[]

Patron girdiğim siteleri görmesin?

Ben rahat rahat nette takılıyordum. İş yerindeki arkadaş, "sen giriyorsun ama patronlar görüyor" dedi. Ben Chrome'dan Ctrl+Shift+N ile giriyorum. Ve 6 aydır burada çalışıyorum. 6 aydır da netteyim yani kimse "ooo mati, hayırdır nettesin" vs demedi ama tırstım. Server var. Ağ var. Benim girdiğim siteleri vs nasıl görürler ve ben bunu nasıl engellerim. Google'a baktım ama bir şey anlamadım.
Girdiğim de eksiduyuru, eksisozluk ve popmundo. :(

Ha bir de son soru, bunları görmek için kendi pc'sinin başında mı olması gerekiyor yoksa bir şekilde kayıt oluyor mudur gizlice girdiğim halde. keylogger vb. yok ondan eminim. benden başka kimse kullanmıyor pcyi.

 
chrome gizli pencere sadece geçmişinizin kayıt altına alınmamasını sağlıyor. ama yöneticiniz ve internet sağlayıcınız sizin nerelere girdiğinizi görebilir. bununla ilgili programlar var, o proglamlarla izliyorlar.

kayıtlı oluyordur, sürekli başında olmasına gerek yok.

sonuç, engelleyemezsiniz. görmek isterlerse görürler.
  • dedimmidemedimmi  (12.10.16 17:09:25 ~ 17:09:37) 
patron izlemek isterse, sen fark etmeden ekranda neler yazdigina kadar her seyi görebilir.

nasıl yapılır: (bkz: vnc)

nasıl engellenir: (bkz: 404)
  • helenart  (12.10.16 17:15:17) 
Tam emin değilim ama vpn eklentileri encrypted oluyor. Belki öyle göremeyebilirler.


  • fuzzy olmak istemistim  (12.10.16 17:28:36) 
5651 sayılı yasaya göre iş yerleri girdiğin siteleri, saat bilgisi ile kaydedip zaman damgalı olarak saklamak zorunda ki yarın öbür gün sıkıntılı bir durum olursa senin yaptığını / yapmadığını anlayabilsinler. bunu bu şekilde yapıyor da olabilirler, bilgisayarına izleme yazılımı da kurmuş olabilirler. ikinciyi muhtemel görmüyorum ben, büyük ihtimal sadece birinci vardır.

bunu kapatmak opsiyonel değil malesef. bilgisayarına VPN kurarak bunu aşabilirsin ama şirket bilgisayarına ek yazılım kurmana izin verirler mi onu bilmiyorum, her şirketin kuralları farklı.

avukat değilim.
  • hayirsiz  (12.10.16 17:47:11 ~ 17:47:18) 
@Brk37,

ben böyle olduğunu biliyorum, şu anda hem şirketler hem de internet siteleri için durum böyle. İnternet kafeler için de geçerli bu.

bu yasa bildiğim kadarıyla birkaç kez değişti, son hali 2007'dekinden daha farklı ama kayıt tutma olayı yine var.

Ek olarak, anayasa mahkemesinin kararı var, yine "bildiğim kadarıyla" 2017 başından sonra internet siteleri için yükümlülük kalkıp yalnızca telekom şirketlerine geçiyor ama iş yerleri için devam eder diye düşünüyorum çünkü içerideki sisteme bir sürü cihaz bağlanıyor, kim ne yapmış bunu kayıt altına almak önemli.

buyrun, tek aramayla 3 şirket birden geldi.

firelog.com.tr
www.nilvera.com
www.layersistem.com

avukat değilim, yukarıda da yazmıştım. yanılıyor olabilirim, ben de insanım. eleştirileri yapıcı olarak yaparsak sevinirim.
  • hayirsiz  (12.10.16 20:50:56 ~ 20:53:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.