[]

Kredi kartı borcu

HSBC adlı bankaya 1000 tl civarında bir kredi kartı borcum var. Bu borcu tek seferde ödemem mümkün değil, onun için borcumu taksitlendirebilecek bir çözüm yolu aramaktayım. bordrolu olarak çalıştığım bir işim olmadığı için kredi vs. gibi yollara başvuramıyorum. Bu veriler doğrultusunda ben ne yapsam etsem de bu borcumu bir şekilde taksitlendirebilsem. Böyle bir olayın içinde kalmış olan veya benzer durumda yakını olup da bu olaydan sıyrılmış olan arkadaşlar bir fikir verirlerse çok makbule geçecek, şimdiden teşekkürler...




 
minimum ödemelerini yapabilirseniz her ay o şekilde de taksitlenmiş gibi olur.


  • lemmiwinks  (12.12.09 16:43:13) 
minimum ödemeleri yapmanız size bir şey kazandırmayacaktır çünkü minimum ödemeleri yapsanız da faiz işlemeye devam edecek ve borcunuz hiç bitmeyecek.

en temizi gidip bankayla konuşun. Borcunuzu taksitlendirmek istediğinizi, bu şekilde ödeme gücünüzün olmadığını söyleyin. Sıkı pazarlıklar sonucunda bunu kabul edeceklerdir. ama dediğim gibi çok uğraştırıyorlar ilk etapta. Sizi uğraştırmak için ellerinden geleni yapacaklar çünkü bankaların en karlı müşterileri borcunu gününde ödeyenler değil gününde ödeyemeyip faiz yiyenlerdir. O yüzden sakın pes etmeyin. 4S kuralı geçerli:) Banka "öyle ya da böyle ödeyeceksin" dedikçe "taksit yapmadığın sürece ödeyemem ki" deyin.

Borcu borçla kapatmaya çalışmayın sakın. Büyük hata olur. Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlerin yaptığı en büyük hata bu oluyor. İşin içinden hiç çıkamazsınız, size mantıklı görünse de evdeki hesap çarşıya uymaz.

Bir de harcamalarınızı ve hesap eksterelerini kıyaslayın. Bazen ufak hatalar da yapılabiliyor. Bazen hesaplar da şişirilebiliyor(yaşadım, biliyorum. Olmaz öyle şey demesin kimse). Böyle bir durumdan şüphelenirseniz itiraz edin.

Dediğim gibi gidin bankaya, konuşun. Mutlaka kabul edeceklerdir. Kredi kartını da olabildiğince az kullanmaya çalışın. Önce böyle 1000&2000 lira olarak başlar bu borçlar sonra bir bakmışsınız ki birer sıfır daha eklenmiş borcunuza. Üzerime vazife değil ama eğer düzenli bir geliriniz yoksa ya da gelirinizin üzerinde harcama yapma eğilimindeyseniz(bazen mecbur da kalıyor insan) kredi kartınızı borcunu öder ödemez iptal ettirin. En temizi nakit para... Kredi kartı olduğunda "nasılsa ödenir" diye harcanıyor çünkü. Hiç kredi kartım yok, kafam çok rahat:)
  • muhtaf efendi  (12.12.09 16:48:12 ~ 16:57:45) 
aynı dert bende de var çok uğraştım taksitlendirmediler ufak miktarlarda olsa elime para geçtikçe ödeme yaptım şu an 250tl borcum kaldı önümüzdeki ay onuda hallediyorum. yinede şansınızı deneyin bankaların sağı solu belli olmuyor.


  • axijazz  (12.12.09 17:17:16) 
google'da falan "kredi kartı borcu ödeme" tarzı şeyler aratırsanız çıkan şirketler var. genelde kontör satıcısı veya kuyumcu oluyor, mesela sizin 1000 tl borcunuzu bankaya yatırıyor, kredi kartınızdan 1200 tl çekiyor 12 taksitte.


  • plainwalker  (13.12.09 01:07:57) 
borcunuz bitmeden de kartı iptal ettirebiliosunuz bu arada. kart kullanılmıyor ama borcunuzu bitene kadar ödemeye devam ediyorsunuz.
bu ara bende aynı dertten müzdaribim şahsen bu ay borcun yarısını ödeyip, kalanını da öbür ay yatıracağım. diğer türlü elimde beş kuruş kalmayacak çünkü.

  • mahnita  (13.12.09 16:01:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.