[]

Ulaşmayan tebligattan kim sorumludur?

Üşengeçler için özet: Alacaklının yolladığı tebligatın alıcıya ulaşmaması ve iade edilmesi durumunda sorumluluk kimde olur?


Bir trafik kazası yapmıştım. Aracımın sigortası olmadığı için karşı tarafın sigorta şirketi benden rucü edecekti zaten biliyordum. Buraya kadar her şey normal. Geçen gün sigorta şirketinden aradı işte şu kazadan şu kadar ödeme yapmanız gerekiyor dedi iyi tamam dedim. Tebligat yolladık ama ulaşmamış dedi ben de muhtarlığa sorarım dedim yok iade geldi bize dedi. Tamam dedim. Ne zamana kadar ödemem lazım dedim normalde tebligat ulaştıktan sonra 1 hafta dedi ama ulaşmadığı için ben size mail olarak atayım yazıyı 7 gün içinde de ödeyin dedi. İyi tamam derken ulan ödeyeceğiz de elimde resmi bişey yok. Herhangi bi olumsuzluk olsa savcılıktan niye yolladın parayı telefon açtılar yolladım mı diyeceğim. Bugün aradım parayı ödeyeceğim ama sizden tebligatı tekrar göndermenizi rica ediyorum dedim. Karı coştu yok efendim iyi niyet göstermiş aramış da yoksa mecbur değilmiş ben işi yokuşa sürüyomuşum tebligatın ulaşmaması onların sorunu değilmiş falan filan. Böyle saçma bi durum olabilir mi? Kaldı ki savcılıktan veya başka durumlarla ilgili defalarca tebligat geldi bu adrese ulaşamazlarsa da kapıya not bırakırlardı muhtardan alırdım. Bu tarz şeyler de olmadı. Haklı mı doğru mu söylüyor? Yarın arayıp tebligatı gönder yoksa babayı alırsın diyeceğim ama sonra babayı alan ben olmak istemiyorum.

 
buraya yazdığın endişeyi karşı tarafa da aktar. eğer olay davaya giderse tebligat adresine geldi de seni mi bulamadılar, hiç tebligat yollamadılar da ayak mı yapıyorlar direkt belli olur zaten diye düşünüyorum.


  • ebonni eth atc  (13.10.16 18:55:34) 
tebligat ulaşmadıkça,elinize geçmedikçe o süre başlamaz.


  • insomni4c  (13.10.16 19:23:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.