[]

Kendi varligini sorgulamak ve bosluga dusmek.

Arkadaslar merhaba herkese. Intrnette bi arama yapmama ragmen google a duzgun bi ornek veremedigim icin bulamadin sorunun cevabini ama koskoca eksi dunyasinda birinin basina gelmistir diye dusunuyorum. Bu anlatacagim sey uyumadan once veya tuvalette vs baska bi yerde kendinizle basbasa kaldiginizda olur genelde. Ben var miyim, gercekten yasiyor muyum, gercekten bu dunyada miyim, gercekten herkes var mi sorularini ust uste derinlemesine dusundugumuzde resmen bir arabada debriyaja basmiscasina zihniniz bosluga dusuyor. Bende boyle oluyor yani. Tuylerim diken diken oluyor ve daha fazla sorgulamaya devam etmekten kendimi alikoyuyorum. En fazla 10 saniye kalabiliyorum ve etrafimdaki cisimlere vs baska biseyi dusunmeye calisip tekrar vitese aliyorum kendimi diyebilirim. Bu durumu yasayan bilen goren veya ne bileyim bi aciklamasi arastirmasi olan var mi cok merak etmekteyim.




 
Şöyle var;
en.m.wikipedia.org

(Solipsism sendromu)
  • sergerde  (13.10.16 07:56:38) 
Bazen ben de düşünüp işin içinden çıkamadığımda, aklıma şu söz geliyor:
idrak-i meali bu küçük akla gerekmez zira ki bu terazi bu kadar sikleti çekmez

  • sylow  (13.10.16 08:29:01) 
ben bazen elime bakıp bu el kimin lan diyorum. yabancılıyorum kendimi. sanki kısa süreliğine kendimi dışarıdan görüyor gibi oluyorum. çok değişik bir his. şurada biraz açıklamışlar ama senle tamamen aynı şeyi bahsettiğimiz konusunda emin değilim sadece bana olan ve seninkine benzer bulduğum şey bu: seyler.eksisozluk.com


  • freetakilir  (13.10.16 08:41:51) 
Bende gece uyurken kalkip tuvalete ya da su icmeye vs gidince bi de gunes dogmadan kalkip ise okula gitmek zorunda oldugumda oluyo. Kalkiyorum varligim ve diger her seyin varligi cok acayip ve gelip gecici geliyor, ölüp yok olacagimiz zamandan sonrasini hissediyorum, hayatımdaki seyleri yasiyor olmak cok garip geliyor, her sey anlamsız korkunç ve tamamen boşluk duygusu hissediyorum sonra ya geri uyuyorum ya da evden çıkıyorum geciyor normal insana dönüşüyorum. Adını da bilmiyorum bu olay nedir, neden boyle hissediyorum zamanından once uyaninca.


  • passive aggressive  (13.10.16 09:37:55) 
+1 freetakilir. Şu an 28 yaşındayım, biraz daha küçükken çok yaşıyordum. Özellikle ayna karşısına geçip elime bakarken. Nasıl korktuğumu, nasıl yabancılaştığımı anlatamam. Hatta ben de sadece benim başıma geliyor sanıyordum ve şu an çok rahatladım. Bu durumdan ise o baktığım elimin parmağını ısırarak çıkmaya çalışıyordum.


  • anumegha  (13.10.16 09:46:41) 
Ben de sonsuzluğu filan düşünüp deliriyordum bi ara. Gerçekten bazen düşünmemek en iyisi...

Ha bir de ot mot kullananlarda bu durumlar iyice tetikleniyor, fena..
  • lcha  (13.10.16 09:53:34 ~ 09:53:53) 
bence cogu insana olan birsey, en azindan filozofik dusunceye biraz bile olsa yatkin olan insanlar icin.


  • beriberi  (13.10.16 10:57:31) 
Tesekkurler yorumlar icin arkadaslar. Cocukken bu bazen oluyordu. Simdi ise kendimi biraz zorlarsam yukarda bahsettigim sorularla filan bu duruma sokabiliyorum kendimi. Fakat herkes elden bahsetmis, ben de sadece zihinsel olarak olarak durup dururken yapabiliyorum bunu. Ancak tabi kendimi bedenimden ayri gibi dusunuyorum ben de.


  • lizardking34  (13.10.16 15:59:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.