[]

Sigortalı işte çalışırken vicdani ret yapmak

Ne olur, şirketin kulağına gider mi?

Sicile filan işlemiyor. Asker çağıracak gitmeyeceğim, şirket diyecek askerlik ne oldu, ben bedelli bekliyorum filan diyeceğim. Nasıl olacak?


 
Bildiğim kadarıyla vicdani retçiler askeri mahkemede yargılanıp halkı askerlikten soğutmak suçlaması sonrası hapis cezası alıyor. O kısım nasıl olacak?
Yanlışım varsa duzeltin lütfen...

  • balik kraker  (11.10.16 22:18:11) 
ARkdaşlarım var vicdani ret yapmış ve öyle bir şey yok hapis vs. HEpsi de düzende çalışmaya karşı olduğu için sigortalı işte çalışmıyorlar, o yüzden o konuda bilgi açığım var.

anarsistfaaliyet.org


Vİcdanı ret yapmanın askerlğği soğutmayla ilgisi yok. Asıl askerlikten soğutanın askerlik veya öyle bir kurumun olmasının gerekliliği vs tartışmak istemiyorum şu an da, halkı askerlikten soğutan da beraat ediyor:

t24.com.tr



Yani kısaca vicdani ret suç değil, askerlikten soğutmak suç halkı.Onda da beraat eden var.

Hatta yurtdışına bile çıkıyor.

En büyük retçi, bizim retçi yani.
  • Cursed Chico  (11.10.16 22:27:06) 
Bağlı olduğun askerlik şubesinin yoğunluğuna göre bakaya kaldıktan 1- 2 sene sonra çalıştığın şirkete kağıt geliyor, askeri ceza kanunu 75. madde diye aratabilirsin.

Şirkete 15 gün süre verip bu sürede seni işten çıkarmalarını ve en yakın askerlik şubesine gitmen yönünde telkinde bulunmalarını rica eden bir yazı bulunuyor.
  • okumayi sevmeyen okur  (11.10.16 22:31:57) 
"askerin görevi ölmek" diyenler halkı askerlikten soğutmuyor da vicdani retçiler mi soğutuyor?

şirketin kulağına gitmesi biraz şans meselesi. ben bakaya kaldığımda cebimi polis arıyordu ve eve gelmekle tehdit ediyordu. aynı tipler iş yerine gelir diyemem çünkü uğraşacaklarını sanmıyorum.
şirketin senin askerliğini beklemesi patrona kalmış bir şey. bazıları esnek bazıları değil.

istersen bunu derneğin başkanına sor. önceden ercan aktaş idi. hala o mu bilmiyorum. mesaj atarsan dönüş yapar.
  • kupigometa  (11.10.16 22:35:56) 
Calistigim sirkette o kadar cok bakaya var ki ben dahil hic boyle bir sey duymadim sirkete kagit gelmesi falan gibi.


  • pinman  (12.10.16 00:36:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.