[]

hem yakin hem uzak gozlugu. anneye yardim!

hem yakin hem uzak gorme problemini tek gozlukle halleden bi cam varmis. internette gordugum kadariyla multifokal deniyor (yanilmiyorsam) . markasi in touch mis ve 1000 liraymis tanesi. kullanimi nasildir? iyi midir? alinmali midir diye soruluyor. gozluk yarin alincak, acil help!




 
1000 TL çok bence. Gözlükçüler kazıklamaya çalışmış olabilir. Hem uzak hem yakın olayı normal camlarda da var zaten. Ben en son gözlüğüme 200 TL vermiştim.


  • dissendium  (10.10.16 21:23:36) 
o kadar pahali degil kesinlikle. alismasi zaman aliyor diye duydum. katarakt ameliyati mi oldu


  • partizan  (10.10.16 21:33:13) 
bifokal diye geçiyor. alışana kadar birden odak değişikliğinde baş dönmesi derinlik hissinin kaybı gibi sorunlar çıkarıyor. merdivenlerde ve basamaklarda insan alışkanlık olarak göz ucuyla baktığı için o alışkanlığı yenene kadar biraz tehlikeli. öyle durumlarda kafasını eğerek bakması gerekecek. alışınca sıkıntı olmuyor büyük rahatlık oluyor. kullanmadım ama kullananların tecrübelerinden konuşuyorum. fiyatına gelince pahalı olduğunu duymuştum evet.


  • argent dawn  (10.10.16 21:43:31) 
çok çok teşekkür ederim! göz sağlığı için bi tehlikesi yok mu diyosunuz? @partizan katarsjt ameliyati olmadi. yakin uzak gorme problemi var.


  • cosmicgadin  (11.10.16 05:32:16) 
Arkadas zerre anlamadiginiz konularda yazip ahkam keserken hic mi utanmiyorsunuz? Bilmiyorsaniz yazmayin, cok mu zor?

Normal camlarda tek odak olur, 200 liraya cok odakli cam olmaz.

Cok odakli camlarin katarakt veya baska rahatsizliklsrla/ameliyatlarla alakasi yok

Alisma sureci paraya gore degisir, ust seviye camlarda oyle basim dondu gotum kaydi sikayetleri olmaz

Bifokal diye gecmez, adi ustundr bifokal cift odaklidir ve eski teknolojidir. Yakin gorus icin camin icinde yarim daire seklinde bir kisim olur, kullanici bisey okurken ordan bakar, uzaga bakarken camin geri kalanini kullanir. Orta mesafe bulaniktir.


Cok odakli camlar cok cesitli amac icin utetiliyor, uzak-orta-yakin mesafe veya orta-yakin nesafe icin farkli cozumler var.
Cam tasarimi ve teknolojisine bagli olarak uyum problemi yasamadan direkt kullanabileceginiz camlar var, dedigim gibi paraya bakar.
Marka modeline gore degisse de 4-5 yil kullanacaginiz, gunluk hayatiniza muthis bir konfor katacak boyle bir cam icin 1000-2000 lira bedava.

Satin alirken "kaynim 100 liraya cam almis" dedikodulari yerine 3yil bile dayanmayan binlerce liralik telefonlari dusunurseniz daha rahat karar verirsiniz.

-Katarakt veya bir baska goz ameliyati olacaksa, yani numaralari degisecekse almayin.
-gozlukcu sorunsuz kullanma ve gorme garantisi vermiyorsa almayin
-muayene sirasinda goz doktoruna "cok odakli cam kullanacagim" diye soylemediyse almayin
-ayni marka model cam icin baska gozlukculerden de mutlaka fiyat alin. Ayni marka ve model olmasi onemli.
  • azizakin  (11.10.16 08:58:07) 
ben 2 senedir yakın uzak bir arada kullanıyorum. çok çok memnunum, yaşam kalitem epey bi seviye atladı :)
çok tekniğini bilemiyorum tabii ama gözlümçümün önerdiği kataloğa bakarken anladığım kadarıyla; yan görüş arttıkça fiyat epey yükseliyor.

benimki orta segmentte bi cam. astigmatım var ve galiba ters astigmat. yine de baş dönmesi vs yapmadı hiç.
sadece merdiven inerken bi zorluk oluyor, o da ilk bakışta, sonra doğru açıyı tutturuyorum sıkıntısız iniyorum. çalışmayan yürüyen merdivenden inerken çizgiler nedeniyle sıkıntı oluyor. o sonra da düzelmiyor inene kadar dengem kaçacakmış gibi oluyorum. bende astigmat nedeniyle böyle oluyor olabilir tabii.
onun dışında çok çok rahatım. uzağı çıkar yakını tak çok sıkıntıydı. hele hele alışverişte müthiş rahatlama oldu.

ben 2 yıl önce çerçeve dahil 2 camı yanlış hatırlamıyorsam 750 civarında almıştım. iki ay önce çerçeveyi kırdım aynı model çerçeveye takıldı mecburen. 250 tl tuttu. (benim gözlükçüm komşum aynı zamanda, fiyatları dost işi olabilir siz ona göre değierlendirin.)
camların sertifikasında şu adres var: www.toraoptik.com

çerçeve değiştirmek gerektiğinde cama uygun çerçeve gerekiyor, model belirlerken o gözle de bakın.
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (11.10.16 10:03:31 ~ 10:07:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.