[]

Bulaşık ve Kurutma Makinası Sorusu

Bulaşık makinası: www.bosch-home.com.tr

Kurutma makinası:www.bosch-home.com.tr

Şu iki zımbırtı nasıl ? Gereksiz pahalı mı ? Makul olanın en uygunu mu ? İki makinanın da daha pahalılarını almak anlamlı mı ?

 
valla son 3 senede belki 15 marka kurutma makinası gördüm, kullandım gemilerde

performansından memnun kaldığım pek olmadı yalan söylemiyeyim. ha bunların arasında eşek gibi amerikan markaları vardı dehşet fiyat bandında olan. onlar bile kafadan bi 5 6 saat sürüyo kurutması, gemilerde elektrik tüketimi sarfiyatı da önemsizdir.

çok mecbur değilseniz almayın derim. zira atıcan 5 6 saat döncekte hafif nemli çıkıcak, battaniye falan iyice isyanlık zaten.

birde yumuşatıcının da kokusunu uçuruyor.

ha sobalı tek oda ısıtılan bir evde kullanılabilirde, 7 24 ısıtılan bir evde bence çok gereksiz. akşam asıyorum sabaha kurumuş oluyor herşey. makinaya at, durdur bak tekrar program aç yok öyle yok böyle gereksiz prosesten de kurtuluyorum.


bulaşık makinası da hiç kullanmadım yanlız yaşadığımdan, oda bi proses, tabağı durulayıp içine yerleştirene kadar yıkıyorum zaten, ama kalabalık varsa alınabilir bir öğünde en az yarısını dolduracak kadar mesela.
  • killerbee  (10.10.16 16:39:45 ~ 16:42:08) 
çamaşırlarınızı güneşte ya da en azından havadar bir yerde kurutmak sağlık açısından da çok avantajlı. aksi durumda deterjan kalıntıları vs kimyasallar başta alerji olmak üzere bir sürü rahatsızlığa yol açabiliyor.

bilginize.
  • dahili meddah  (10.10.16 16:42:40) 
bulasik makinasi icin 5 programli cok gereksiz bence - o yazdigi ozellikler tam yeni gelin kandirmacasi. 3 programlilar var, kisa programi olan, cok sicakta yikayan bir de eko olan, onlar yeter de artar. kisa program bir saat civari surer, yillardir kisa disinda iki uc kere baska program kullanmisimdir. ayrica disi oyle gumus rengi olunca daha pahali oluyor, normal beyaz olanlarin fiyati daha uygun.


  • kassiopeia  (10.10.16 16:50:03) 
Bence seçtiğin model gayet güzel. Bunu kullanan arkadaş memnun olduğunu söylüyordu. Biz evde aşağıdaki makinayı kullanıyoruz, biz de memnunuz. Yalnız filtreyi elle temizlemek gerekiyor, o da atla deve değil.

Özellikle kışın falan şahane bir icat. Tıka basa dolu olsa dahi 3 satte kupkuru yapıyor çamaşırları. yumuşatıcı kullanmaya gerek kalmıyor zaten. Elektrik faturasına bi 50 lira koyuyor. Özellikle her gün çamaşır yıkanan durumlarda bayılıyoruz bu arkadaşa.

www.arcelik.com.tr
  • babilbaligi  (10.10.16 16:54:30) 
kurutma makinesini ayrıca alman çok şart değilse bence kurutmalı çamaşır makinesi daha rahat.


  • freya  (10.10.16 17:09:03) 
Kurutma makinelerini çok ekonomik bulmuyorum.ekonomik programda calistirinca nemli ve buruşuk çıkıyor.nemi gidermeye ve utulemeye harcayacagim zaman ve enerjiyi serip kurutmaya harcarim. Bulaşık makinası olarak boschun 3 programlisini kullanıyorum. yukarıdaki arkadaşın dediği gibi eko sıcak ve hızlı programlar gayet yeterli.


  • curukturpkokusu  (10.10.16 17:22:18) 
www.bosch-home.com.tr
kurutma makinesi bizde bundan var çok memnunum. denildiği gibi nemli falan da çıkartmıyor baya kupkuru çıkartıyor.

  • sta  (10.10.16 17:59:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.