[]

bir film izlemeden önce

vizyonda veya değil, eski yıllarda çekilmiş filmler dahil,

1) konusuna, yönetmenine, imdb puanına vs.. bakıyor musunuz?
2) bakıyorsanız, hangi siteden bakıyorsunuz?

 
Elbette bakıyorum. Çoğunlukla Başka Sinema'nın filmlerini izliyorum. Kendi sitesinde konusuna bakıp Ekşi Sözlük'te yapılan yorumları okuyorum. Bazen de fragmanını izliyorum. Gidip gitmeyeceğim konusunu okuyunca netleşiyor zaten.


  • fragile lady  (09.10.16 22:10:52) 
yönetmene, oyunculara ve konusuna imdb den bakarım her halükarda. çok yorum okumam.


  • tiredpanda  (09.10.16 22:29:05) 
imdb.
Ekşi,
donanım haber (başlık: En Son İzlediğiniz Film ve Yorumlarınız)
tavsiye...

imdb puanı çok da umrumda değil doğrusu. 8'lik film izleyip 3-4 verdiğim; 5'lik izleyip 8 verdiğim çok olmuştur (ratingler Yaş ve cinsiyet dağılımı farkettiriyor)...

ekşi ise "ekşi bir ski beğenmeme timi" iş başındaysa o da yeterli olmuyor ancak filmi "şukela" olarak sıraladığınızda dişe dokunur bir şeyler okuyabilyorsun.

bir de çevre tavsiyesi.. ;)
  • hattorihanzoo  (09.10.16 22:30:52) 
izlemeden önce imdb ve rottentomatoes. yönetmen, cast vs.
beğenirsem ekşideki yorumları sonra okuyorum.

  • sttc  (09.10.16 22:55:36) 
Imdb puanina mutlaka bakiyorum ancak benim icin kriter hic olmadi o puanlama.
Oncelikle afis e dikkat ediyorum. Basarili bir film yapildiysa veya bu iddia varsa bu afise yansir gibime geliyor. Haa 90 oncesi filmlerde bunu pek aramiyorum.
Eger yonetmen veya oyuncu hic tanidik gelmiyorsa girip filmografilerine bakiyorum yonetmenin ve basrollerin. Basarili buldugum tek bir film olmasi yeter (ozellikle yonetmenin).
Ne afis ne yonetmen ne oyuncular beni cekmediyse ancak filme sebebsiz bir yakinlik duyuyorsam eksi ye bakiyorum. Yerden yere vurup elestiren bir yorum bulursam o filmi izliyorum (anti eksici oldugumdan degil, biri olumsuz elestiri yazacak kadar etkilenmis diye dusunuyorum)
  • lucky strike  (09.10.16 23:43:47) 
Ben sonuna bile bakiyorum ne olmus ne bitmis diye. Sonunu bilerek izlemeyi daha cok sevmiyorum. Yoksa merak ediyodum hep nolcak simdi diye geriliyorum


  • nundu  (09.10.16 23:45:39) 
1) yönetmenden çok anlamam da konusuna, puanına bakıyorum. afişi kötüyse ve açıkçası dili türkçe ya da ingilizce değilse de biraz ön yargılı oluyorum. çok iyi yorum almadığı müddetçe izlemiyorum onları.
2) ekşi'ye bakıyorum.

  • nathanieltroy  (09.10.16 23:48:07) 
ben mubi'yi kullanıyorum. orda zevkimin yakın olduğu insanları takip edip onların verdiği notlara bakıyorum. yönetmenine bakıyorum. genelde konuya pek bakmam açıkçası. orda burda dolaşırken denk geldiğim, izlemeyi düşündüğüm bi filmin türü, genel olarak havası hakkında az çok fikrim olur zaten. bir tek festivallerde konulara bakıyorum eğer tanımadığm bir yönetmense.


  • tepedeki psychedelic adam  (09.10.16 23:49:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.