[]

Eşten ve Aileden Para Saklamak?

Bir kadın kendisine ait olan büyük (çok büyük) parayı niçin ailesinden saklar?
Hadi kocasını sevmiyor, güvenmiyor diyelim neden annesine babasına bile yalan söyler?
Ya da tam tersi ailesinin bilmesini istemiyorsa eşinden neden saklar?

Bu para gayet büyük sermayeli bir iş kurabileceği ve bulunduğu şehirde en az 5 tane ev alabileceği bir para.

Köşede böyle bir para varken kocasının maaşının 3/1'i neden kiraya gidiyor?

Ortak iş yapmayı teklif eden bu arkadaşa güvenemiyorum ben mesela. Çok bi para koymayacağım ben daha çok emek koyacağım ama olsun.
Güvensiz geliyor bana şu an.

Haksız mıyım?

Boşanma düşüncesi yok.
Kocasını sevdiğini söylüyor.
Ailesiyle arası çok iyi (öyle görünüyor en azından).

Ben buna ortak iş yapmayı sevmediğimi iş kurmak istiyorsa kendi şehrimde yapılacak çalışmalara elimden geldiğinde yardımcı olabileceğimi bir de illa benimle çalışmak istiyorsa buradaki büroda çalışıp maaşımı alacağımı söyledim, bozuldu biraz sanki ama tamam madem öyle diyorsun öyle olsun dedi.

Ailesine de sermayeyi sahip olduğu bir arsası var onu satıp o paradan oluşturduğunu söyleyecek ama paranın tamımını söylemeyecek elbette. Yani kaynak doğru ama bilgide çarpıtma var.


Tamam ben de ailemden para gizlerim ama sonuçta bunlar ufak şeyler, daha araba mı alayım motor mu alayım ne yapayım bunun kararını vermediğimden tutuyorum öyle kenarda. Bir şeye ihtiyaç olduğunda harcıyor sonra yerine koyuyorum.


Bu biraz fazla değil mi?

 
söylemek zorunda mı? babana bile güvenmicen bu devirde diye laf var. çok parası olduğu duyulunca ne olacak? bütün millet kapısında dikilecek 3 kuruş için. ailesini tanımıyorsanız sizlik birşey yok, kendisi demekki birşeyler biliyorda saklıyor.


  • masa penisi  (09.10.16 15:31:18 ~ 15:31:53) 
Fazlasi ne bildigin ruh hastasi oldugu icin.kimseye guvenmemek hayattki en kotu sey olsa gerek.su daha trajik adamla sevisiyor ama guvenmiyor:)

Bu atasozunu begenirim.yemeyenin malini yerler.
  • duptıs  (09.10.16 15:31:41) 
Paranın miktarı insanı şüphelendiriyor. Muhtemelen kendine ait değil o para veya meşru bir şekilde edinmedi. Çünkü aileden veya eşten zengin değilse o kadar parayı emekliliğe kadar biriktirmek bile çok zor bu zamanda. Ki arkadaş genç anladığım kadarıyla.

Bence hiç bulaşma bile, reddedebilirsin. Çünkü sermayenin kime ait olduğu konusunda her an gayet rahat yalan söyleyebilir gibi görünüyor. Hiç yalanına rastladın mı bu kişinin? Bu önemli.

Harcama tarzı da önemli. İyice ölç biç düşün değerlendir. En doğru kararı verirsin.

Ama benim bu kadar para biriktirme imkanım olsa yine söylemezdim. Ne olursa olsun, hastalık hariç. Aileme vefasızlığımdan değil, bir gün başımda anam babam kalmayacak, kardeşe ve eşe çok güvenmek de pek doğru gelmiyor, mutlaka kimsenin bilmediği birikmişim olmalı. Bence.
  • yaren  (09.10.16 15:33:28) 
böyle büyük para ile iş kurup beceremeyip batıracağını söylemelerini istemiyordur. 'o parayla öküz alırız' diyecekleri için olabilir.

bir diğer ihtimalde bu para kirli yollardan gelmiş olabilir. kocası, ailesi duyunca bu paranın hesabını soracak ve cevap veremeyecek diye korkuyor olabilir.

kurduğu iş içinde sermayenin senden geldiğini söyleyecektir ailesine falan.
  • filipis  (09.10.16 15:36:47) 
@yaren + 1

