[]

Ev taşımaca

25 yıldan fazla oturduğumuz evden taşınıcaz.
Ama;

-300-350 den fazla kitap var. Bunları nasıl kolileyelim, nelere dikkat edelim?
-Kıyafetleri en pratik şekilde nasıl taşıyalım?
-Beyaz eşyaları taşırken dikkat etmemiz gereken bir şeyler var mı?

Ve bunlar dışında neler önerir, tavsiye edersiniz? Genel olarak nelere dikkat edelim..

 
taşınırken kitaplardan çok çekiyorum.
söyleyebileceğim en önemli şey, kitapları kolilerken çok sayıda ve küçük koli yapmanız.
başka türlü taşınmıyor.

kıyafetleri büyük boy hurçlara koyabilirsiniz.
  • blatta hiberna  (09.10.16 21:22:51) 
iki defa tasinildi, birinde galiba tasima sirketi tutmustuk. calisanlar kitaplara o kadar saydirdi ki, unutmuyorum. 5. kat, asansör yok.

ben gecen yil tasinirken, tüm kitaplari bir ikeadan resimdeki gibi bir halt aldim, tüm kitaplari yükledim. tek tek basamak basamak cikarta cikarta, bol dinlene dinlene, hep dizden kaldirarak, 2 kata cikarmayi basardim. 300 kitap klasör var midir, belki. baya ölümcüldü tek kisi icin zaten, sirtlanmak mümkün degildi, tek tek basamak basamak su aracla (mcdn01.gittigidiyor.net ) tasimasaydim ölür kalirdim merdivenlerde.

kiyafetler katliysa, bavulla tasidim ben. ögrenci isi + 1

beyaz esya konusunda yorumum yok. birkac kisi girmedikce, asansör de yoksa, kesinlikle asiri hirpalaniyorlar. yok varsa, tabana ve üste dis ölcüleri daha büyük bir seyler baglamak sonra da resimdeki aracla yüklenip götürmek lazim. buzdolabi vs hala sorun ama o yöntemle firin tasiniyor.
  • Silesius  (09.10.16 21:31:26) 
Kıyafetleri yorganı yastığı vakumlu hurclara koyun. Kitaplar azar azar paketlenirse kolay olur taşımak. Beyaz eşyaların kapaklarını bantlayin eski battaniye falan varsa sarın çizilmesin sağa sola çarpıp nakliyecilerse sarar gerçi. Bardağı canagida gazete kağıtlarına sarın. Tencerelerin falan içine koyun kırılmaz hem. En önemlisi kolilerin içinde ne olduğunu yazın yerleştirirken kolaylık olur


  • hernezıkkımsa  (09.10.16 21:33:14) 
kolileri kategorik olarak doldurun. yani tabak çanağın arasına salona ait bibloyu bilmem neyi karıştırmayın. sonra da üzerine içinde ne olduğunu yazın, taşındığınızda yerleşirken saç baş yolmayın.


