[]

Baba olarak çocuğunuzun doğumuna girdiniz mi?

Ben bu konuyu çok merak ediyorum. Bir erkek gözüyle merak ediyorum daha doğrusu.

Doğum tabii çok özel bir an. Peki doğuma şahit olmak bir erkek için travma mıdır? Sonrasında cinsel ilişki yaşandığında kendinizi suçlu hissetme psikolojisine girdiniz mi? Özellikle doğuma şahitlik etmiş babaların yorumlarını almak isterim.

Baba olmayan veya doğumhaneye girmemiş erkeklerden de yorum alabiliriz tabii.

 
eşim adına yazıyorum kendisi girdi doğuma. ama normal doğum değil sezaryendi.
çok duygusal bir andı ilk defa onu öyle ağlarken gördüm, ikinci çocuk olsa yine girerim diyor.

  • sta  (11.10.16 14:11:00 ~ 14:17:15) 
bekarım,baba olmadım. gireceğimi sanmıyorum.


  • dahili meddah  (11.10.16 14:12:36) 
Girdim, iyiki de girmişim. Hayat boyu unutamayacağım güzellikte bir anı benim için.

Ne tramvası lan, bebeğinin dünyaya geldiğine şahit oluyorsun. Herhangi bir zaman bebeğimizin yapımında bulunduğum katkı sebebiyle suçluluk hissetmedim. Cinsel yaşama herhangi bir yansıması olmadı.

edit: ikinci çocuk olsa yine girerim.
  • babilbaligi  (11.10.16 14:15:31 ~ 14:18:36) 
Bekarım, çocuk sahibi olursam da gireceğimi sanmıyorum. Ama hatunla hamilelik sürecini beraber yaşamak fikirleri değiştirebilir, o zamana kadar bilinmez sanırım.


  • arnold schwarzeneger  (11.10.16 14:17:32) 
Evli değilim, olağanüstü bir durum olmadıkça girmeyi düşünmüyorum. Dışarıda beklerken "tebrikler, nur topu gibi bir çocuğunuz oldu." cümlesini duymak daha güzel.


  • dissendium  (11.10.16 14:18:09) 
girmem ben kapida beklerim, dogum anina sahit olmayi istemem acikcasi. ameliyat gibi bi sey bu esimi niye oyle gormek isteyeyim ki, cikarsin cocugu sonra obusup koklasiriz zaten.


  • der meister  (11.10.16 14:19:18) 
İlk iki çocukta girmedim, üçüncü aralık ayında ve bu kez inşallah gireceğim (sezeryan). fotoğrafçılık işine el attım ve doğum fotoğrafçısı babası olarak bizzat ben olacağım :)


  • animalman  (11.10.16 14:20:46) 
eşim adına yazıyorum. travmadır.
kendisi küçükken hastanede bir doğuma şahit olmuş o gün bugündür çok hassas regl konusuna bile dayanamıyor. doğuma girmesi gibi bir şey söz konusu olamıyor haliyle.

bana saçma geliyor bu durum ama demek bazı erkekler hassas olabiliyormuş yani zorlamamak gerek travma da olabilir.
  • kaputt  (11.10.16 14:41:55) 
Bekar erkeklere sorarsan "girmem" diyeceği neredeyse garanti. Önce bir baba olmanın eşiğine gelsinler ya da o yola girsinler de sonra cevap yazsınlar buna.

Kendi çocuğu olmayanın anlayabileceği bir duygu olduğunu sanmam, hoş benim de çocuğum yok ama eşimin girmesini isterim. Yaparken iyiydi de doğarken mi kötü? Travmasına başlatmasın, kralını görür.
  • lcha  (11.10.16 15:11:50) 
Kocami kan tutuyor, o nedenle girmedi


  • la noix  (11.10.16 15:29:29) 
20 gün önce bir kızım oldu. ben girmedim, zaten doktor da girmemize pek sıcak bakmıyordu.doğum esnasında allah göstermesin sıkıntılı bir durum söz konusu olduğunda sakinliğini koruma konusunda kendine güveniyorsan sıkıntı yok bence gir.


  • eagle is free  (11.10.16 16:32:14) 
ben girmem lan. içim kalkar.


  • ya ben lan neyse  (11.10.16 16:35:05) 
baba olmadım henüz ama girmem çok büyük bir ihtimalle.


  • dead and broken  (11.10.16 17:37:15) 
ya bi de illa travma olması mı lazım, ben o anı travmatik olduğu için değil ilgimi çekmediği ve hatta çirkin olduğu için sevmiyorum? eşimi niye kan içinde ıkınırken görmek isteyeyim amk sırf çocuğumuzu doğuruyor diye? ben eşimi seviyorum, çocuğu seviyorum. doğum anına niye özel ilgim olsun? olanı da vardır da bende yok. evlenince de olmaz. bunun baba olmakla ne alakası var? bazı şeyler baba olunca anlaşılır tabii de o kadar kompleks bi mevzu değil yani o an bana çekici gelmiyor, çocuğum olacağı zaman da gelmeyecek muhtemelen.


  • der meister  (11.10.16 22:30:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.