[]

Kardiyo, plank vs'den önce mi yemek? sonra mı yemek? ve zamanı hk

merhabalar

1) egzersiz, kardiyo ve plank seanslarından önce aç olmak mı daha makbuldür tok mu? ve neden?

2) bir de bunları günün herhangi bir saatinde yapabileceğinizi düşünerek şunu da cevaplarsanız sevinirim. bu seansı günün hangi zaman diliminde yapmak daha uygundur? yoksa farketmez mi?

 
Amaç yağ yakmaksa sabah aç karnına. Yağ asitleri sabah saatlerinde kanda serbest halde bulunduğu için enerjiye dönüşümü daha basit oluyor. Sağlık için yapılıyorsa akşam sekiz dokuz olmadan yapılmalı. Bu saati geçtiğinde uyku düzeni bozulabiliyor.


  • angelus  (13.10.16 20:53:39) 
Kardiyo diye ne yaptığına bağlı. Koşu bandında çıkıp hiit de yapabilirsin(aç karnına yapmak gerizekalılık olur) 3 km/sa ile yürüyebilirsin de. Ben ilkinden yapıp tok olmayı tercih ediyorum(tok demeyelim de aç olmuyorum).

En uygunu kahvaltıdan 1 saat sonra falan derim. Ama büyük ihtimal fırsat yoktur, o yüzden akşam yemeğinden 1-2 saat sonra.
  • noluyo yaa  (13.10.16 21:18:39) 
Izninizle soruya kaynak yapayim

@angelus, peki sabah yag yakma amaciyla cardio, aksam agirlik idmani yapmanin (kisinin vucudu kaldirabiliyorsa) herhangi negatif etkisi olur mu?

@noluyo yaa, ac karna hiit yapmayi neden gerizekalilik olarak yorumladiniz?
  • elon  (13.10.16 21:36:41) 
Elon; Bi sıkıntı olmaz. En güzeli günlere bölmek, günlere bölmeyeceksen bu şekilde günü bölmek iyidir.


  • angelus  (13.10.16 21:42:32) 
hiit yapmış biri olarak diyebilirim ki hiit yapmak için 3-4 saat önce yemek yeyip yapın. Tok karna veya 6-7 saatlik açlıkla mahfolursunuz. Sabah aç karna yapmayı denedim bir kere 2. veya 3. turda pilim bitti, eve gittim direk.


  • opethian  (13.10.16 22:53:04) 
Çünkü aç yapılabilecek bir şey değil hiit. Yani o performansa çıkamazsınız, çıksanız da 20 kere onu tekrar etmek imkansız. O sporu yapmak için enerji gerek.

Ben hiit yaparken 3-4 saat önce öğün yemiş oluyorum, yapmadan bi 10 15 dakka önce de badem, fındık gibi şeyler yiyorum(çok değil biraz).
  • noluyo yaa  (13.10.16 23:02:21) 
Kardiyo akşam yemeğinden 2 saat sonra uykudan 2 saat önce, yani mesela 6-7 arası yemek 9-10 arası gönlünüze göre kardiyo istediğin kadar yor kendini nasıl olsa üstüne bir güzei uyuyucan :)
Sabah ise 10 15 ısınma için kardiyo donrası daha çok strength training
Ben kendi adıma en ideal çözümün bu olduğunu buldum. Sabahki strength training öncesi birşey yemiyorum dönünce de protein meyve yeşillik ağırlıklı kahvsltı ediyorum ki ağırlaşmıyayım....
Zor ve ince bir ayar
  • mavicorap  (14.10.16 00:49:57) 
Çok uzun sürmeyecek kondisyon çalışmalarında boş mide daha iyi. Yüksek yoğunluklu bir ağırlık çalışması yapılacaksa da aç olma ama miden de dolu olmasın.

Kondisyon çalışmaları için yine mümkünse sabah erken. Çok geç saate kalırsan yükselen metabolizma uyutmuyor.
  • arnold schwarzeneger  (14.10.16 09:16:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.