[]

tek başına stüdyo daire mi? ev arkadaşıyla büyük ev mi?

para biriktirmeye devam edecegim icin bu 2 ihtimal arasinda kaldim.

sizce hangisi mantikli?

lokasyon: istanbul avrupa yakasi.

 
sana, alışkanlıklarına, eve çıkacağım kişilere vs. bağlı olan bir durum. ben tek başına stüdyo daireyi seçerdim. ama para biriktireceksen bir süre ev arkadaşına da katlanılabilir.


  • hkaan  (09.10.16 14:55:54) 
ben de kesinlikle tek başıma stüdyo dairede kalmayı tercih ederdim ama yalnızlığı sevmiyorsan ev arkadaşınla kal.


  • fragile lady  (09.10.16 15:08:58) 
ev arkadaşına bağlı.
kafa dengi keyifli biridir. olur.
huyunun tutmadığı biridir olmaz.
  • tururo  (09.10.16 15:10:05) 
iki tip evde de kaldım, tek fark ankara da yaşadım

1- Stüdyo tip evde bir yerden sonra depresyon alıp gidiyor. kedi falan arkadaşlık gerekiyor sonra lan benim akşam sıkıntımda bana dost olsun diye aldım ama onu sabah yalnızlığa gark ettim diye depresyona ayrı bir boyut getiriyorsun. yemek yaparken az az yaparsan çok sık yapman gerekir, çok yaparsan 2-3 gün üst üste aynı yemekler sıkmaya başlıyor. Çalışıyorsan yada sabah evde olmuyorsan alışveriş bir dert olabiliyor. ama gelenin gidenine kimse karışmaz başın ağrır vurur kafayı yatarsın vs. gibi tek olmanın getirdiği özgürlük var. canın sıkkındır 1 hafta bulaşık yıkamazsın kimse bişi demez. Ama bununda bir sınırı var bu özgürlük düzensizliğe götürebilir bir yerden sonra koy totosuna diye devam eden atasözünün öznesi olursun.

2- ev arkadaşı oldu mu eğer ev çok pahalı değilse stüdyoya göre daha iyi para birikiyor. yanına çıkacağın arkadaş mümkünse kafa olsun. ama en iyi arkadaşın olmasın. çünkü ne kadar iyi olursan ol gerildiğiniz anlar olacak en iyi arkadaşını kaybetme riskine girme. ne kadar sessiz sakin desende rahatsızlık verebiliyor bazı insanlar. bazı dönemlerde ruhsal çıkmaza girerse evi b.k götürür hazır ol buna. çamaşır vs. gibi konularda sorun yaşamazsanız bile uzaktan uzağa bir gerilim hep olacak. çünkü kendi açınızdan sen daha çok iş yaptın o az iş yaptı olacak. ama bir muhabbet edecek dert dinleyecek insanda iyidir. stüdyoya göre ev daha havadardır.

Özetle bu ikiliyi yaşamış biri olarak ev arkadaşlı opsiyonu tercih ederim. evet mükemmel değil ama idare eder. en mükemmel opsiyon b.k gibi paran olacak büyükce bi eve ay sonunu düşünmeden yaşayacak moda girmek. o da imkansız
  • ManikD  (09.10.16 15:13:51) 
eger odeyecegin kira az cok ayniysa bence ev arkadasin ne kadar savruk ve tutumsuz onu olc bic cik cikacaksan. cunku faturalar birlikte odencek, bir takim ev malzemeleri birlikte alincak, ev beraber temizlencek, eve zarar gelince sen zarar vermesen de ortak karsilancak.

bunlarin yani sira ev arkadasinla ortak mi kafa yapiniz? sen sessizlikten hoslaniyorken karsi taraf grulutu delisi olursa sikinti.

ayrica kiyasladigin evlerin lokasyonu isine/okuluna ne kadar uzaklikta? tum biriktirdigin yola da gidebilir.

bunlari iyi dusun astari kilifindan pahaliya gelmesin. ben tek de kaldim cok fazla sayida ev arkadasi da degistirdim de ondan soyluyorum. bi de yani anlasamayip biriniz baska eve cikmak isteyince de yerine birini bulmak veya kirayi feshetmek sikinti.
  • superfluid  (09.10.16 15:20:22) 
Para biriktireceksen arkadaşlı ev.

Kafa rahat diyorsan stüdyo ev.
  • gozu acik sevisen yahudi  (09.10.16 15:22:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.