[]

Turnitinden anlayan bakabilr mi?

Yüksek lisansta bi ödev işi var benim. Arkadaşa yaptırıcam ücretiyle. İntihal yapmaması lazım kesinlikle. Onun yaptıgı ödevi bi akademisyen arkadsa rica etsem turnitinde kontrol etse. Daha sonra ödev hocanın sistemine yüklense? Hoca bunu çakar mı? Aa bu ödev daha önce kontrol edilmiş der mi?Arkadasın intihal yapmadıgından emin olmak için başka öneriniz var mı?




 
degismis midir bilemem, ama fikir olmasi icin yazayim.

arayinca turnitin benzeri siteler cikiyodu. oraya yuklemistim bi kac kere. sorun da olmamisti, benzerligi buluyodu varsa.
  • sergerde  (11.10.16 13:02:09) 
Yüksek lisans yapmak zorunda değilsin. Böyle yapacaksan da hiç yapma daha iyi.


  • Atimi  (11.10.16 13:03:04) 
Yüksek lisans yapmak zorunda değilsin. Böyle yapacaksan da hiç yapma daha iyi.


  • Atimi  (11.10.16 13:03:24) 
Arkadaşın 1 tane turnitin kullanma hakki vardı. Kendisi nolur nolmaz diye kontrol etmiş. Daha sonra hoca da kontrol edince %98 benzerlik bulmuştu. Durumu açıklamak zorunda kalmışti hocaya. Sizde de öyle bi durum olabilir


  • glamdr1ng  (11.10.16 14:33:16) 
mantık sisteme yüklenen belgeler arasındaki benzerlikleri tespit etmek. yani bir kere yüklerseniz tekrar yüklendiğinde neredeyse tam benzerlik bulacaktır. bunu yapmayın.

ayrıca yüksek lisans gibi amacı bilim olması gereken bir şeyi, turnitin gibi herhangi bir mantığı olmayan sistemle kontrol etmeye çalışmak da saçmalıktır. örneğin bir tez yazıyorsunuz. alıntı yapmanız gerekiyor bir sürü. turnitin efendi buna benzerlik diyor. e ne yapacağım aslan parçası? yapmayacak mıyım alıntı? referans göstermeyecek miyim? noktayı virgülü benzerlik alıyor tahminimce. zira, kelimelerin sonuna tam beyaz nokta koyan kişiler biliyorum bu benzerlik işinden kurtulmak için. bir de yüzde 20 gibi bir sınır koyuyor mesela hoca, tamamen keyfi. yüzde 21 olursa oouv çok benzer çalıntı bu. yüzde 19 olunca, aferin.

varsa seçeneğiniz, yaptırın.
  • windowsguvenlikduvari  (11.10.16 14:48:41 ~ 14:50:11) 
Turnitin'de alintilari ve referanslari cikarip tarama yapabiliyorsun. Ek olarak veritabanina kaydetmeme secenegi de var bildigim kadariyla.

Boyle yuksek yapacaksan hic yapma+1
  • evrim halkasi  (11.10.16 14:57:43) 
Bir akademisyen arkadastan rica mı? !

Hoca muhtemelen senin o odevi yapmadigini daha turnitin'in t'sine sira gelmeden cakacagi icin sen yuksek lisans yapip hala bunlarla ugrasan biri olarak hocanin yuzune nasil bakacaksin once onu dusunmelisin bence.

Odevi baskasina yaptirmanin mazereti yoktur. Basina kotu bir olay geldiyse hocana anlatirsin o da teslim tarihini uzatir. Yapabildigin kadar yaparsin.

Odevi baskalarina yaptiranlarini odev elimize gecer gecmez anliyoruz. Yanimiza cagirip odevi anlattiriyoruz, sorular soruyoruz. Cuvalliyorsunuz. Ben dersten birakmanin yani sira tum diger hocalara mail yoluyla bildiriyorum. Lisans ogrencilerinde. Yuksek lisansta kurul toplanirsa programdan atilmasi icin oy kullaniyorum.

Cevap: arkadasin intihal yapip yapmadigindan emin olmak icin bir diger onerim odevi kendin yapman.
  • shadowcat  (11.10.16 15:26:52 ~ 15:29:45) 
Bir de özelden "sanane amk salağı" diye havlamış enik. Ülkedeki akademisyenliğin geldiği nokta bu arkadaş.


  • Atimi  (12.10.16 03:07:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.