[]

ilber hoca'nın kitapları nasıl

şu seti mi alsam dawkins kitapları bekliyor onları mı okusam?

idefix.com


 
İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı kitabını okudum. Ağdalı bir dili var. Dil bilgin iyi değilse okurken sıkılırsın. Richard Dawkings yerine mutlaka İlber Ortaylı'yı oku.


  • dissendium  (10.10.16 20:55:14) 
"e işte sağdan soldan derliyor çocuklar bi şeyler, yayınevlerini de kıramıyoruz bi ondan bi bundan basıyorlar" şeklinde bi şeyi ağzından duymuştum. yani sadakatsiz +1

ayrıca hiç okumadıysan böyle set almak yerine birisini alıp deneyebilirsin. bu set dışından bir kitap alırsan beğenince sete yönelebilirsin.

ya da kütüphaneye uğrayıp bi 20-30 sayfa oku bakalım öyle karar ver.

dil bilgisini bilemiyorum da kelime dağarcığının biraz geniş olması okurken akıcılığı arttırır öyle aman aman ağır bir dil yok kitaplarda.
  • nickimin hakkini veremedim  (10.10.16 21:02:06) 
ilber hocanın dili ağdalı ve kitaplar sarmayabilir arkadişlerin dediği gibi. ben okudum hepsini ama teketek ve tarihin arka odası gibi programları yutuptan indirip onları seyrediyorum. inan kitaptan daha eğlendirici ve doyurucu.


  • illegalstar  (10.10.16 22:01:08) 
Richard dawkins okunur. kör saatçi iyi, tanrı yanılgısı olmamış. ataların hikayesi'ni önerdiler, ben de onu okuyacağım bakalım. ilber ortaylı'da İmparatorluğun En Uzun Yüzyılı'nı okumuştum uzun süre önce. kitapta bir plansızlık vardı. bir konu üzerine okurken hop başka bir yerden örnek giriyor konuşurken yaptığı gibi. tarih okumak için değil de, hocanın ne dediğini merak eden biri için yan bilgiler kitabı benzetmesi yapabilirim. katılmayan olabilir.


  • sporty  (10.10.16 22:01:37 ~ 22:02:45) 
2013te seyahet kitabını olmuştum dili sıkıcı gelmişti sonra türklerin tarihi kitabını okudum beğendim tekrar baktım seyahet kitabına bu sefer beğendim yani akuyunca alışıyosun ilgini çeken bi kitabından başla.


  • qazedcsrfvtyhngujmkol  (10.10.16 23:19:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.