[]

Uçakla ilgili bir takım sorular

1- Uçakların gittikleri güzergahlarda ne kadar yakıt harcadıklarını görebiliyor muyuz? Örneğin İstanbul - Ankara arası ortalama ne kadar harcanıyor?
2- Yakıt olarak ne kullanılıyor?
3- Exit Seat'te oturunca aklıma takıldı. Psikopatın biri acil durum olmadığı halde penceredeki o çekeceği çekse ne olur?
4- Elektronik cihazların kalkış ve inişte kullanılmaması konusu hurafe mi? Gerçekten önemli mi yoksa? Eğer öyle ise neden?

 
2- jet a1 ya da diğer adıyla kerosen.
3- kabin basıncı nedeniyle kapılar uçuş sırasında açılamıyormuş.

  • inheritance  (11.10.16 09:23:02) 
4- Hoperlörlün yanında cep telefonun kaldığı zaman ve telefon çaldığı zaman olanları düşün.
aynı şekilde dışarıdan büyük bir kamyon geçtiği zaman televizyonundaki hafif karıncalanmaları düşün.
şimdi saniyede milyon tane 1 ve 0 sinyali gönderip-alan bir büyük bilgisayarda uçuyorsun.
Senin, başkasının telefonu, tableti, diskmani, laptopu, "olası" bir durumda o 1 ve 0 lardan 1 tanesini bile enterfere edip bozsa, uçağın böyle bir risk alıp alamayacağını düşün :)

risk düşük, ama yok değil.
  • Corc  (11.10.16 09:26:39) 
1. sorunun net cevabı yok. uçağın modeline ve ağırlığına (yolcu ve bagaj) göre değişir yakıt tüketimi.
4. aslında tedbir amaçlı kapattırıyorlar. uçaktaki 200 küsür kişi cep telefonunu açsa ve bu uçuş sistemini etkilese geri dönüşü olmaz. o sebepten kapattırıyorlar.

edit: istanbul-ankara uçağı full çakılı halde 2.7 ton yakıyormuş 737-800 ler
  • cekilmis gayfe  (11.10.16 09:27:30 ~ 09:33:47) 
1- net aklında bir rota varsa ayrıntılı bilgi verebilirim
2-Jet A1 kullanılıyor
3- Hayır bu tip durumlar önceden düşünülmüş uçak hava modunda(havada) ve Kokpitteki gaz kolu gaz verme durumunda iken o kapıları kilitleyen sistem var. İstesende asla açamazsın.
4-Hurafe denemez ils sistemini yağmurlu havalarda etkileyebiliyor. Ama 200 kişi telefonda konuşması tabi rahatsız edici olur o kısımdan kapattırıyorlar.
  • basond  (11.10.16 09:31:49) 
Bir sorum daha var: uçak kendi ağırlığının ne kadar fazlasını kaldırabiliyor? Fizik bilgim olmadığı için çocuğa anlatır gibi anlatsanız? *puppyeyes*


  • dessy  (11.10.16 09:37:20) 
boeing 777 için konuşayım kendisi 170 ton iken 350 ton ile kalkabiliyor.
kargo yakıt vs max. ağırlığı bu

  • basond  (11.10.16 09:46:31) 
Yalıt tüketimi çok değişken bir mevzu. Uçulan irtifa, menzil, ağırlık, uçuş hızı, rüzgar, gibi güçlü parametrelerin etkisi altında. Ama içhat uçan bir dar gövdeli uçak, yaklaşık 1 ton civarı tırmanış esnasında, bir o kadar da seyir esnasında harcıyor ortalama. Tekrar çok değişken olduğunu hatırlatırım. Ayrıca Air france sitesinde yakıt ve co2 emisyonu da gösteriliyordu bir ara. Örneğin paris lyon yolcu başı co2 şu kadar diye.

Kerosen +1
Ayrıca ileride bioyakıtların da kerosen ike birlilte kullanılacağı düşünülüyor. Şu an bazı havayolları ve altyapısı bulunan havaalanlarında bu yakıtlar kullanılıyor
  • puc  (11.10.16 11:26:19) 
4- Norwegian Air'le 2 kez seyahat ettim, telefonları kalkış-inişte kapattırmadılar. Telefonları uçuş moduna aldırdılar ve sadece "uçuş modu bulunmayan" cihazları kalkış-inişte kapattırdılar. Ben de şaşırdım. Hele bir de hava durumundan dolayı uzun sürede indiğimiz düşünülürse herkes harıl harıl telefon kullandı inişte.


  • peggy  (11.10.16 12:06:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.