[]

virüs taraması sonrası göçen hdd! ya da güvendiğim dağa düşen çığ :(

selam. 2-3 ay önce aldığım, topladığım bi sürü filmi müziği arşivlediğim seagate marka 320 gblık hdd'im şu an beni delirtmeye uğraşıyo. öylesine yaptığım bi virüs taraması sonrası 'disk yapısı bozuk ve okunamaz durumda' şeklinde bi tepkiyle karşılaşıp duruyorum kendisine ulaşmaya çalıştıkça. yepyeni alet, hep iyi davrandım güvenle kaldırdım indirdim kendisini. niye böyle bi ibnelik yaptı ve aramız nasıl düzelir. bi fikri olan var mı?




 
salakça bi soru olabilir ama sistemi geri yüklesem bi faydasını görürmüyüm?


  • dogumdansancili  (12.12.09 01:16:05) 
şöyle bir şey buldum google'dan işinize yarayabilir.

edit: tinyurl.com
  • gone with the sin  (12.12.09 01:24:19 ~ 11:38:53) 
sağol ama link çalışmıyo.

evet dostlar yok mu arşivini böyle bi beladan kurtarabilmiş birileri?
  • dogumdansancili  (12.12.09 02:01:17) 
sistem geri yukleme daha fena eder.
external disk ise veri kurtarma yazilimlarini deneyin.
eger ana harddiskinizi ise, baska bir harddisk (veya makina) bulup, bozuk olani ikinci disk olarak tanitip veri kurtarmayi deneyebilirsiniz. tabi burada diskteki viruslerin diger harddiske(makinaya gecme riski var)

veri kurtarma yazilimi derken:ontrack'in easy recovery'si falan var.

ha birde bilenler yazar, guzel recovery cd'leri var. onlardan birini kullanabilirsiniz.
  • cench  (12.12.09 02:45:42) 
diskte mekanik arizaya bir meyil olabilir ve virus taramasi gibi yogun bir islem sirasinda bu ariza meydana gelmis olabilir. bu durumda kolay bir yolu olmayabilir tekrar calistirmanin. yani ihtimaller dahilinde.


  • kurukafa  (12.12.09 06:56:54) 
chdisk + defrag


  • bryan fury  (12.12.09 16:31:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.