Çevresine açıklamayamacağı şekilde illegal yollardan edinmiştir o kadar parayı. İş ortağı olarak güvenilir bir profil gibi durmuyor.
  • neferkitty  (09.10.16 15:52:56 ~ 15:53:37) 
içime sinmeyen bir durum varsa ben o işe girmem onu baştan söyleyeyim.

kadın kocasına güvenmediği için saklıyordur. ailesine de söylemek istemiyordur ondan birşeyler beklerler diye bu kadar basit.
  • Caaannn  (09.10.16 15:55:44) 
İlginçmiş gerçekten, ben de güvenmezdim böyle birine. Hayatını birleştirdiği insandan neden böyle bir şeyi saklasın ki?


  • fragile lady  (09.10.16 16:08:25) 
gayet makul bir davranış. benim milyoner olduğunu ailem, çevrem bilse tebelleş olurdu.


  • vayezikhan  (09.10.16 16:36:39) 
şirketi kurma amacı; parayı burdan kazandım ayağı da olabilir.


  • qobel  (09.10.16 16:47:41) 
İnanma senin üstünden kara para aklayacak.


  • la rana  (09.10.16 16:50:10) 
Bence her insan belli bir seviyede bunu yapmalı. Aile diyorsunuz da birçok kadın para konusunu sırf hava atmak için kullanır. Annesi arkadaşlarına bizim kızın da bir milyon TL parası var diyebilir. Sonra bu muhabbet birçok kişiye ulaşabilir. Tam tersine parasına bu kadar sahip çıkan biriyle iş yapılır. Çünkü o kişi parasını korumak için işini de korur. Aynı zamanda başkaları ister diye de çekiniyor olabilir. O kişinin çok parasının olduğu duyulunca yakın arkadaşları az da olsa borç istemeye başlayabilir. Bu şekilde para dağılmaya başlar. Kocasının tek başına kira ödemesi doğru değil tabii. En azından kadının belli bir yardımı olmalı.


  • dissendium  (09.10.16 16:56:25) 
İki kişinin bildiği şey sır değildir diye bi söz var, belki güvenmediği tek bir kişi vardır ama herhangi birine söylese bi zaman sonra herkesin öğreneceğini düşündüğü için böyle yapmış olabilir. Ben bunu yalan olarak değerlendirmem, bir köşede parası olduğunu kendine saklamış bir kişiye (eşim bile olsa) yalancı demem için o parada gözüm olması gerekir. Bence bu soruları kendisine sormalısınız, kendi güvenliğiniz için paranın kaynağını bilmeye hakkınız var.


  • mikro patlama  (09.10.16 17:18:11) 
ailem ne kadar param var bilmez, eşim yok şimdi çat diye evlensem mal varlığı dökümü yapıp evlenmeyecem. saklamak değil de nasıl cinsel hayatımızı anlatmıyorsak malımızı mülkümüzü de anlatmıyor olabiliriz, ketum olabilir insan. ama hani az-çok tahmin edilir kaç yıl çalıştığından, ne iş yapıp ne kazandığından, ne harcadığından vs... burada en kötü 1 milyon lirada filan bahsediyoruz ve piyangodan çıkmadıysa, aile nasıl aile ki böyle bir para var, kimsenin haberi yok? o para ayık değil sanırım.


  • niye ama  (09.10.16 17:24:14) 
Kimseyi ilgilendiren bir durum olmadığı gibi kişinin güvenilmez olduğunu da göstermez.


  • harvey  (09.10.16 17:28:09) 
kendini güvensiz hissediyordur.
ilişkilerinin ne kadar iyi olduğu ile alakası yok. bu donemde kadının adı yok, bireyselcilik ve biraz bencillik olabilir

  • eja  (09.10.16 21:31:18) 
belki ailesinin haberi olursa talep çok artacak, ondan istemiyordur.
belki kocasının haberi olursa adam kendini salar, işi gücü bırakır, kadına yaslanır, onu da istemiyordur.

neticede, elbet bir bildiği vardır.
birlikte çalışıp çalışmamak tabii ki size kalmış.
ama çok da yargılamayın bence.
kimse kimsenin ailesinin içini bilemez.
  • blatta hiberna  (09.10.16 21:42:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.