[]

Motor kullanmak bu ülkede

Bu ülkede motor kullanmaya nasıl bakıyorsunuz? Bana delilik ve ölüme yaklaşmak gibi geliyor. O kadar sorumsuzca araba kullanan var ki, ne kadar tedbir alınırsa alınsın hep tehlikeli.Hic motor almayı düsünmedim bu yüzden.Sizde nasıl durumlar?




 
Türkiyede delilik yalan yok ama çok güzel.

Umarım yakın zamanda ben de iki tekerleğe terfi ederim :)
  • qazaqwsx  (12.10.16 14:06:33) 
türkiyede bence de ölümle eşdeğer.

motorculara böyle diyince, ben çok iyi sürücüyüm diyor. Haklıdır, doğrudur, türkiyede motor sürücüleri ortalam üstü eğitim ve zekaya sahipler. ama olay onların sürüşü değil, türkiyedeki çok kötü sürücü sayısı.
  • kurnaz  (12.10.16 14:07:18) 
param olsa anında alırım, dikkatli kullanır içimi ferah tutarım. bilinçsiz insanlar yüzünden zevkimden vazgeçmem, çevremi de bilinçlendirmeye çalışırım. ama dediğin doğru maalesef. bu yüzden de motor biraz cesaret işi sayılıyor.

bigün yolda iki motor yan yana gidiyoruz, ben artçıyım birinde. adamın biri geldi arkadan motora dokundurdu, biz tabi savrulduk gittik, korumalarla yırttık. yanlışlıkla oldu sanıyoruz biz tabi, toparlanmaya çalışırken adam açtı camı, iki motor iki şeridi niye işgal ediyorsunuz, yer kaplamayın zibidiler dedi kapattı camı gitti. böyle daha niceleri..
  • jonestown  (12.10.16 14:17:35) 
istanbul'da hayır. düzenli yolları olan küçük bir şehir ya da her türlü ilçe kasabada evet.


  • dahili meddah  (12.10.16 14:19:20) 
delilik oldugunu dusunmuyorum. 8 yildir her gun tepesindeyim. motorsuz Istanbul kabus gibi geliyor.


  • jimicik  (12.10.16 14:24:43) 
Duruma göre değişir, mesleği/işi icabı kullananlar ile zevk için kullananlar arasında kullanım biçiminde büyük farklılıklar mevcut.

Tehlikeli mi evet, ama özellikle istanbulda otobüs durağında beklemek de tehlikeli, araç kullanmakta tehlikeli, toplu taşıma kullanmakta tehlikeli, aynı tehlike motorun daha yoğun kullanıldığı ilçe/şehirler de pek yok, araç sürücüleri daha uyanık veya kuralları hiçe sayması gereken bir durum yok çünkü trafik yoğun değil, gündelik maddi hasarlı kaza sayısı çok olabilir ancak yaralanmalı kaza sayısı az.

marttan beridir motor kullanıyorum, uzun yolda yaşadığım tehlikeler istanbulda 1 saatte yaşadığım tehlikeden daha az.
  • selam  (12.10.16 14:26:15) 
Ben sınavı ve direksiyonu geçip A2 almaya hak kazanmıştım ama ailem son dakka karşı çıktı, muhtemelen dosyam yanmıştır, seneler oldu.

O zamanlar manyaktım, çok özensem de şimdiki aklımla kafam çok bozulup "kaybedecek neyim var lan" demezsem o çılgınlığa girmem. Bütün arkadaşlarım irili ufaklı kazalara karıştılar, en ucuz kurtulan asfalt yanığı, en ağırı bacak kırılması, bolca dikiş, artı asfalt yanığı ile kurtuldu. Çoğu da diğer sürücülerin "fark etmedik abi" demeleri yüzünden yaşanan kazalar.
  • kimlanbu  (12.10.16 14:26:21) 
Ben de ayni bakiyorum. Ve ne kadar iyi motosiklet surucusu oldugun da cok onemli degil. Motor kazalarini ve sebeplerini inceleyin, istatistiklere bakin anlarsiniz iyi surucu olmanin sizi kurtarmayacagini. Motor almayi dusunmedim degil ama.


  • stavro  (12.10.16 14:44:36 ~ 14:46:15) 
Enduroya merak sardığımdan beri motor ve trafik konusu daha çok dikkatimi çekiyor. Şehirde bir dolu risk var ama ekipman tamsa ve insan gibi kullanırsan riskleri minimize edersin.


  • arnold schwarzeneger  (12.10.16 14:58:20) 
motorumda çakar var, 3 senedir biniyorum ve istanbul gibi bir yerde iyi ki almışım bunu diyorum. Trafik, park derdi o kadar sıfıra iniyor ki, haftasonu bir yerlere gidip gezebilmenin keyfini çıkarıyorsunuz.
Motor özgürlüktür. Efendi kullandığınız zaman da sorunla karşılaşmanız çok zor. Ben trafikte oraya buraya vızt vızt uçmayan, kendi şeridinde giden, sinyaline ve hatta diğer arabaların şoförlerinin nereye baktığına bile dikkat ederek kullanırım. Kaza atlattığım oldu tabi ama hepsi benim öngörümle engellendi. Yanlış anlaşılmasın böbürlenmek için değil, soruya cevap olduğu için yazıyorum. Yani evet kendi dikkatinle kaza riskini en aza indirgersin.

  • safepassage  (12.10.16 15:30:59) 
Motoru geçtim Türkiye'de araç kullanmak bile bir delilik.

Motorculara piçlik yapan da var ama altında motor var diye kendini fare gibi istediği yere girebileceğini sanan da var.

Aynı gün içinde iki tane farklı motor kör nokta yüzünden, sağımdan geçmeye çalışırken, yol kenarındaki araçla aramda kalıyordu. Bir de haklılarmış gibi el kol yapmaları insanı çileden çıkarıyor.
  • Euxinos007  (12.10.16 15:40:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.