir sivil toplum örgütüne haber ver. Polisin bir işe yarayacağını sanmıyorum.


  • siyanurlu palyaco  (13.10.16 21:43:20) 
Tek olsa affetmem dalarım, ikiyse sinsice dalarım, kahve dolusu beni hayli aştığından başka bir gün savaşabilmek için geri basarım.


  • kargn  (13.10.16 22:04:58) 
Hiçbir şey yapamazdim,fiziken mümkün degil yani.ama baktim biticek gibi degil çocuğu dövüyorlar vs der polisi arardim.

En sevmedigim insan tiplerinden biri de bu güçsüze bi de sen vur,allah kahretsin.
  • cabiday  (13.10.16 22:35:25) 
Iclerinden en yaslisini iki dakikada tespit edip ona yonelerek hemen gruba dalip "amca soyle yapmasinlar, seni dinlerler sen buyuksun, bu cocuga yazık" derdim. Cocugun onune gecerdim. Hepsiyle basa cikamam, çaktırmadan gruba lider atayacak ve onemli kılacagim ve sonra da ondan talep edecegim tabii. O da gucunu kanitlamak icin bir sey yaacaktir. En fazla ben de tartaklanirim gibi geliyor. Cocuga bir sey olmasindan yegdir.


  • shadowcat  (13.10.16 22:53:26) 
abi dalarım, kız halimle dalarım. böyle de lanet bi merhamet duygusu var içimde. çünkü orada o olaya müdahele etmezsem ondan sonra vicdanımla baş edemem biliyorum kendimi. onun azabını çekeceğime dayak yerim daha iyi.


  • jonestown  (13.10.16 23:07:19) 
kadın başıma içlerine dalıp çocuğa sarılırdım. heralde beni dövecek değiller. evet döver bu imansızlar.


  • expressive  (14.10.16 00:57:02) 
Kadın halimle ben de dalıp çocuğun elinden tutup giderdim. Yoksa uykular azap olurdu bana.


  • istenmeyen evlat  (14.10.16 04:44:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.