  • olutaklidi  (09.10.16 21:55:44) 
koli üstüne içinde ne olduğunun yazılması +1

kitaplar için: karton kutular en ideali. ancak hangi rafın hangi kolide olduğunu belirtirsen eski düzende tekrar yerleştirirken rahat olur.
  • puc  (09.10.16 22:00:29) 
çamaşır makinesinin kazanı sabitleyen iki aparatı var, o aparatla taşıyın mutlaka. buzdolabı boş olacak, içine türk kahvesi koyun kapağı tam kapatmayın araya bez sıkıştırıp öyle kapatın ki koku yapmasın.
25 yıllık evden çok eşya çıkar. eger vaktiniz varsa ve evde bir noktada temizlik yapacağınıza inaniyorsanız taşınma işine girişmeden yapın. mesela bazı kitapları kütüphaneye veririm mi diyorsunuz, ya da kıyafetler, ya da bir beyaz eşyayı değiştiririm diye mi düşünüyorsunuz hepsini gitmeden yapın - beyaz eşyayı sipariş verin öbür eve gelsin. hem daha az şey taşımış olursunuz hem de yeni evinize boşuna götürmemiş olursunuz. yoksa her türlü çer çöp yeni eve de gidiyor ve o yorgunluğun içinde onu atayım bunu atayım demeyip her şeyi bir yere tepip yine atmamış oluyor insan, yerleşmek de taşınmak kadar zorlu zira.
kıyafetler için ben firma ile taşınmıştım ama tüm kıyafetleri temiz temiz hurçlara koymuştum, firma hurçları alıp kutulara koymuştu, o zaman eve gelince kutuyu atıp hurcun içini kaldırmak kolay oluyor.
edit: kolilere isim kesinlikle
  • kassiopeia  (09.10.16 22:05:15 ~ 22:06:33) 
Kitapları kendi kriterlerinize göre sınıflandırıp o şekilde kolileyin ve kolilerin üzerine kriterinizi kısaca yazın.

Kırılacak eşyaların kolilerine uyarı yazısı yazmayı unutmayın.

Youtube üzerinden kolay taşınma yöntemlerine dair pek çok video izleyebilirsiniz.

Kolay gelsin...
  • fragile lady  (09.10.16 22:12:43) 
daha önce 6 kere taşınmış bir memur çocuğu olarak.

- kitapları küçük koliler halinde yapın, sadece kitap olmasın içinde biblo, aksesuar gibi kitaba göre daha hafif şeyler de olursa ağırlığı azaltırsınız.

- kıyafetler varsa valizler içine yoksa kolilenerek taşına bilir, vakumlu hurç kullanmanız faydalı olacak.

- beyaz eşyaları taşırken fazla sarsmamaya dikkat edin. çamaşır makinesinin tamburunu sabitlemeyi unutmayın. buzdolabını da bir gün öncesinden fişten çekin buzu çözülsün.

* bardak, tabak çanak şeyleri kıyafetlerinize sararak kolilerseniz hem kırılma ihtimalini düşürürsünüz hem de kıyafetleri de kolilemiş olursunuz.
* yaptığınız kolileri mutlaka numaralandırın ve içerisinde ne olduğunu bir deftere yazın. açarken kolaylık olacaktır.
  • livaneli kadir  (09.10.16 22:16:17) 
Yeni tasindim :(
Buzdolabini hemen calistirmayacakmissin. 4-5 saat bekletmen gerekiyor. Biz hemen calsitirdik. Her sey buz tuttu su anda dolapta. Termostat gitti galiba. Cok uzgunum.

Tasima sirketi kitap kolilerini bantlar bazen aciliyor diye bir de ip gibi bir seyle bagladi, iyi oldu cok.

Kitap kolilerinin yarisi kitap yarisi yumusak esyaydi, ya da kiyafet.

Evi sirket toplamayacaksa 3-4 kisi toplasan cok rahat edersin. Ozellikle mutfak esyalari icin en az 2 kisi. Sirket sistematik olarak, oda oda topluyor ve koliliyor ve cok cabuk bitiyor. Ayni seyi 4 kisiyle kendin de halledebilirsin. Ama onceden ozel esyalari kendinin toplamasi iyi olabilir. Bizim olmadik yerlerden olmadik seyler cikti. Lanet olsun sekse :(

Nakliyenin calisanlarina yemek ismarla ve onlari ara ara soguk iceceklerle kucuk surprizler yap :) Cok yoruluyorlar.

Aklima geldikce yazarim ben.

Her odanin sıvılarini ayri bir yerde biriktirip ayri bir koli yap. Banyo sivi deterjanlar, mutfak yaglar, ickiler, suruplar, yatak odasi parfumler gibi. Dokulecek ve diger esyalari yok edecek sıvılar konusunda nakliyeyi uyar. Bence.
  • shadowcat  (09.10.16 23:54:51 ~ 10.10.16 00:06:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.