[]

Otomobil donanım yükseltme mümkün mü?

merhaba,

ford focus 2016 model araç için konuşuyorum;

kol dayama ünitesinin içi;
titanium: i.hizliresim.com
trendx: i.hizliresim.com

trendx'te gördüğünüz bu boş parçanın yerine titanium'daki versiyon takılabilir mi? yoksa ''trendx model için bu aparatın kabloları çekilmemiş olabileceğinden böyle bir hizmet yoktur'' mu dersiniz? bazı yerlerde kabloların oraya kadar çekilip sadece bu aparatın takılmadığını ve daha sonra müşterinin isteği doğrultusunda ücretini ödeyip taktırabildiğini okumuştum. mümkün mü böyle bir şey?

 
hayır sonradan. aracı alalı 4 ay oldu. teyp falan takılacak bir gövde değil. www.kaclitreyakar.com


  • kisa bisey olsun istemistim  (13.10.16 17:55:28) 
Arabanin modeline gore degisir. Yani mesela benim araba en baz donanim, fakat en dolu donamimda olan donanimlarin tesisatlari hepsi hazir, mesela hiz sabitleme taktirdim 150 liraya, tek yaptiklari sinyal kolunu hiz sabitleme dugmeleri ile olanla.degistirip bilgisayardan hiz sabitlemeyi etkinlestirmekti. İstersem torpido sogutma, kapi kolu aydinlatma vesaire her seyi yapabiliyorlar.

Forumlarda arastir, muhtemelen basit bir kablo cekilecektir.
  • denizgonen  (13.10.16 18:19:35) 
Sorunuzun cevabı, olabilir.

her donanım ve marka/model için ön hazırlık kesin vardır demek doğru değil, bu sebeple sormak lazım.

BMW'lerde ön hazırlıklar bile kodla yani opsiyonla yönetilir. DVD navigasyon sistemi ön hazırlığı diye bir opsiyon var eski modellerde mesela. Alırsanız bu opsiyonu, hazırlık olarak kabloları çekiyorlar, ama makine vermiyorlar.

Marka modele göre değişir.

Ama eğer illa ki bu fonksiyonları istiyorsanız bunları ekleyecek yer mutlaka bulabilirsiniz. Ön hazırlık olarak kablosu yoksa bile eklenebilir (yetkili servis yapmazsa, sanayide yaparlar kesin).
  • burfak  (14.10.16 13:18:29) 
fordclubtr ya da focusclubtr'den detaylı bilgi edinebilir, hatta yapılmışını bile bulabilirsin.


  • format c  (14.10.16 13:20:43) 
muhtemelen takılır. vw polo almıştım ben sıfır. 2011 yılında. hız sabitleyici taktıramamıştım mesela. elektronik yapısı uygun değilmiş. yani fabrika çıkışında sadece olabiliyormuş. ama ford'a bu sistem takılır bence. orada vardır herhalde ön hazırlığı olmasa da çekerler.


  • burya  (14.10.16 13:21:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.