[]

şu metni çevirebilir misiniz?

Merhaba. Bi satıcı ile ingilizce mailleşiyorum ancak son yazdığını yanlış anlamak istemiyorum. Zaten pek anlamadım da. Bire bir çeviriye ihtiyacım yok anlam olarak benden ne istediğini öğrenmem yeterli. bu arada bir dolandırıcı olabileceğinden şüphelendiğimi de belirteyim. Siz de bu kokuyu alırsanız uyarın lütfen.
Teşekkürler..

"My suggestion is this: go to any MoneyGram office ( ru.moneygraminfo.com ) and send 10.000 TL at name of your best's friend , with the address in United Kingdom.
Once you show the receipt from the MoneyGram with the reference number covered (include 8 digits of numbers, because I do not want to know the password of your translation) I cease to look for another buyer, and I have come to you.
I hope that you understand. I do not ask you to send me the money in advance! I just want to be sure that you really want to buy my flat and you have money.
We meet face to face, and you can see my flat. It's like in the photos. If you want to buy the flat, we do sale acts in your name, and we will go to the MoneyGram, change the recipient's name in my soon name and give me the rest of money. If you do not want to buy my flat after you will see it, you can withdraw your money from MoneyGram. But I'm sure if you will see it and you have money you will buy 100%.
I'll wait for your answer."

 
birinden ev almaya calisiyorsunuz sanirim. adam gercekten alici oldugunuzdan emin olmak icin moneygram'a en yakin arkadasiniz adina para yatirmanizi istiyor 10.000 TL, kendi adina olmadigi icin parayi cekemeyecek ancak bir miktar para koydugunuz icin evi alacaginizdan emin olacak. sonra tanisip evi gorup begendiginizde, ki evi gorup begeneceginizden emin, ev tam olarak resimlerdeki gibiymis, paranin geri kalanini vereceksiniz ve moneygram'daki parayi (parayi gonderdiginiz kisinin adini degistirerek) birlikte cekecekmissiniz.
daha once moneygram kullanmadim ancak western union araciligiyla insanlarin kendi adina yatirdiklari paralari bile dolandiricilarin cekebildiklerini bir yerde okumustum. nerede okudugumu hatirlamiyorum ne yazik ki ve nasil bir sistem kullandiklarini da ancak dikkatli olun diye uyarmak istedim sadece.

  • kassiopeia  (11.10.16 12:48:40) 
almak istediğin daireye on bin ytl kaparo istiyor bunu da İngiltere'de bulunan senin arkadaşına göndermeni istiyor


  • Sandman  (11.10.16 12:49:03) 
Esas olarak evi bulusup gormeden *once* kaparo vermenizi istiyor, teminat yani ki o da baska alici bakmamak icin demis. Bunu da moneygram adli siteyi kullanarak ingiltere deki en yakin arkadasinizin adresini kullanarak yapip ona referans numarasinin 8 hanesini gondermenizi istemis. Scam gibi de duruyor ama bilemedim, bu sekilde islem yapmis olan var mi bi arastirin derim.


  • cinsiikinoktaustustesapik  (11.10.16 12:49:15) 
adam dolandırıcı. nereden buldun bunu?
"bana 10bin lira gönder böylece gerçek alıcı mısın değil misin anlayayım, sonra yüz yüze görüşürüz, malı beğenmezsen paranı geri çekersin ama bence beğeniceksin" demiş özetle.

  • luchetti  (11.10.16 12:49:30) 
Her birinize teşekkürler. Ben de bu şekilde anlamıştım ama moneygram'ın güvenli olabileceğine küçük bi ihtimal verdim. Tabi referans numarasının ilk 8 hanesini istemesi çok koktu. Ev caddebostanda değeri 900bin lira olabilecek bi ev bu arada. Arkadaş bu evi acelem var deyip 200bin liraya satmak istiyor! Hani param bu kadar olduğu ve tam hayallerimdeki ev olduğu için küçücük bi ihtimal varsa değerlendireyim demiştim :)
Sanırım şu aşamada yasal yollara başvurulacak bir durum da yok. Aslında şikayet etmek lazım da bu ülkede hangi savcı araştıracak bunu? Belli ki birilerini ağına düşerecek..

  • ilkinci  (11.10.16 14:00:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.