[]

evsizler

selam,

her gece türlü hayallerle bilgisayar başında uykusuz kalan biri olarak bu gece bu konuda takıldım. eve gelirken metrobüste muhtemelen kafası iyi belki uyuşturucu birşeyler kullanmış bi eleman gördüm. 25 yaşında falandır. belediyenin 153 hattını aradım 183 aile bakanlığını arayın dediler, onlar da 60 yaş altı erkeklere bi hizmetimiz bulunmuyor dediler. ben de bu saatte cevap veren bir hat kurduğunuz için teşekkür ederim deyip kapadım. Şimdi şu telefon görüşmelerinden ve sokaklardaki insanları gördüğümüz üzere iş, net bize bakıyor. bu görmeye alıştığımız insanlara biz sebep olmasak da bir nevi bu manzara bizim eserimiz. bu insanlar hakikaten çaresiz, muhtaç. maddi ve de manevi olarak.
hemen ilk gazla bir sivil toplum organizasyonu yapılsa?! falan diye düşüverdi. yapılsa... internette gördüğüm kadarıyla bu konuya net eğilen hayrettin bulan diye bir adam ve onun derneği şefkat-der diye biyer var. hayır hasenat işlerinde hiçbir ayrıma tahammülüm olmasa da adam nedir ne değildir, biyere yakın mıdır bunu biraz araştırdım. kendi halinde bu işe kafayı takmış biri gibi geldi bana. facebook paylaşımlarında da daha fazla dernekler kurulmasını, sivil toplumun duyarsızlığını falan yazmış, dert yanmış.
Özetle bu derneğe yardımda bulunmak bir yol olsa da adamın da dediği gibi yeni organizasyonlara ihtiyaç var. ya hakaten bu işi nasıl çözemiyoruz? bunun önüne geçmeye kalksak ne gibi engellerle karşılaşırız? gerçekçi olacağım, benim bi ton işim var. sizin de var. bazılarınızın yok. farketmez. gecenin gazına mı geliyorum, ki geceleri cok gaza gelirim, bu iş tamamiyle bizim duyarsızlığımızın eseri değil mi. ya biraz bi iş bölümü yapıp bir organizasyon oluşturamaz mıyız? hayrettin bulan adlı kiş görüşüne bakılırsa tek başına uğraşıyor. www.facebook.com tarzı birşeyler yapamaz mıyız? bakın diyorum benim işim çok, sizin de çok. ama hani şöyle beraber biraz götümüzü kaldırsak neler olmaz ya. firmaları, işyerlerini, gıda üreten markaları teşvik edemez miyiz? napalım?

 
25 yaşında uyuşturucu bağımlısı evsiz olmaz. Sivil toplum kuruluşları var, camiler var. Toplaşıp yardım etsinler. Gerçi bizim memlekette uyuşturucu bağımlısı yokmuş gibi davranıyor herkes. Ki herkes keş artık.


  • hasmetizm 2046  (12.10.16 07:33:36) 
ya maalesef evsizlik çok kolay çözülebilecekmiş gibi durup aslında tüm dünyada bir türlü çözülemeyen bir şey. halbuki prefabrik evler, düzenli temel gıda yardımları hem insan gücü hem maddi olarak çok büyük şeyler istemiyor. inan elini taşın altına sokmak isteyen çok insanla tanışırsın bu süreçte ama sonuca varabilir misin bilmiyorum. evsizliğin büyük sıkıntı olduğu ve çözümlerin de çeşitlenme ihtimali olduğu amerika var, sabah da hala aynı fikirdeysen orada neler yapılmış bi göz atabilirsin. hem yapılan projeler hem nasıl engellere takılmış sonuca ulaşabilmiş mi falan bi fikrin olur.

camiler, sivil toplum kuruluşları var denmiş. ben bir camii düşünemiyorum ki evsiz ve uyuşturucu kullanan bir gence yardım etsin, bünyesinden destek olsun. bence o adamı kapıdan sokup bir su vermezler. zaten verseler de çok yardımı olmaz çünkü tedaviye ihtiyacı olacaktır her şeyden önce.

linkeki oluşumu daha önce görmüştüm ama maalesef biraz farklı şartlar söz konusu orda, ufak bir köyü doyurmakla koca şehirdeki evsiz - aç insanı doyurmak çok çok başka organizasyonlar gerektirir diye düşünüyorum.
  • freya  (12.10.16 09:12:23) 
bir insanın kendi hayatını mahvetmesinin hiçbir mazereti olabileceğini düşünmüyorum açıkçası bu konuda da biraz bencil olabilirim.

@hazmetizm'e katılıyorum burda. Götümüzü kaldırması gereken en son kişiler biziz.

Şu hayatta bir tek hayvanlara maddi yardım yapmanın ne kadar mantıklı olduğunu her gün daha net anlıyorum.
  • piremses  (12.10.16 09:49:02) 
@piremses e hem katılıyorum hem katılmıyorum. mesela "zamanının çok zengin film yıldızı nasıl yalnız ve fakir öldü" şeklinde haberlere hiç üzülmem. o kadar parası varmış, çevresi varmış akıllı olsaydı tutsaydı arkadaş derim. ama öylesine karşılaştığımız bir evsiz insanın o hale nasıl geldiğini bilmiyoruz, belki çokçok fakir bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi 5 yaşından beri sokakta yaşıyor, şartlar onu bu noktaya sürükledi. tabii herkesin her zaman zararlı maddelerden uzak durma şeçeneği var katılıyorum, ama işte hiç evsiz kalmadık, nasıl bir hayat bilmiyoruz, ayık kafayla beyaz yaka hayatını kaldıramayanlar var bir de evsizliği düşün.


  • freya  (12.10.16 10:01:24) 
erkan alaca'nın derneğine bakmanızı öneririm. erdemliler derneği. kendisi aktif biridir bu konuda.


  • cabiday  (12.10.16 10:42:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.