[]

Istanbulda sağlıklı yaşam denemeleri

Merhaba duyurunun cananları, karatayları..

2 yıldır bir işte çalışıyorum. Ise servisle Gidiyorum ve işim masa başı bir iş. Neyse efendim. Masa başı olduğundan mütevellit 2 yılda epey dikkat etmeme rağmen tam 5 kilo aldım.

Ben de söyle düşündüm servisle eve gelmem maalesef 1 saat 15 dk ile 2 saat arasında değişiyor. Bugün otobüs + metrobüs + 30 dk yürüyüş ile yine 1 saat 15 dakikada vardım eve. Dedim ki olüm sen niye böyle yapmıyorsun ki. Sonra dedim lan servisle gelmek varken böyle gelmek enayiljk mi acaba diye. Servisteyken de dizi izliyorum öyle bir avantaji var.

Sizce hangisi ? Servisle gelip trafikte kafayı yiyerek dizi izlemek mi ? Otobüs+metrobüs + yürümek mi ? Yoksa ölümüne şişman bi lanet olasıca olarak mı devam etmek :?

Onerilere açığım.

Teşekkürler

Edit : 93 kilodan 98 e çıktım. (110 dan 93 e düşmüştüm) boy 178

 
otobüs ve metrobüs servisten çok daha yorucu olur. servisle git ama erken in. o mesafeyi yürü.


  • durgunfoton  (12.10.16 18:45:01) 
Hocam servisten erken inersem bu saat 2 buçuk saati bile bulabilir. Erken ineceğim yere varamiyorum hızlı olarak


  • sylcn  (12.10.16 18:47:42) 
çözümü yanlış yerde arıyosun, servis varken toplu taşıma olmaz o kadar mesafede.
spor yapmayı neden düşünmüyosun?

  • asilyis  (12.10.16 18:57:54) 
keşke şartlar müsait olsa da bisiklet kullansanız. ben 3 yıldır kullanıyorum ama istanbul trafiğinde herkese gönül rahatlığı ile öneremiyorum.


  • lazpalle  (12.10.16 18:58:05) 
@asilys
Hocam spora da gidersem Akşam sadece uyumaya geleceğim eve. Spora git gel o da bir sürü zaman oluyor. .

@lazpalle
Keşke ama İstanbul :(
  • sylcn  (12.10.16 19:03:35) 
Sabahları kendinize eziyet etmeyip servis kullansanız da akşamları toplu taşıma kullansanız?
Sabah işe yetişme telaşında o insan kalabalığı ve içeriye tıkışma sıkıntısı hiç çekilmiyor. Zihnen yorulup işe geliyor insan. Akşam en azından eve dönüyorum motivasyonuyla ya Allah insanların arasına tıkışıyorsunuz.

  • Sulfoxaflor  (12.10.16 19:16:11) 
Evet zaten akşamları için konuşuyorum ben sabah yapamam :)


  • sylcn  (12.10.16 19:36:51) 
serviste dizimi, mailimi, gazetemi herşeyi hallederim ben olsam, toplu taşıma istanbulda katlanılacak şey değil.ya da servis güzergahında spor salonu bulsanız süper olur.

daha kış gelmedi, çıkıp koşacak bir yerler de mi yok ? -benim evde yok mesela :(
her türlü, spor şansını zorlamak daha iyi gibi duruyor
  • niye ama  (12.10.16 19:43:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.