[]

bugün debe'ye girmiş şarap şişesi entry'si hakkında

entry'yi okudunuz mu biliyorum ama bir bakın:

eksisozluk.com

hayatımda duyduğum en aptalca şey. şarap şişesinin alt bombesinin mantara şarap değmesiyle alakası yok. bu yapının bir çok nedeni var onlar da aşağıda linkte görebilieceğiniz üzere sıralanmış. şarabın mantara değmesini istiyorsanız şişeye biraz daha şarap koyarsınız iç boşluk hacmi küçülmüş olur. şişenin şeklini değiştirmeye ne gerek var.

en.wikipedia.org

sizce de mantıksız bir şey değil mi?

 
şişeye biraz daha şarap koyarak zarar eder üreticiler o bıraz şaraplarla birkaç şişe daha şarap çıkar sonuçta. ama o bombenın sebebının şişeyi açarken basınc uyguladıgımızda yerle temasını aza ındırıp sısenın zarar gormesını engellemek için olduğunu okumusutum.


  • hernezıkkımsa  (13.10.16 11:16:25) 
evet, saçmalamış yazan. insanlar da düşünmeden şukulamış.


  • lemmiwinks  (13.10.16 11:19:02) 
bence dayanıklılıktan başka bir sebebi yoktur. zamanında öyle yapılmış, sonra da o tasarım oturmuştur.


  • sir gawain  (13.10.16 11:23:35) 
katılıyorum, mantara değsin istiyorsan şişenin boyunu 1 cm kısaltırsın hem daha az masraflı olur.

biliyormuş gibi yazmak da moda oldu artık iyicene, nasıl olsa kimse sorgulamıyor.
  • re noreno  (13.10.16 11:28:17) 
siseye biraz daha sarap koyamazsin, wikipediadan ullage denen olaya da bak. adamin yazdigi dogru ya da yanlis olabilir ama siseyi agzina kadar doldurmak riskli bi durum.


  • beriberi  (13.10.16 12:15:49) 
Bilgilendirme amaçlı yazıyorum.
Şarabın mantara değmesi için şişeyi yan vaziyette muhafaza ediyorlar. Şişeyi 1cm kısaltmak biraz daha şarap koymak vs. tarzında çözmüyorlar.
www.google.com.tr
  • cahs  (13.10.16 12:19:51) 
la şişenin ayarıyla neden oynamaya çalışıyorsunuz? yan yatırmadığınız sürece zaten şarap mantara değmeyecek. yan yatırdığınız hâlde ise mutlaka değecek.

sözlükteki en saçma entry'lerden biri sanırım.
  • cikmaz sokaktan cikagelen cocuk  (13.10.16 12:41:14) 
başlıkta onlarca şey yazılmış, bu debe'ye giren içlerinde en mantıksız olanı.

şarabın mantara değmesini garantilemek için bombe ile şişe hacmini küçültmeye gerek duyabilmek için o şişenin yarım dolu falan olması lazım. muhtemelen şişesi yarım doldurulmuş şarap diye bir şey yoktur. ya da açılmış ve yarısı içilmiş şarabın mantarını geri tıkayıp yıllandırmaya çalışan da yoktur. normal dolulukta kapalı bir şarap şişesini zaten yan yatırmayı bırak, 45 derece yana eğsen bile şarap mantara değer. ne gerek var dibinden hacim küçültmeye.

şişenin dayanıklılığını arttırmak, masaya koyunca köşeden patlamasını engellemek veya dolum bandında şişenin kaymadan bantta durabilmesini sağlamak en mantıklı cevaplar.
  • kibritsuyu  (13.10.16 14:54:01 ~ 14:55:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.