[]

Fotoğraftan beden ölçüsü çıkarma

işini yapabilen bir program var mı?

200 kişilik bir grubun beden ölçüsünü alacağız. Çocukların tek tek yada gruplayarak fotolarını alsak bilgisayara yüklesek bir tuşa bassak ölçüleri verse ne kadar güzel olur.
Var mı öyle bişey?

 
bana mümkün gibi gelmedi.

ama şöyle bir şey olabilir.
fotoğrafı alıp işin ehli bir terzi veya tekstilciye götürürseniz size yaklaşık olarak söyler.

şöyle bir örnek vereyim,

işim icabı bir kot fabrikasına raporlamaya gitmiştim. fabrikanın sahibi benden habersiz 10-15 tane kot koymuş arabanın bagajına, eve gidince farkettim. kotlardan bazılarını denedim ve hepsi boy ve beden olarak cuk oturdu. kotları geri göndereceğimi söylemek için aradığımda adama "ya her şey tamam da bu kotları benim bedenime göre nasıl seçtiniz" diye sordum. adam da "çocukluğumdan beri bu işi yapıyorum, bırakın da bakınca anliyim" demişti. yani işi yapanlar rahat karar verebiliyorlar.
  • teritori  (12.10.16 13:29:44) 
referans bir şey varsa orada bir nebze yardımcı olur. yani 1m yüksekliğinde 50cm eninde bir karton parçası olsa fotoğrafta mesela, veya ölçüsünü bildiğiniz her hangi bir şey. o zaman daha rahat tahmin yürütebilirsiniz.


  • argent dawn  (12.10.16 13:48:47) 
Cevaplar için teşekkürler.

Benim aradığım tam ölçüyü verebilecek bir program. Referans noktası iyi fikir ama tahminle olacak gibi değil tam ölçüyü verebilmesi lazım.
Adobun grafik işleme programları vs gibin bişe olabilir mesela. Onun bi değişiği. Ultrasonda doktor noktaları belirliyor arasını ölçüyor ya "şu kadar mm lik taş var sende" diyor. onun gibi, noktaları belirleyeyim aradaki mesafeyi versin.

Biz ölçüleri aldık gerçi, şimdilk ihtiyaç yok ama bu tür bir program her zaman çok işimize yarar.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (12.10.16 19:22:51 ~ 19:23:28) 
o program nasıl ölçecek düşündünüz mü hiç? cisim ne kadar uzaklıkta hangi lensle çekilmiş gibi bir ton bileşke var iki boyutlu görüntü olduğu için. program olsa bile referans gösterirsiniz perspektifi tanımlarsınız ona göre ölçer başka türlü çok zor.


  • argent dawn  (13.10.16 11:16:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.