[]

Gözlüğümü değiştirdim odaklanamıyorum.

Merhaba,
Göz numaram biri 0.75 biri 0.25 değişmiş. Gözlüğü takalı 1 saat oldu. Net görüyorum ama odaklanamıyorum. Baş ağrısı yaptı. Ekrana bakmak istemiyorum resmen. Alışma sürecinin bu kadar sarsması normal mi sizce?



 
birisinin 0.75 diğerinin 0.25 değişmesi anormal değil mi? yoksa böyle mi artıyordu derecesi önceden de gözlerinizin ?


  • alwayschargeneverbend  (08.10.16 19:25:14) 
Gözlüğü takma ve gözlüğün numaralarını kontrol ettir.

Ama aldığın yerden değil farklı bi gözlükçüden
  • alpkartal  (08.10.16 19:30:56) 
@alwayschargeneverbend
Artış değil düşüş. Son dönemde tüm gözlüklerimde göz numaram düşüyordu ona şaşırmadım. Şaşırdığım şey net görebiliyorum ama odaklanamıyorum sürekli göz kırpıyorum alışamadım. İlk defa bu kadar uzun sürdü alışma süreci.

@alpkartal
Pazartesi gününe kadar bunu atlatamazsam öyle yapacağım.
  • amusan  (08.10.16 19:55:02) 
çok uzun zamandır numaralarım değişmiyor gerçi de küçükken yeni gözlük aldığım zaman 1-2 gün bile sürdüğünü hatırlıyorum alışmamın. alışana kadar bir süre tv, bilgisayar falan kullanmamakta ve doğrudan yoğun ışığa maruz kalmamakta fayda var. buna rağmen geçmezse o zaman muayeneden ve camlardan şüphe edin.


  • nrmnm  (08.10.16 20:02:25) 
tek gözünü kapatıp diğeriyle odaklanmayı dene. biri diğerinden zor odaklanıyor olmalı.

ayrıca bu sorunu düz baktığında da yaşıyor musun? yani gözlüğün ortasına gelecek şekilde baktığında? yoksa hafif sağa sola baktığında mı oluyor?
  • sttc  (09.10.16 04:31:20) 
@sttc
Başta sağa sola baktığımda aşırı ortaya baktığımda az biraz odaklanma sorunum vardı. Bugün sanki biraz daha alıştığımı hissediyorum. 4-5 saattir takıyorum sorun yok gibi.

  • amusan  (09.10.16 17:44:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.