[]

ingilizceden bir kaç idiom

be on top of the world
get carried away
get somebody's act together
serve you right
be thrilled to bits

Bu deyimlerin anlamını biliyormusunuz?mümkünse de türkçe birer cümlede benzetme yapabilir misiniz?

 
be on top of the world: bulutların üstünde olmak, çok mutlu olmak öyle böyle değil.
get carried away: kendini kaybetmek. bi duygunun aşırı hissedilmesi durumu.
be thrilled to bits: çok memnun kalmak, tatmin olmak.

hepsi yakın anlamlarda ama bakarsan, iğerleri de bunlara benzerdir herhalde ama bilemyeceğim tam olarak. bi de şöyle bişey ver ayrıca burda da yok gerçi yazmadıklarım ama. kategoriler var filan.

www.thefreedictionary.com
  • tepedeki psychedelic adam  (12.12.09 15:41:36 ~ 15:44:13) 
birde lütfen
take sth with a pinch of salt ne demek tam türkçe çeviri nası yapılır?

  • Rodin  (12.12.09 15:54:23) 
serve you right: müstehak olmak
get somebody's act together: organize olmak, başarmak

www.seslisozluk.com

düzeltme & ek: take sth with a pinch: "she explained her trip to turkey but i took it with a pinch of salt" diye bir örnek gördüm. ingilizler birinin doğru söylediğinden şüpheleniyorsa bir tutam tuz ile alıyorlarmış bu bilgiyi. ama sanırım "salt" da bu idioma dahil.
  • sos fistik olsun mu  (12.12.09 15:54:58 ~ 16:00:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.