[]

Askerlik Tecil vs.

Üniversiteden mezun olduktan sonra askerlik 1 sene kendiliğinden tecil oluyormuş doğru mu?

Mezun olmamın üzerinden zaman geçmesine rağmen askerliğe dair hiçbir işlem yapmadım, eğer 1 sene tecil olmuyorsa beni tuttukları yerde askere mi alırlar?

Otomatik tecil yoksa ben hangi askerlik şubesine gidip işlem yaptıracağım? Herhangi birine gitsem olur mu?

 
lise/yüksek okul/ üniversite'den mezun olup gidip tecil ettirmek istiyorum dersen, tecilini yaparlar, süresini bilmiyorum. kaçak pozisyonuna düşersen, askeri mahkemeye verirler ugraşırsın. oturduğun yere en yakın askerlik şubesi neresi ise, pazartesi gidip durumunu bir öğren derim.

askere gidicek misin sen, planın nedir?
  • claimer  (12.12.09 11:49:18 ~ 11:50:53) 
Hayır, yaklaşık 1 sene daha gitmeyi planlamıyorum.


  • colg fusion  (12.12.09 12:54:30) 
nüfus cüzdanında nüfusa kayıtlı olduğu il ilçe hangisisiyse o ilçedeki şubeye kayıtlısındır. Bürokrasi sonuçta:) belli olmaz neyle karşılaşacağın en temizi kayıtlı olduğun şubeye gitmek. Kolay gelsin.


  • anten  (12.12.09 14:09:37) 
ben de aynı şekilde yığılma dolayısıyla henüz tecil ettirebilmiş değilim.Gerçi bu celp döneminden sonra daha sakin olacağını düşünüyorum.Bir de herhangi birinden ziyade nüfusa kayıtlı olduğun yere gitmen en mantıklısı,çünkü içeriye zor bela girip hiçbir işlem yapılmadan geri döndüm ordan biliyorum.


  • henryfoster  (12.12.09 14:30:29) 
Yahu nüfus nerede ben neredeyim ohoo: ) Başka şubeden olmuyor mu bu işler kesinlikle?


  • colg fusion  (12.12.09 14:42:15) 
nüfusa kayıtlı olduğun yer işlemi hızlandırır.İkametin neredeyse oradaki şubeye git.Kıllık çıkaran şubeler oluyor çünkü.Bir de bu aralar askerlik şubelerine gidenler varsa not düşsün yoğunluk hakkında.Yoksa yine sabahın köründe yola düşeceğiz gibi.


  • henryfoster  (12.12.09 14:50:21) 
@colg fusion : normalde yerli askerlik şuben kütüğüne kayıtlı olandır. lakin kütüğüne bağlı olduğun ile gidemeyeğine göre askeri terminolojide yabancı askerlik şubesi diye tabir edilen, ikahmetgah ettiğin/ evinin yakınındaki şubeye giderek'de askerlik işlemlerini halledebilirsin.

sen, bir yıl daha gitmediğini planlamıyorsun, bu şekilde ifade etmişsin. lakin mezunsan, yahut herhangi bir egitim ögretim kurumuna kaydın yoksa, ekseri tecil hakkında bitmiş ise, şube seni alır. daha önce belirttiğim gibi, pazartesi günü erken kalkarak hallet.

istanbul'da oturuyorsan yardımcı olabilirim sana. her askerlik şubesi yoğun olmuyor. atıyorum bakırköy'de iki tane askerlik şubesi var. biri postane sokağında, diğeri tren istasyonunda. postane sokağında ertesi güne sıra numarası alırken, tren istasyonundaki şubede yaklaşık 1 saat içinde bütün işlemlerini halledebiliyorsun.

email adresini yazarsan, yardımcı olmaya çalışırım.
  • claimer  (12.12.09 14:55:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.