[]

kira hk

Arkadaşlar merhaba oturduğum evde 3. yılım ev sahibiyle pek görüşmeyiz tıkır tıkır parası yatıyor hesabına tabi. 800 tl kirayla anlaşarak girmiştim. 1 sene dolduğunda çevrenin piyasası arttığı için 900 tl (tefe tüfe'ye göre max %4 yapılıyormuş galiba) yapalım dedi, pek yanaşmadım ama ev arkadaşı bulduğum için fazla etkilenmeden kabullendim. Bugun yeniden mesaj atmış 975 tl yapalım diye.

-Zammı kafasına göre oluşturmaya hakkı var mı? Çevredeki evlere göre yine ucuz kalıyor ama bir evde uzun sure oturmanın da bir avantajı olmalı heralde.

-Kontrat 1 senelikti. Yenilemeye gerek olmadığını zaten bankadan yatırdığım için kontratın da işlevinin 1 sene daha yenilendiğini söylemişti. Doğru mudur?

Kafasına göre yaptığı zamlarla keriz silkeliyormuş gibi geliyor bana. Arayıp tartışsam etsem bu kontrat uzama işine pek güvenemediğim için haksız konuma düşmekten korkuyorum.

Ne yapayım ben duyuru? Kabulleneyim mi? Yoksa değiştirteyim mi? Teşekkürler.

 
- Kafasına göre zam yapamaz. Pazarlık yapın.

- Kontrol otomatikman feshedilmediği sürece devam eder, doğru.

50 lira diyin. O ne öyle amk bi 100 yapmış bi 75.
  • teknikekip  (10.10.16 14:34:53) 
kontratta ne yazdıysanız o. girin tuik'in sayfasına yıllık enflasyona bakın onunla güncelleyin yollayın.

kontrat otomatik uzar yasal olarak evet.
  • argent dawn  (10.10.16 14:37:39) 
Avukat arkadaşımla görüştüm, yasal olarak 942 TL yapmam gerekiyor de..
Direnirse şu linki gönderirsin..
www.yeniemlak.com

Edit: hakkaten sövdürecekler, çevrenin piyasası artarsa artsın, sen eski kiracısın adam olsun ya.. Her sene emlakçıya para verip ev ev gezecek halin yok. Eski kiracı olmanın olayı bu zaten. Sinir oluyorum cidden.
  • lcha  (10.10.16 14:40:44 ~ 14:42:12) 
Yıllık (üfe+tüfe)/2 oranında zam yapılıyor genelde. Bu şekilde hesaplayın daha az çıkıyorsa tutar diretin, daha fazla çıkıyorsa tekliften teklifi kabul edin.


  • gozu acik sevisen yahudi  (10.10.16 14:53:37) 
50 tl yapıyorum de, arıza biriyse avukat arkadaşlarımdan bilgi aldım de. Geçen sene zaten fazla yapmıştık vs de. İkna edersin bence ya.


  • piremses  (10.10.16 18:04:46) 
Teşekkürler yazdıklarınızdan sonra kendimden emin bir şekilde konuştum. Önümüzdeki sene zam yapmamak üzere 950 den anlaştık.


  • new day new life  (10.10.16 21:00:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.